Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kavitace

 


Bezbolestná liposukce - kavitace

Kavitace - neinvazivní bezbolestná liposukce je metoda pro odstraňování tukových polštářků v problémových partiích, které jsou velmi obtížně odstranitelné dietou či cvičením. V současné době jde o nejpokročilejší technologii na tomto poli. Už po 30 minutách kavitace jedné partie jsou prokazatelné výsledky. V rámci jednoho sezení je možné kavitaci aplikovat na více partií těla. Okamžitě, po jedné kavitační aplikaci, je dosahováno viditelné redukce obvodu (v pase, bocích, stehnech, hýždích, pažích) kolem 2 - 4 cm. Při 3 - 6 návštěvách může být úbytek až 12 centimetrů. Eliminuje celulitidu a vypíná kůži. Četnost se opakuje dle individuálních problémů a dispozic klienta, záleží pouze na míře vaší spokojenosti. Kavitaci lze opakovat na jedné partii těla po 10 – 14 dnech, na jiné partii již po 7 dnech.

Jak kavitace funguje?

 

Při aplikaci kavitace působí ultrazvuk na tukové buňky a napomáhá jejich vyprazdňování. Obsah buněk - glycerol a mastné kyseliny - se uvolní do mezibuněčných prostor, odkud jsou lymfatickými cestami přeneseny do jater, kde jsou zpracovány a následně odplaveny močí z těla ven. Výsledkem je snížení podkožního tuku v místech, kde je kavitace aplikována. Kůže není po aplikaci nijak negativně zasažena. Klienti shledávají pokožku hladší a jemnější.

Indikace

Kavitaci mohou podstoupit ženy a muži ve věku 18 – 75 let a je vhodná pro redukci tukových polštářků a celulitidy, tvarování postavy.

Kontraindikace

  • menstruace (v den kavitace)
  • těhotenství, kojení
  • onemocnění jater a ledvin, oběhového systému
  • poruchy krvetvorby, chudokrevnost, špatná tvorba červených krvinek, zvýšená krvácivost, tromboflebitida či jiné onemocnění krve
  • vývojová onemocnění
  • kovové implantáty v těle, kardiostimulátor, srdeční onemocnění
  • zvýšená teplota, horečka, záněty

Před ošetřením

Několik dní před kavitací doporučujeme zvýšit pitný režim (minimálně 2 - 3 litry denně!!!), dodržovat nízkotučnou dietu s omezeným příjmem tuku a soli a pokud možno se vyvarovat kávě a alkoholu.

Ošetření

Před samotnou kavitací s vámi probereme váš zdravotní stav, označíme a změříme ošetřovanou partii, nastartujeme lymfatickou centrálu a uvolníme lymfatické uzliny ( ruční lymfatická masáž ) a následně naneseme kontaktní gel. Samotná neinvazivní liposukce se provádí pohybem a mírným tlakem ultrazvukové hlavice po pokožce. Kavitace trvá 20 – 30 minut
Při kavitaci uslyšíte slabé pískání v uších, které ultrazvuk vydává.

Po ošetření

Po ukončení kavitace se provede 20-ti minutová přístrojová lymfodrenážní presoterapie, která napomůže odstranit uvolněné a rozpuštěné tuky. Po ošetření je nezbytné dodržovat redukční dietu  a zejména pravidelný pitný režim s min. 2 až 2,5 litrů tekutin denně. Doporučujeme také zvýšit fyzickou aktivitu (i jedna procházka navíc pomůže),která podporuje odstranění uvolněných tukových buněk.  Pitný režim !!!!Je velice důležidtou součástí kúry.Je nutné denně vypít minimálně 2-3l tekutin!!!(bez cukru,bez bublinek).Z ovocných šťáv je nejvhodnější ananasová a grepová, které napomáhají odbourávání tuku. Pitný režim je nutné dodržovat nejméně po celou dobu kúry.dodržovat nejméně po celou dobu kúry.  Káva, alkohol nesmí nahrazovat jiné tekutiny!!