Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pár opožděných řádků k adventu

13. 1. 2016

Advent 2015

Rok se sešel s rokem a my chystali tradiční rozsvěcení stromečku spojenou s mikulášskou nadílkou. Nemalým zklamáním pro nás byla malá účast v počátku akce a déšť, který nám veškeré příchozí vyhnal do stanu. Těžko se nám zahajovalo a promlouvala uvítací slova k prázdné návsi. Po krátkém úvodu jsme vyzvali ke slovu i starostu a místostarostu MÚ v Uhříněvsi pana Turnovského a pana Knotka, kteří nás v takovém nečase poctili svou návštěvou.

Přes veškeré nepříjemnosti spojené s počasím jsme byli opět s akcí spokojeni. Neboť během odpoledne dorazili i ostatní naši příznivci, kteří si nechtěli nechat ujít rozsvícení stromu, příjezd Mikuláše, nadílku či závěrečný ohňostroj.

Teplý čaj zahříval studené ruce dětí od cachtání rukou ve vaně s kapry. Donesené dobroty a toastíky plnily hladová bříška. Dospěláci nebyli o nic ochuzeni, svařáček na zahřátí a občerstvení bylo taktéž nachystáno. Ve stanu bylo teploučko a pěkně živo. Vánoční dílna jela na plné obrátky, zpívalo se o 106 a netrpělivě vyčkávalo příjezdu Mikuláše.

Po náležitém přivítaní jeho skupiny došlo k rozsvícení stromu, obdarování dětí sladkostmi a malým dárkem. Nezapomněli jsme ani na společné foto, pouštění lodiček či rozdávání lampionků na 2.adventní neděli. 

Radost nám přinášel i prodej hájeckého kalendáře, který byl na místě taktéž nabízen. (Poslední kusy jsou v doprodeji v Restauraci u Kallaschů.)

Stručné rozloučení a poděkování bylo signálem pro závěrečný ohňostroj.

 

 

Děkujeme všem za přízeň i štědrost a těšíme se brzy na viděnou.

 

Poděkování patří také těm co se aktivně účastnili, co jakýmkoliv způsobem přispěli (výpůjčka, elektrika, voda aj.).

Ohňostroj - sponzorský dar od  Ohňostroje Krupička

Rozdáno na 130 balíčků !!!!!

 

                                                                                                              PP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář