Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobré zprávy přicházejí v pátek

Existuje důvod, proč lidstvo v 21.století miluje pátek. Je to poslední den pracovního týdne, kdy ti z nás, kteří nepracují na směny můžou ráno vstát a říct si: "Už brzy to bude za mnou." Ti z nás, kteří na směny pracují, si zřejmě ani neuvědomí, že je pátek, protože prostě mají zpřeházené vnímání času. Je jim jedno, co je za den. Důležité je vědět, jestli je to day off nebo normální pracovní den.

I já si jen stěží uvědomuju, že je dnes pátek. Protože pracuju od minulého pátku a ještě i zítra pracovat budu. Stejně tak si v neděli neuvědomím, že je neděle, ale nastane pro mě day off. Práce na směny není můj kobyl. Práce na recepci na druhou stranu není zas tak špatná. Velmi dobře se tak dají procvičit skills jako vnímání emocí druhého (vidím, zda je host naštván nebo ne), umění mlčet v pravý okamžik (když se někomu něco nelíbí a vy ho v duchu posíláte někam s omluvným úsměvem dementa na tváři) a umění artikulace (když už po milionté říkám slovo "reception", musím se sakra snažit). Mé tělo už si zvyklo na to, že den a noc je abstraktní pojem.

Ale ne nadlouho. Jelikož je pátek dnem pohody, lásky a porozumění, volají vám v pátek lidé, kteří vám sdělují dobré zprávy. Vesmír si naštěstí zapamatovat, že dnešek je pátkem i pro mě a seslal mi takovou dobrou zprávu. Skrze muže jménem Shaun.  Shaun je teď moje oblíbená lidská bytost a když mi zavolá, mám upřímnou a velmi intenzivní radost. Shaun totiž ví, že stále hledám práci v IT. A ví to i Erik, se kterým jsem se viděla v půlce ledna na pohovoru. A právě on si na mě vzpomněl, když se jim ve firmě naskytla nová příležitost. A jal se volat Shaunovi a ten pak zavolal mně.

Výsledkem celé této relace je to, že to nebude trvat dlouho a já budu mít minimálně na 3 měsíce kontrakt s firmou, která dělá SW compliance. A když se za ty 3 měsíce osvědčím, tak to bude natrvalo. Takže teď přichází má chvíle ukázat, co ve mně vězí. Vesmíre, děkuji ti za návrat do světa lidí s normální pracovní dobou. Děkuji ti, že jsi mi opět přinesl pátek. A víkend.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář