Jdi na obsah Jdi na menu
 


Breaking Dawn (Rrozbřesk)

 Název: Twilight saga- Breaking Dawn (Rozbřesk)

 Autor: Stephenie Meyer

 Rok vydání: USA- 2008            ČR- 2009

 Do ČJ přeložila: Markéta Demlová

 Nakladatelství: Egmont ČR, s.r.o.

 Počet stran: 607

 Žánr: Romantické, Sci-fi, Drama

 

                   Čtvrtá díl ságy začíná svatbou Belly (člověka) a Edwarda (upíra). Bella je na začátku nervózní, ale když se objeví Jackob (vlkodlak) je pro ni vše dokonalé! po tance s Jackobem se Bella a Edward vydají na svatební cestlu na ostrov Esmé, který dostala Esmé od Carlislea.

                   Druhý večer na ostově splní Edward slib, který dal Belle před svatbou- pomilují se spolu. Po jejich první vášnivé noci skončí Bella s modřinami po celém těle, ale druhá a třetí noc už bude v pořádku. Sedmnáctá den na ostrově Belle přestane chutnat jídlo a zjistí, že měla dostat menstruaci už před několika dny, ale nestalo se. Bella si myslí, že je těhotná, proto Edward ihned zavolá Carlisleovi a zeptá se, jestli je to vůbec možné. Carlisle řekne Edwardovi, aby s Bellou ihned přijeli.        

                  Když přijedou do Forks, rozhodne se Carlisle s Edwardem, že plod z Belly vyndají, ale ona nechce. Dítě je napůl roste rychleji a upír, takže je silné tak, že láme Belle žebra, pánevní kost atd. Bela se nemůže najíst, protože dítě nepřijímá normální jídlo. Ale Jackob nakonec přijde na to, že by mohlo chtít krev. Naštěstí má Carlisle zásoby lidské krve. Bella se po krvi začne zotavovat, ale nevěří, že by mohla porod přežít. Při porodu Bella opravdu zemře, ale Edward jí do srdce včas zarazí Morfin a Bella se stane upírkou. Holčičce, která se Belle narodí, dají jméno Renesmé. Jackob bude mít po porodu vztek na Renesmé, ale když se jí podívá do očí, otiskne se do ní. Když se Volturiovi dozví, že Renesmé je napůl člověk, chtějí ji zabít, což se jimm nakonec nepovede.

           

                     Můj názor: Hodně lidí si myslí, že knihy z této ságy jsou hloupé, ale já si myslím, že všechny tyto knihy jsou krásné romantické příběhy. Doporučuji jak knižní, tak filmové provedení.

 

                      Můj oblíbený citát z knihy: Osobní cit je loxus, který si imůžete dovolit, až když jsou všichni vaši nepřátelé zničeni. Do té doby je každý, koho milujete rukojmý, podrývající vašiodvahu a deformující váš úsudek.                                

                                                                                                  Orson Scott Card                                                                                                                                                 Impérium                                                                                                                                               Rozbřesk- str. 295

 

                                                                       Výtah: Kateřina Kučerová, 12 let

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář