Jdi na obsah Jdi na menu
 


IC Estonia Bella Bohemia

18. 9. 2013

 

IC Estonia Bella Bohemia*CZ

NEM n 09 21

born: 1st July 2004                                                             she died: 2nd February 2019

father: Tolstoj Stella Felicita*CZ

mother: Freya Siberian Star*CZ

Medical tests - sono HCM 10/2007  negativ, 12/2012 negativ

                           - sono PKD negativ

breeder: Eva Iltisová, Prague, Czech republik

owner: Eva Hlaváčková, Františkovy Lázně, Czech Republic

pedigree: http://pawpeds.com/db/?a=p&id=868865&g=4&p=sib&date=iso&o=ajgrep


Estonia Bella Bohemia se narodila 1. července 2005, v chovu Evy Iltisové z Prahy. Je pokračovatelsou úspěšného chovu Siberian Star a zakladatelkou úspěšné rodiny v CHS Natalis Spring. 

 

elba-zahrada-126.jpg

 

Estonia se v letech 2005 až 2011 zúčastnila 23 národních a mezinárodních výstav v ČR i v zahraničí. Je držitelkou titulu juniorská BIS vítězka WCF, je trojnásobnou držitelkou titulu BIS neuznané barevné variety, titulu BOB speciální výstavy Ostrov 2007 a trojnásobnou držitelkou prestižního titulu BIV. Od roku 2012 se aktivní babička Estonia účastní výstav v kategorii veteránů, přičemž se ze čtyř výstav může pochlubit čtyřmi tituly BIS.

 

elba-zahrada-135.jpg

 

Neméně úspěšná byla Estonia i v chovu, je matkou vrhu "B", "D", "F" a "H" Natalis Spring. Z prvního vrhu byl do chovu v ČR zařazen syn Borodin. Z vrhu "D" NS byly do chovu v ČR zařazeny dcery Dira Fjodorovna a Darya Michailovna, dcera Dobroněga byla zařazena do chovu v Polsku. Dobroněga se jako jediný zástupce NEM narozený mimo území pořadatelské země zúčastnila světové výstavy koček v Poznani 2011, kde získala titul BIV. Z vrhu "F" NS byla v ČR do chovu zařazena dcera Fantazia, dcera Feya byla zařazena do chovu v USA a syn Fazan v Itálii. Z vrhu "H" NS byla v ČR zařazena dcera Helen of Sparta a do USA odletěla dcera Hellada. Estonia je díky svému velmi úspěšnému potomstvu zasloužilou babičkou a prababičkou.

 

dsc04190.jpg

Estonia si užívá zasloužený důchod ve své domovské chovatelské stanici se všemi poctami a výsadami, které dámě první velikosti patří.

dsc_0006.jpg

 

     2018

     Tonička oslavila třináctý

     rok života

 

 

 

 

 

 

Dne 2. února 2019, byla Estonia "Tonička" z důvodu zhoršujícího se zdravotního stavu v důsledku onkologického onemocnění uspána.