Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ceny letenek na kanárské ostrovy stoupají

20. 4. 2013

 

boeing-ryanair.jpg

Ministerstvo cestovního ruchu kanárské vládyostrovech vypracovalo zprávu, která detekuje obecný nárůst cen letenek na Kanárské ostrovy. 

 

Ceny jsou vyšší v prvních měsících letošního roku ve srovnání se stejným obdobím roku 2012, přičemž k výraznému zvýšení cen letenek dochází z tak významných destinací jako je Velká Británie či Německo. Odchod Ryanairu, z důvodu zvýšení letištních poplatků a jeho nevpuštění na trh meziostrovních letů, se začíná po necelém půlroce dramaticky projevovat. Kanárské ostrovy tak začínají doplácet na necitlivou politiku centrální vlády, prosazenou státní společností AENA, spravující všechna letiště v království. 

Studie byla provedena prostřednictvím průběžného sledování cen z internetových stránek vybraných touroperátorů, přičemž zkoumány byly i ceny balíčků, samostatných letenek a cen hotelů. Trhy byly studovány ve Velké Británii, Německu, Španělsku a severských zemích.

Zpráva zaznamenává prudký nárůst cen z Velké Británie do všech destinací, stejně jako celkový nebo všeobecný růst cen letenek z a do Německa, Skandinávie.

V prvních čtyřech měsících roku 2013 se zvýšily ceny letenek ze Spojeného království na ostrovy o 51% v porovnání s prvním čtvrtletím roku 2012. Ke zvýšení cen o 16% došlo i u letenek ze Španělska na ostrovy.

Studií bylo zjištěno, že průměrná cena letů z Německa na Kanárské ostrovy v prvním čtvrtletí roku 2012 činila 336 eur, zatímco ve stejném období roku 2013 průměrná cena letů byla 354 eur. Na druhou stranu, průměrná cena letů z Velké Británie na Kanárské ostrovy byla v prvních čtyřech měsících roku 2012 jen 238 eur, ve stejném období roku 2013 pak dosáhla 359 euro.

Letenky na španělskou pevninu z ostrovů v prvním čtvrtletí roku 2012 měly průměrnou cenu 493 eur, v prvním čtvrtletí roku 2013 už 570 eur.

 (poznámka : ceny jsou myšleny za zpáteční letenky)

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist