Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

Klavírní trio hrající moderní jazz z vlastní autorské dílny

Tomáš Vybíral - drums

Občanským povoláním člen orchestru Národního divadla v Praze a profesor klasického kontrabasu na Pražské konzervatoři. Jeho celoživotní touhou bylo ovšem také hrát jazz na bicí, jako protiváhu ke klasické hudbě. To se mu splnilo, když mohl soukromě studovat u Romana Víchy,Jana Linharta, Pavla Razíma a Ondřeje Vomáčky. Brzy začal spojovat oba světy a ve své autorské jazzové tvorbě používat i prvky a témata z oblasti vážné hudby.

František Krtička - piano, vibrafon

během pouhých 3 let stihl vystudovat obor skladba a aranžování na Pražské konzervatoři, kde od září 2009 působil také několik let jako profesor stejného oboru. Hraje na klavír a vibrafon a získal za svou hru mnohá ocenění. Hrál např. s Big bandem F. Slováčka, North big bandem, doprovází Sisu Sklovskou a další. Je také velmi vyhledávaným a uznávaným aranžérem.

Ondřej Štajnochr - kontrabas, baskytara

studoval Konzervatoř v Praze, Konzervatoř Jaroslava Ježka a Dresdner Akademie für alte Musik. Působí v oblasti klasické hudby, jazzu i na pomezí žánrů. Vystupoval s mnoha předními českými jazzovými hudebníky (K. Růžička, E. Viklický, M. Svoboda, J. Stivín, Najponk, V. Eckert, Š. Markovič, D. Dorůžka, P. Zelenka, R. Krampl aj.) a přitom měl možnost doprovázet i zahraniční sólisty (K. Peplowski, M. Welzel, R. Mitchel, B. Golbin, B. Bailey, M. Bergmann, U. Plath aj.). V současné době působí zejména v Triu Josefa Vejvody. V oblasti klasické hudby spolupracuje se soubory Musica Florea, Collegium 1704 a Dresdner Barock Orchester, se kterými natočil řadu CD a vystupoval na koncertech a festivalech po celém světě. Účastní se i mnoha mezižánrových projektů od klasické hudby přes jazz až po pop music. Příležitostně se věnuje i kompozici  jazzové I  filmové hudby (filmy režisérky A. Sedláčkové: Oběti a vrazi, Můj otec a ostatní muži).

 

 

 

 

30.4. 18:00 koncert Na schodech. UMPRUM škola Žižkov

30. 3. 2024

 
Celý příspěvek | Rubrika: Koncerty/novinky/informace | Komentářů: 0

Champagneria Praha 30.1.2024 19:30

18. 11. 2023

Srdečně zveme! Krásné prostředí, skvělá kuchyně a vína. A hlavně NAŠE HUDBA :-)

 

Tom Vybíral trio a Jiří Růžička 1.10 2022 U staré paní

11. 9. 2022

Po delší zdravotní pauze jsme opět v akci!!! Přijďte na Piano&vibraphone night 1.10 ve 20:00 do jazz klubu U staré paní!! Bude to krásný koncert s mým někdejším učitelem češtiny na základce

 
Celý příspěvek | Rubrika: Koncerty/novinky/informace | Fotografie: TVT nové foto | Komentářů: 1

Koncert U Staré paní 10.9.2020

18. 8. 2020

Srdečně Vás zveme na náš koncert společně s hostující zpěvačkou Veronikou Moudrou do klubu U Staré paní, Michalská 9, Praha 1 a to 10.9.2020 od 20h.

Těšíme se na Vás!

Vstupenky zde: https://goout.net/cs/listky/tom-vybiral-trio-and-veronika-moudra/qxeh/
Doporučujeme zakoupit vstupenky v předprodeji.

 

TVT hraje Clauda Bollinga. Ta Kavárna 1.5. 2019 18:00

28. 4. 2019

 
Celý příspěvek | Rubrika: Koncerty/novinky/informace | Komentářů: 0