Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na masáž poprvé

klasmas-02.jpgTeoretický základ thajské masáže spočívá v konceptu energetických linií SEN (analogických k energetickým kanálům NADI v Indii a čínským MERIDIÁNŮM) vedoucích v těle životní energii PRANA. Během procedury je masáží akupresurních bodů, ležících na deseti hlavních energetických liniích, stimulován plynulý tok energií v těle. Různé masérské techniky stimulace energetických linií a akupresurních bodů uvolňují blokády, podporují volný tok energií a obnovují pocity zdraví a pohody. Akupresurní masáž energetických linií je kombinována protahovacími cviky (streči), kvůli kterým bývá označována jako Jóga-masáž nebo Jóga pro lenochy. Tradiční procedura thajské masáže zahrnuje masáž celého těla a trvá 2 - 2,5 hod. Jemné uvolňující tlaky předcházejí náročnějším protahovacím cvikům. Vaše tělo se tak pomalu a postupně, bezbolestně uvolňuje a protahuje. V případě opravdového mistra thajských masáží může vhodně zvolená procedura nahradit týdny poctivého strečinku.

Před masáží

Je vhodné odložit prstýnky, řetízky, hodinky, náramky a jiné ozdoby. Většina šperků je zhotovena z kovů, které ovlivňují energetický tok v těle. Týká se to klienta/ky i maséra/ky.

V průběhu masáže
Dochází k hlubší relaxaci organizmu a tím k ochlazení těla. Proto se masáž provádí v pohodlném a vzdušném oblečení, které vám poskytneme. Pokud vám bude při masáži zima, nebojte se požádat masérku o přikrývku, která je k dispozici v každém masážním boxu.
Masáž urychluje metabolizmus (odbourávání tuků a odpadních látek z těla). To se může projevit přechodným zvýšením tělesné teploty či lehkou bolestí hlavy. Pro prevenci těchto nežádoucí projevů je doporučeno vypít cca 2 l tekutin denně, nejlépe vody (vhodný není alkohol, káva, černý čaj a podobné nápoje, které vedou k dehydrataci organizmu).

Po masáži

Pro zachování a prohloubení účinku, je dobré počkat se sprchováním či koupelí alespoň 2 hodiny po ukončení masáže.
Rovněž je dobré nespěchat s konzumací jídla nebo volit lehkou stravu. Po jídle je energie přirozeně odčerpávána na trávení potravy a procesy vyrovnávání energie po masáži se mohou zpomalit či zcela zastavit.
Po masáži je doporučeno doplnit tekutiny, proto vám po každé návštěvě servírujeme zdarma zelený čaj.
Je možné, že se budete po masáži cítit ospalý/á. V takovém případě je vhodné jít spát a nechat své tělo dále regenerovat ve spánku.
Pokud se budete cítit povzbuzený/á a budete pomaleji usínat, není důvod k obavám.
Příčinou je vyrovnávání toků energií v těle.

klasmas-03.jpgPo terapeutické proceduře (netýká se relaxační masáže) mají někteří lidé pocity zvýšené únavy (jako by intenzivně cvičili). Je to z toho důvodu, že svaly pracovaly způsobem, na který nejsou v běžném životě zvyklé. Pokud se takové pocity dostaví, nejedná se o nic nezvyklého. S pravidelnou návštěvou masáží tyto projevy zcela zmizí. Tělesná únava nepřetrvává příliš dlouho a zpravidla mizí druhý den po masáži.