Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ať žijí letní těstovinové pokrmy!

22. 8. 2016

12.jpgTěstoviny jsou celoročně oblíbená surovina. Jednoduše můžeme měnit i způsob přípravy podle sezóny. Zatímco v zimě vedou smetanové omáčky a masová ragú, na jaře a v létě se přirozeně odlehčuje... Vznikají tak chutné těstovinové saláty apod. Těstoviny jsou nejen chutné, ale jsou nenáročné na přípravu i čas. Výsledkem jídelníčku každého z nás by mělo být pevnější zdraví, lepší zažívání a větší radost ze života. V tom by nám měly pomoci i pravé italské, kvalitní, bezlepkové těstoviny Nutrifree.

 

 

10.jpgPravidlem číslo jedna je – na těstovinách nikdy nešetřete. Nejde přece o to, sníst jich plnou mísu. Raději si dejte menší porci kvalitních, i když dražších těstovin. Rozdíl je zásadní. Levné obsahují málo vlákniny a vyšší podíl rychle stravitelných škrobů. Snadno se rozvaří, mají vyšší glykemický index a tak „podporují tvorbu tuků“ v těle, a tedy tloustnutí. Nutrifree těstoviny, například bezlepkové těstoviny Penne Rigate Integrali, jsou připraveny výhradně z celozrnné rýžové mouky. Těstoviny v sobě spojují jednoduchou a přirozenou chuť tradice s blahodárnými vlastnostmi vlákniny, pro přípravu chutných jídel plných zdraví. Koupíte je za cca 115 Kč.

 

 

11.jpgAby se špagety nebo jiné těstoviny nestaly kalorickou bombou, je důležité je správně kombinovat s dalšími potravinami. „Vždy by se měly podávat se zeleninou a bílkovinou, nejlépe libovým masem, rybou, mořskými plody a sýry, například mozzarellou, ricotou, parmezánem a podobně,“ doporučuje dietoložka. Záleží-li vám na štíhlé linii, zapomeňte na tučnou smetanu a tučné sýry, například nivu. Perfektní gurmánský zážitek z italského jídla můžete mít i bez lepku, vajec, sóji, pšeničného škrobu a mléka. Špagety Nutrifree (doporučená cen je 92 Kč) jsou vyrobeny z kukuřičné a rýžové mouky.

 

Jakmile se začne venku dělat hezké počasí, tělo si začíná přirozeně žádat lehčí jídla plná zeleniny. A týká se to i pokrmů z těstovin. V zimě si dopřáváme těžší a tučnější jídla plná smetany, sýrů a masa. Jaro vnese na talíře více zeleně, ryb a bylinek.

 

Příprava těchto jídel je i časově méně náročná, není potřeba žádné dlouhé dušení omáček nebo zapékání v troubě. Stačí do pánve vložit křehkou jarní zeleninu, lehce orestovat, přihodit kousek ryby nebo pár krevet a za chvilku máte na stole fantastickou lahůdku.

 

Používají se také různá pesta, ať už klasické bazalkové nebo hity letošního léta jako jsou olivové pesto či pesto z medvědího česneku. To pak stačí jen uvařit těstoviny a vmíchat do nich hotové pesto, případně přikrájet pár cherry rajčátek a máte hotovo. Takové těstoviny chutnají dobře i zastudena – jako odlehčený těstovinový salát.

 

O Nutrifree
Nutrifree je odborník na potravinové intolerance, jejich produkty neobsahují lepek, laktózu ani pšeničný škrob, vejce anebo sóju. Značka představuje koncept “bez lepku chutně” a už více než 10 let nabízí stravovací model pro celiaky, ve kterém je nepřítomnost lepku samozřejmostí. Nabízený sortiment neustále rozvíjí s důrazem na rovnováhu zdraví a chuti.

Mezi škálu produktů Nutrifree patří čerstvý chléb, mouky, těstoviny, cereálie, zákusky, snacky a další pochutiny a také bio produkty.

Bez alergenů jak jen to jde!
Potraviny by měly být nejen bezlepkové, ale také zdravé.
Proto jsou výrobky Nutrifree vytvořeny z vysoce kvalitních surovin, jsou zcela bez konzervantů, hydrogenovaných tuků, umělých barviv a chemických aromat a jsou vyrobeny bez geneticky modifikovaných surovin. Výhradním distributorem Nutrifree je pro Českou republiku a Slovensko firma Tenesito s.r.o.

Více informací na www.nutrifree.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 


Používáme technologii cookies ke zkvalitnění poskytování našich služeb. Procházením stránky souhlasíte s jejich používáním. Více informací můžete najít na této stránce.×