Jdi na obsah Jdi na menu

Raketomet

23. 4. 2012

Jak vyrobit AS raketomet

Malý návod jak vyrobit AS raketomet.

Jistě jste mnohokrát snili o tom , že si vyrobíte zbraň se kterou na AS akcích ohromíte. Airsoftový raketomet do této skupiny jistě patří. S touto otázkou jsem si také lámal hlavu  „jak vyrobit airsoftový raketomet“. V tomto článku vám popíšu jak jsem to udělal já.

-Pokud se rozhodnete pro výrobu raketometu podle tohoto návodu , autor nenese žádnou odpovědnost za jakékoliv zranění !

 

Co budeme potřebovat:  Umělohmotnou trubku (na potrubí) dlouhou asi  1,30 metrů (záleží jak dlouhou chcete) , lepící pásku (kobercovou černou) , tekuté lepidlo rychleschnoucí  (můžete použít pistolové lepidlo)  , kartonový papír , sprej – případně jakoukoliv zelenou barvu  + nějakou starou zbraň (já jsem si koupil u vietnamců MP5 umělohmotnou za 350kč)

 

-Ještě bych podotknul , že pokud chcete mít svůj raketomet co nejvíce reálný , můžete si na internetu najít svůj vlastní obrázek například RPG-čka a udělat to podle něj. Ale zabere to hodně času a záleží na vaši zručnosti.

Výroba:  Výrobu bych rozdělil na přípravu dílů na lepení  a na samotnélepení.

Nejprve příprava dílů-  takže budeme potřebovat nějakou ručku – proto si vezmeme nějakou starou zbraň a uřežeme ručku s kohoutkem (chvilku mi to trvalo ale podařilo se).  Pokud chcete můžete si připravit také nějakou „optiku“  , nebo něco pro lepší design.

Samotné lepení:  Nyní již budeme jenom lepit. Vezmeme uříznutou ručku a připevníme ji lepidlem k trubce (na místo kam nám to vyhovuje) na obrázku to vidíme pod č. 1  . Nyní  potřebujeme z rovné trubky vytvořit „šipkovitý závěr“ jak to vidíme na č.2 . To uděláme tak že kartonem budeme konec trubky pomalu obalovat a lepit , postupně budeme ve vrstvách kartonu ubírat směrem ke konci , tím dosáhneme typického šipkovitého  tvaru jaký vidíme na obrázku č.2 – pro lepší představu nanášení vrstev jsem přiložil nákres : (každá vrstva je znázorněna jinou barvou. Všechny vrstvy poté důkladně zalepíme a povrch pokryjeme kobercovou páskou – to proto aby zmizel pyramidový tvar  a dostali jsme tvar rovný – viz.obrázek dole : (šedá čára znázorňuje  pásku)

 


 

 

Nyní máme základ hotov. Pokud chcete můžete si přilepit další díly dle vlastního uvážení. Například nějakou tu optiku nebo starý kolimátor apod.

Na závěr celou trubku natřeme zelenou barvou , pokud chcete můžete vyzkoušet maskovací vzor.

 

Nyní však k asi nejdůležitější části a to k střelbě:

Sám jsem zatím střelbu nevyzkoušel. Můj plán však zní následovně: Stačí si zakoupit několik raketových motorků například ZDE. Poté by se motor zezadu umístil do raketometu (jeden člověk by raketomet držel na zádech)  a druhý by motorek zezadu odjistil. Motor by poté měl vyletět z trubky a razit si cestu dopředu. V pokročilém stádiu by se k motorku daly připevňovat airsoftové granáty a výbušniny. Zatím čekáme na to , až nám motorky přijdou a  poté budeme tento nápad testovat.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář