Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zahradnictví s překvapením

5. 5. 2014

Daniela Bořková, 4. 5. 2014

foto: Petr Hoffmann

 

 

Dnes ráno jsme vyjeli s Petrem Hoffmannem na (mou první) návštěvu zahradnictví paní Dáši Petrlíkové do Ředhoště, které je specializované na zahradní sukulenty. Počasí nám přálo a krajina byla malebná, jak jen na jaře může být.

Zahradnictví je složeno ze dvou částí. Jedna prodejní, kde jsou pravidelná pole obsazená nabízenými sukulentními rostlinami v květináčích - to není asi žádné překvapení. Druhá část je spíše výstavní a skládá se z mnoha skalek a uměle připravených přírodních scenérií. K tomu řada osazených misek, kamenů i vykotlaných kusů dřeva - jeden každý originál. A přitom vše tak fotogenické. Pokud mohu mluvit za sebe, moc jsem si to užila a s radostí odvážela dvě plné přepravky rostlin, které mi paní Dáša pomohla vybrat za účelem a místem, které jsem jí popsala. Oběma se nám moc věnovala. Bez její pomoci bychom nedokázali složit vhodné rostliny k sobě.

Není třeba asi zdůražňovat ani to, že zde nejsou k vidění jen sukulentní rostliny, ale i množství nesukuletních skalniček a dalších rostlin. Zajímavých překvapení tu pro nás bylo mnoho, ale tím hlavním byla rostlina, která...

Kdo ji chce vidět a něco se o ní dozvědět, bude také muset vyrazit do Ředhoště.

 

p5014757.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Zahradnictví s překvapením

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář