Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bydlení

Klece pro jednotlivé ptáky nebo páry

Velikost klece musí odpovídat počtu ptáků, které v ní chce chovat. Pro pár andulek, které budou hnízdit a mít mladé, musí bít klec o trochu větší, protože mláďata po vylétnutí z hnízda budou ještě nějakou chvíli, než se osamostatní, spolu s rodiči. Ideální klec by měla mít tvar ležatého kvádru. Délka klece pro jednoho ptáka by měla mít 50 cm, pro pár 60 cm až 70 cm. Já mám klec o rozměru v.60, š.40, h.40. Obecně se nedoporučují klece válcovitého tvaru. Ptáci v těchto klecích nemají dostatek místa na to, aby si protáhli křídla.

Dráty klece by měli mýt dobrou povrchovou úpravu. Nejlépe kvalitně chromované nebo žárově pozinkované. Dráty potažené plastem nebo nabarvené se k andulkám moc nehodí.Klec musí být dobře omyvatelná, proto jsou vhodná plastová dna.

Vybavení do klece

Klec by měla být vybavena alespoň dvěma krmítky pro denní krmení,s kterými lze mamipulovat nebo je vyměňovat z vnějšku klece.Nejlepší jsou krmítka průhledná, protože andulka lépe vidí krmení. Koupelnička není pro andulky až tak důležitá, přesto občas koupelničku zavěste do otvoru otevřený dvířek.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

SSSS

(sss, 18. 5. 2013 12:05)

mam doma andulky a uš maju v hnezdie vajičko a nič tam nemaju ani papier si tam nenatrhali to nevadi pomôšte mi niekto......
a ašte po kolko dnoh sa liahnu vajička...........
prosimpomošte mi niekto

Re: SSSS

(Alena , 29. 1. 2018 9:53)

Dobrý den papír tam být nemusí dokud andulky nejsem vylíhlé. Líhnou se po 28-32 dnech