Jdi na obsah Jdi na menu

Tlumič

Budeme potřebovat:

1) Plastovou trubku o průměru 6 cm a délce podle toho jak chcete mít tlumič dlouhý


2) Plastovou trubku o vnitřním průměru 13 mm a délce 4 cm


3) Pušku na který jej chcete zhotovit (musí mít kovový závit pro tlumič na směru nenáleží)


4) Vložku kterou tlumič vycpeme


5) Tavnou pistoli a lepidlo


tlumic.jpg

1. Výroba závitu:

Trubičku označenou výše číslem 3 si uchytneme pevně ale ne aby se zdeformovala. Poté opatrně zbraň našroubujeme na trubičku, čím vytvoříme závit pokud to nepůjde tak vnitřní průměr nepatrně zvětšíme kulatým pilníkem na železo poté pokračujeme až do úplného našroubování na zbraň (závit musí sedět pevně ale musí jít povolit rukou)


2. Výroba vložky:

Vložka musí dobře tlumit a musí vyplnit mezeru mezi závitovou trubkou a vnější trubkou (doporučuji prozkoušet několik variant). Ideální je vatový filc, nesmíme zapomenout že případné výstupky vložky nesmí zamezovat letu kuličky. Podle délky tlumiče si vyřežeme délku vložky; délka tlumiče=délce vložky. Šířka by měla u průměru vnější trubky 6 cm být asi 11,5 cm ale lepší bude když si to vyzkoušíte sami

?

a měla by přesně sednout na stěny vnější trubky.

3. Usazení:

Pokud jste kutily správně, měla by závitová trubička po vložení vložky do vnější trubky jít obtížně, (ale přece jen) zasunout, je to důležité pro správný směr tlumiče, nevychylováni kuliček a taky pro tlumení zvuku. Napřed vyzkoušejte, jestli tlumič tlumí a jestli nevychyluje střely. Pokud se tomu tak děje, bude to špatným usazením závitu a vnější trubky a chce to poštelovat.

4. Zalepení:

Toto je odstavec sám pro sebe. Pokud vám tlumič splňuje výše uvedená požadavky je čas jej zalepit. Snažte se rovně vytáhnout závit a dejte přiměřené množství lepidla mezi vnější trubku a vložku, po zaschnutí dejte opět odpovídající množství lepidla mezi vložku a závit. Než lepidlo pořadně zaschne, znovu vyzkoušejte jestli tlumič nevychyluje kuličky. Tady se uplatní vlastnosti tavného lepidla. To dovolí před zaschnutím závěrečné úpravy. Nechte cca 6 hodin zaschnout

5. Dokončení:

Po zaschnutí lepidla zkuste, jestli je lepení dost silné aby šel celý tlumič našroubovat a vyšroubovat ze zbraně. Jestli jde vše bez problémů, můžete si pak tlumič podle libosti přestříkat jakoukoliv barvou nebo olepit černou elektrikářskou páskou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář