Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ing. Václav Prokůpek, Ph.D., Dr.h.c., vystudovaný ekonom, filozof a pedagog. sportovní, ekonomický a občanský reportér, krizový manažer, VŠ pedagog mediální komunikace a teorie sociální a masové komunikace.

Sportovní a ekonomický komentátor, od 15. listopadu 2018 šéfredaktor sportovního vydavatelství a časopisu STADION. V devatenácti letech začínal jako řadový redaktor cyklistického magazínu PELOTON, spolu s Robertem Bakalářem, Vítkem Holubcem, Jaroslavem Kirchnerem, Michaelem Steinem a dalšími ikony české sportovní žurnalistiky pracoval v časopisu STADIÓN v jednadvaceti letech. Dlouho publikuje v odborných sportovních časopisech, například od svých devatenácti let je dopisovatelem magazínu Tenis.

Od roku 2020 je také trenérem a manažerem celku profesionálních cyklistů, tenistů , hokejistů a fotbalistů - diabetiků Development Novo Nordisk, sám hraje aktivně šachy - zejména platformy jako Fischerovy šachy či Čínské šachy a reprezentuje ČR v petanque.

Václav Prokůpek je korespondent polského Sportu, byl reportérem (www.ruik.cz - RUIK SPORTS). Nezávislým blogerem, šéfredaktorem a editorem sportovkynenews.cz, odborných sportovních médií  www.hokejmysteria.cz, www.cycling-news.cz,www.sportobserver.cz a také webu www.fotbalovadrbna.cz

Václav Prokůpek se angažoval v občanských aktivitách, je bývalým volebním lídrem hnutí Aktivu nezávislých občanů do Evropského parlamentu 2014 a kandidátem na hejtmana za Sdružení nestraníků. Také je známým ochráncem zvířat a přírody, zemským demokratem, podnikatelem a vizionářem, majitelem firem První reklamní a EUROPA TRADE.

Václav Prokůpek v minulosti byl šéfredaktorem deníku Špígl, Českého Expresu, SPORTEFEKTU, EKOEFEKTU, redaktorem efotbal.cz a bývalým editorem cyklistického časopisu Cyklonews.cz, sportovního magazínu RUIK FOOTBAL a cyklistické platformy We Love Cycling.cz

 

Moje vydavatelské projekty:

FOTBALOVÁ DRBNA

http://fotbalovadrbna.cz/

HOKEJ NEWS

http://hokejnews.cz/

FIRST SPORTS

http://first-sports.eu/

 

 

 

 

 

 

 

Ekonomická realita: Úpadek

9. 1. 2024

Ekonomická realita Německa je ukázkou zeleno-pirátského úpadku.

 

Fialova vláda zavádí reální socialismus

9. 1. 2024

INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ

 

Německo se dotacemi dostává k totální chudobě

14. 12. 2023

V německé ekonomice byl zveřejněn velmi významný index sestavovaný institutem Ifo. Hlavní zpráva zní, že se sentiment v německé ekonomice o fous zlepšil. Index podnikatelské nálady Ifo během října vzrostl na 86,9 bodu ze zářijových 85,8 bodu.

 
Celý příspěvek | Rubrika: BYZNYS | Komentářů: 0

Škrtněme dotace a bude na důchody

9. 12. 2023

Ze všech stran slyšíme, že demografická situace je neudržitelná, bez reformy se důchody neobejdou. Pak občas od vágních politických výkřiků přejdeme k sofistikovanějším rozborům.

 

Fotbalové šílenství

22. 11. 2023

Šílenství mezi Argentinou a Brazílií: Scaloni bude končit?

 

Taxíkem za svobodou

3. 11. 2023

Adam Hložek a Patrik Schick ho pravidelně potkávají v rámci klubu, určitě ho i zdraví. Znají ho jako skauta mládežnické akademie, který má na starosti vyhledávání mládežnických talentů na prahu výkonnostního fotbalu. Usměvavý šedesátník s lehce prokvetlou hřívou černých vlasů působí vyrovnaným a přátelským dojmem. Těžko říci jestli Hložek i Schick znají jeho životní osudy. Než v 80. letech zakotvil Falko Götz v Leverkusenu jako hráč měl za sebou emigraci z DDR. Naštěstí na to nebyl sám, dramatický útěk přes Jugoslávii absolvoval se spoluhráčem z berlínského Dynama a kamarádem Dirkem Schlegelem.

 

Na zápase druhé bundesligy bylo 52 tisíc diváků zadarmo

22. 10. 2023

Šlágr druhé německé bundesligy mezi fotbalisty Fortuny Düsseldorf a Kaiserslauternu přitáhl do hlediště 52.000 lidí, kteří nemuseli za vstupenku zaplatit ani cent. Sobotní zápas byl prvním testem projektu „Fortuna pro všechny“, v jehož rámci chce tradiční klub nabízet na vybrané domácí zápasy volný vstup a změnit tak přístup fanoušků ke klubu.

 

Vědci vyvrátili další konspirační teorii

19. 10. 2023

Za nacistu Rudolfa Hesse neseděl ve vězení jeho dvojník

 

Světová ekonomika zpomaluje

10. 10. 2023

Už nikdo nemůže váhat a pochybovat, že světová ekonomika prudce zpomaluje. Poslední čísla to ukázala bez jakýchkoliv pochyb.

 

Na start 133. Velké pardubické se chystá osmnáct koní

7. 10. 2023

Kompletní domácí překážková špička včetně obhájce loňského vítězství Mr Spexe a také oba zástupci z Irska a stejný počet ze Slovenska se postaví v neděli 8. října na start letošní Velké pardubické. Nejvíce koní, a to tři valachy, posílá do dostihu trenér Stanislav Popelka.

 

Fotoalbum