Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úklid bez chemie: Vodní pára bojuje se špínou, bakteriemi i zvířecími chlupy

O podlahy pravidelně pečujeme s pomocí chemických prostředků, které hubí bakterie a zbavují nás špíny. Uklizeného domova je však možné dosáhnout i bez nich. Horká vodní pára vám totiž prokáže stejně účinnou službu. Stačí se porozhlédnout po výkonných parních mopech a využít pozitivní vlastnosti obyčejné páry.

Vodní pára ničí bakterie

Pára díky své vysoké teplotě zvládne dokonale zničit všechny bakterie a úklid s ní je překvapivě rychlý a účinný. S některými parními mopy navíc uklidíte všechny typy podlah v domě, aniž byste je poničili nebo museli kupovat a skladovat na každý povrch extra čisticí prostředek. Stačí v koupelně otočit kohoutek a nechat parní mop, ať vodu zahřeje a udělá svoji práci.

 

1.jpg

 

Ekologický úklid

Čištění párou je samozřejmě daleko ekologičtější a k přírodě šetrnější způsob, jak zbavit domácnost bakterií. Nejen, že při něm nepoužíváte žádné chemické přípravky, ale ani nezatížíte přírodu likvidací plastového obalu.

Na všechny typy povrchů

Vodní párou vypulírujete obklady, dlažbu, parkety i koberec. Kvalitní parní čističe umožní regulaci páry, protože zatímco dlažba zvládne silný proud, u takových dřevěných podlah už je zapotřebí jemnější zacházení. Zvlášť pokud daná místnost kvůli absenci oken pomaleji vysychá nebo se zde drží ve vzduchu větší vlhkost. Skvěle sedí i na koberce. Jeho zašlapaná vlákna se zvednou, barvy se oživí a nepříjemné pachy zmizí.

 

2.jpg

 

Alergici zajásají

Vysoké teploty a minimum dešťových srážek způsobují, že ve vzduchu pořád poletují nějaké pylové a prachové částečky, které usedají na podlahy a nábytek. Obzvlášť alergici pociťují, že se jim kvůli tomu hůře dýchá, z nosu stále teče a svědí je oči. Rychlý úklid s využitím vlastností vodní páry je ideální způsob, jak se pylu a prachu zbavit a zase se volně nadechnout.

Matrace bez roztočů

Pravidelná výměna lůžkovin je běžná domácí práce, stejně jako vysávání matrací. Zkuste je po vysátí někdy přejet parním mopem. Vodní pára díky své vysoké teplotě povrch krásné pročistí a zbaví ho roztočů, kteří zde žijí.

Výhra pro rodiče menších dětí

Pro své drobečky chce rodina to nejčistší možné prostředí. Občas to dá zabrat, protože děti jsou nevyzpytatelné a válení se po zemi je naprosto standardní způsob jejich hraní. Podlaha vyčištěná bez chemie uklidní mysl nejedné maminky.

Věčný úklid zvířecích chlupů

Majitelé chlupatých miláčků ten nekonečný boj se zvířecími chlupy znají. Obzvlášť ty krátké se zapíchnou do koberce a je velmi obtížné se jich zbavit.  Při jejich odstraňování je možné využít právě sílu parního mopu. Efektivně s ním vyčistíte i hůře přístupná místa, jako jsou kouty či prostory za nábytkem. Jistě budete překvapeni, kde všude nánosy chlupů objevíte. Úklid pomocí páry využijte i v případě, pokud váš domácí mazlíček občas vykoná svou potřebu v bytě. Pára totiž pomůže odstranit špínu i nepříjemný pach.

O značce Leifheit
Značka Leifheit, kterou založili roku 1959 manželé Ingeborg a Günter Leifheit v německém Nassau, se zaměřuje na ulehčení domácích prací stovkám tisíc domácnostem a firmám po celé Evropě. Jejich hlavním posláním je dělat život všem svým zákazníkům jednodušší, tak aby se každý úklid stal rychlou záležitostí a zbývalo více času na rodinu a koníčky. Mezi nejúspěšnější produkty patří systém pro mytí podlah Twist, sušák Linomatic a žehlicí set AirActive L Express. Firma se vždy soustředila nejen na kvalitu, ale také vysokou míru užitku, design a ergonomii každého jednotlivého výrobku. Od roku 1995 je velká část výroby soustředěná v jihočeské Blatné.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×