Ovocný dortík
Ingredience
na korpus: |
||
vejce | 3 | kusy |
olej | 3 | lžíce |
moučkový cukr | 90 | g |
mouka | 75 | g |
olej a mouka na vymazání formy | 1 | dávka |
na náplň: |
||
šlehačka | 250 | ml |
ztužovač | 1 | balení |
odtučněný tvaroh | 250 | g |
cukr moučka | 100 | g |
ovoce (jahody) | 300 | g |
na polevu: |
||
nálev z jahod | 200 | ml |
ovocná šťávy | 100 | ml |
pudink | 1 | kus |
Dezert
Ovocný dortík
Postup:
1. Na korpus oddělíme bílky od žloutků. Z bílku vyšleháme tuhý sníh, přidáme žloutky, přidáme prosetou mouku a moučkový cukr a a smícháme. Směs nalijeme do vymazané formy. Pečeme na 160 stupňů po dobu 40 minut. Necháme vystydnout do pokojové teploty
2. Na náplň vyšleháme šlehačku se ztužovaček dotuha, přidáme tvaroh a cukr.
3. Na polevu potřebujeme nálev z ovoce. Šťávu smícháme a oddělíme si třetinu, do níž zamícháme pudink. Druhou třetinu nálevu přivedeme k varu, přilijeme nálev s rozmíchaným pudinkem a provaříme.
4. Na korpus stěrkou rozetřeme šlehačkovou náplň a klademe ovoce. Dáme vychladit na 10 minut, a pak korpus poklademe rozpůlenými jahodami a polijeme ještě teplou polevou z pudinku. Dort necháme alespoň hodinu před podáváním vychladit.
Komentáře
Přehled komentářů
Do něho bych se hned zakousla Niki... Hmm je tak slaďounký a chtná skvěle . . . . Jakou já mám chuť si kousnout..
Hmm
(Eli/kuchařka, 29. 3. 2012 15:11)