Jdi na obsah Jdi na menu

Historie Klubu

4. 3. 2012

  SK Slavia Praha je jedním z nejstarších a nejslavnějších klubů v  Čechách, má více než 100-letou tradici a spolu se Spartou má i největší okruh příznivců.
Náš volejbalový oddíl Slavia Praha byl založen v roce 1933 a od této doby patří mezi nejlepší volejbalové kluby v zemi. Nejúspěšnějším obdobím z hlediska domácích soutěží byla šedesátá a sedmdesátá léta, kdy se klub stal mistrem republiky a reprezentoval tehdejší Československo v Poháru mistrů evropských zemí. Největšího úspěchu jsme dosáhli v roce 1988, kdy jsme se probojovali do závěrečného final-four v poháru  CEV a obsadili zde výborné 2.místo.
SK Slavia Praha je tradičním účastníkem nejvyšší volejbalové soutěže- Extraligy-kterou hrajeme nepřetržitě od roku 1976. V poslední době jsme dosáhli nejlepšího umístění v sezoně 2005-2006, kdy jsme ve finále soutěže získali stříbrné medaile, rok na to jsme skončili na místě třetím a získali tak medaile bronzové. V letošním ročníku extraligy 2010/2011 skončilo naše družstvo žen na 5.místě.
V posledních 10ti letech prošla klubem řada hráček, které se staly reprezentantkami České republiky a následně pak působí v nejkvalitnějších evropských soutěžích - zde je třeba jmenovat především Marcelu Ritschelovou, která byla několikrát vyhlášena nejlepší volejbalistkou ČR, dále Karolínu Kolouškovou, Stanislavu Královou a Janu Vávrovou. V současném reprezentačním kádru máme hned 3 bývalé hráčky Slavie a to Annu Kallistovou, Helenu Havelkovou, a Julii Jášovou.
Domácí zápasy hrajeme ve víceúčelové sportovní hale v Praze 10, průměrná návštěva se pohybuje mezi 200-300 diváky, z některých exraligových zápasů jsou pořizovány přímé televizní přenosy, dále je průběhu extraligy věnován pravidelný televizní program „Time out“, do kterého jsou často pořizovány z utkání klubu reportážní šoty.

SK Slavia Praha volejbal je součástí sportovního klubu SK Slavia Praha, který sdružuje 28 oddílů z různých druhů sportu.

V roce 2008 jsme uskutečnili fuzi se sportovním klubem SK Kometa Praha, který již 12 let úspěšně působí v mládežnickém volejbalu a zajistili jsme tak přísun volejbalových talentů do nejvyšší ženské soutěže. V současné době tedy k extraligovému týmu žen disponujeme 450 hráči mládežnických kategorií, kteří startují v nejvyšších republikových soutěžích napříč všemi věkovými kategoriemi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář