Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing 2008

 

* * * * *

Kralupy nad Vltavou 25.10.2008 - Memoriál K.Grünwalda

ObrazekPoslední letošní závod se konal v Kralupech. Budíček byl ve 4 hod. ráno, v 5 hod. výjezd. Cesta neprobíhala zrovna nejlíp, na dálnici byl havarovaný kamion, tak byla doprava odkloněna na dlouhou objížďku, přes Ledeč nad Sázavou, kterou jsme absolvovali za plížícím se kamionem. To už nám bylo jasné, že přejímku na závod nestihneme - a to jsme měli dost velkou časovou rezervu při výjezdu z domu. Takže jsme volali na coursing, že dorazíme se zpožděním. V Praze jsme rychle naložili Milenu s Ashrou a co to šlo jsme spěchali do Kralup. Honem vyndat psy a spěcháme na přejímku. Tam už nás výtají. Závdo tentokrát rychle ubíhal. Faraonů přijelo závodit 7 + 3 na trénink + 1 na čumendu! Takže pěkná smečka ušáků! V prvním kole běžela Asalé s Daphne, Ashra s Esme a kluci měli trojkový běh - Bahir, Ezar, Adad. Všichni běhlali krásně. Bahča měl na dráze kolizi s Ádou při křížení, ale ani jednoho to nerozhodilo a běželi dál. Poté se běhali tréninky - Tita, Fariv a First zvládli své běhy bez potíží. V přestávce probíhalo vystoupení skupiny historického šermu Bakaláři. Představení bylo velmi pěkné. Druhé kolo běžela Daphne s Esme, Asalé s Ashrou a opět trojice kluků. Opět suprové běhy. Odpoledne se na nás přijeli podívat pražské holky - Monika, Petra a Fibi. Moc rádi jsme je viděli. Mezitím se běhalo druhé kolo tréninků, kde za faraony běžela jen Tita, která opět nezklamala a nezapřela své rodiče, kteří jsou i dnes využití na Maltě jako pracovní psi. Také nesmím zapomenout zmítit úspěch vipetího kámoše Míti, který po delší době zvládl společný běh a to hned 2x na tréninku. Poté následovalo vyhlášení vítězů. Ze psů vyhrál Ezar, druhý Bahir a třetí Adad. Fenky - první Daphne, druhá Esme, třetí Asale a čtvrtá Ashra. Také kámoš Cyril vyhrál mezi vipety-psy. Vítězům blahopřejeme!!! Se všemi jsme se rozloučili, možná to bylo poslední letošní setkání na nějaké psí akci v téhle naší "coursingové sestavě". Příští rok nashledanou!!! Cestou domů jsme v Praze vyložili Milenu s Ashrou a pokačovali domů. Na silnicích jsme potkali plno hazardních řidičů, z nich nejhorší nás čekali nejblíž domova - na dlouhém rovném úseku si to s plnými dálkovými valil Mercedes a ani naše spuštění dálkových ho netrklo, že se dají světla přepnout na tlumená. Asi 15 km od domova nás málem sramoval blbec, který naporti nám začal předjíždět i když nás viděl a tak jsme se vyhnuli opravdu jen centimetrama!!! V tu chvíli by se ve mě nikdo najisto krve nedořezal. Takže jsme si oddechli, když jsme dorazili domů, kde nás čekala Mourínka.

Výsledky faraonů zde

Fotogalerie na www.pharaoh.rajce.net

* * * * *

Kralupy nad Vlatavou 12.10.2008 - Mistrovství ČR

ObrazekRáno pro nás začalo v půl 4 budíčekem, nachystat svačinu a honem vyrazit. Čekala nás zastávka v Praze, kde jsme naložili Milenu s Ashrou. Do Kralup jsme dojeli tak akorát. Tentokrát se MČR konalo jako jednodenní závod - tj. všechna plemena v jeden den. Hned na začátek musím říct, že nevím jestli to bylo zrovna dobré rozhodnutí, ale od toho jsou organizátoři, kteří mají hlavní slovo. Také je obdivuji, že celý den vydrželi dělat maximum pro naše psíky. Nicméně závod byl velice vydařený, trať byla suprově postavená a navíc dlouhá (950 m pro velká plemena) = odpovídající pro Mistrovství ČR. Na startu se sešlo 5 faraonů - Bahča, Asalka, Ashra, Ezar a Esme. Začalo se běhat velkou tratí, poté byla natažená trať pro malá plemena a u té probíhali v zadní části louky licence a tréninky. Takže my jsme na start nečekali moc dlouho. V prvním běhu spolu běželi Asalé+Esme+Ashra a Bahir+Ezar. Běhy byly povedené. Také se zde projevila vytrvalost psů, protože někteří do cíle dobíhali značně vyčerpaní. I když vyčerpání se rázem změnilo na zápas se zajícem - na návnadě byla tentokrát i zaječí kůže. Na druhý běh jsme si počkali velice dlouho - na startu bylo 100 psů, takže i při řádném chodu závodu vše trvalo velice dlouho. Na coursignu jsme měli spoustu přátel, takže o zábavu nebyla nouze. Druhé kolo začali běhat malá plemena a až poté plemena velká. Pomalu se začalo stmívat. Faraoni běželi ještě za dobré viditelnosti. Běželi spolu Bahča s Asalkou a Ezar s Esme a Ashrou. Opět to byly suprové běhy. S přibývajícím časem se opravdu setmělo a poslední závodníci nebyli na trati skoro vidět. Kdyby se běhalo o 10 minut déle, tak by asi rozhodčí na psi nedohlédli! Vyhlášení výsledků probíhalo již za úplné tmy v cca 7 hodin. V dálce byla krásně osvětlená kralupská chemička. To byl opravdu krásný pohled. Ale teď k výsledkům. Bahča obdržel titul Mistr ČR a CACT, Ezar Vícemistr ČR a res.CACT. Asalka vyhrála mezi fenami a stala se také Mistrem ČR, Ashra - vícemistr ČR a Esme 2.vícemistr ČR. Celý den bylo krásné počasí, takže jsme si den užili. Domů jsme jeli po tmě, vyložili jsme Milenu v Praze a pokračovali domů. Dorazili jsme v půl 11 a totálně jsme odpadli.

* * * * *

Česká Ves u Jeseníku 20.9.2008 - Mistrovství Slezska

ObrazekDo České Vsi se vydáváme již v pátek odpoledne, máme zamluvenou chatičku až do neděle na Ranči Orel. Moc se na víkend těšíme. Když jsme se blížili k Jeseníkům, tak nás přivítali zasněžené vrcholky hor. Po příjezdu jsme se nahrnuli do saloonu, kde jsme si dali pozdní oběd, popovídali si s přáteli a později jsme se ubytovali. Navečer se konal výcvik obran, který si vyzkoušeli i naši ušáci. Všechny jsme překvapili, že i faraoni se na obranách chytli, protože každý věděl, že to není to správné plemeno pro tento výcvik. Večer začalo mžít, tak jsme šli brzy spát.

V sobotu se běhal coursing. Bohužel celou noc pršelo, tak dráha byla pěkně mokrá, ale i přesto se začalo běhat. Na ranči naši psi ještě neběhali, takže po delší době je to pro ně neznámá trať! Přijela i Adéla, Verča a Kesi, která byla náš třetí běžec - faraon. Tudíž běželi faraoni o CACT. První kolo si Asalka nadběhla a Kesi s Bahčou se hnali za návnadou. V cíli proběhla bitka mezi Bahčou a Kesi. Asalka se rvačkám vyhýbá, takže ani nešla killovat. V druhém kole si to vyměnili a nadbíhali ti dva a Asalka běžela za návnadou. Cíl se opakoval. Vše proběhlo v pořádku. Všichni psi odběhali obě kola a dráha kupodivu vydržela celodenní pršení. V teple saloonu jsme čekali na vyhlášení výsledků. Asalka se mezi fenami umístila na druhém místě (171 b) a získala titul Vícemistr Slezska, Bahča a Kesi získali oba 172 b a stali se Mistry Slezska. CACT obdržela Kesi a res.CACT Bahča. Blahopřejeme Kessince, která se stala i třetím nej chrtem! Děkujeme organizátorům a rozhodčím za konání závodu a za to, že celý den stáli v dešti, aby si všichni psi mohli zaběhat!

V neděli ráno přestalo pršet. My jsme sbalili věci do auta, nasnídali se a šli jsme se kousek projít. Všude bylo ale plno mokra a bláta a tak jsme brzy jeli domů. Vyhřátá chatka a chození ven do zimy mi neudělali zrovna nejlíp a tak doma probíhá léčba mého nachlazení!

(Foto: V.Konečná, A.Pechancová www.elnegma.com, fotogalerie na www.pharaoh.rajce.net)

* * * * *

Přívrat 31.8.2008 - Pohár města Litomyšl

ObrazekTýden po Pharaoh Fest Open jsme nezůstali doma odpočívat, ale vydali jsme se na další bodovací coursing do Přívratu u Litomyšle. Coursing se zde běhá v krásném SKI areálu = na sjezdovce, takže psi si pěkně máknou do kopečka. Tentokrát si mákli i páníčci, neb start byl dole pod sjezdovkou a cíl hezky na sjezdovce. Pejsci byli většinou v cíli dřív než páníčci, tak měli chvilku pro své "aktivity" - někteří si užili killování, jiní sudnávali košíky nebo začali poletovat po dráze a hledali páíčky, ke kterým se vždy nějakou cestou dostali.

Tentokrát jsme na coursing přijeli v nezvyklé sestavě - já, mamča a psiska. Na startu jsme opět byli z faraonů sami, takže "kluci" si užili svůj dokonalý lov. Jejich spolupráce je opravdu úžasná. Trať jim vyhovovala, jen mohla být delší. Přijeli taky naší vipetí kámoši - Cyril a Míťa. Cyrílek závodil a Míťa si zaběhl tréninková sólíčka. Druhé kolo bylo úplně jiné než to první a musím říct, že se nám líbilo mnohem více. Opět si zaběhli do kopce i páníčci. Bahču v obou kolech pouštěl Mirek (od vipetů), ale vůbec mu to nevadilo - hlavně, že ho někdo pustil na střapeček! Cyrílek předvedl také moc krásné běhy. Při vyhlašování výsledků jsme měli jasno - faraoni: Asalé první z fenek a Bahča ze psů. Cyrílek se podělil o první místo s Quite Bluem. Celý den provázelo hezké počasí, v místní hospůdce měli dobrý guláš, párečky... takže opět krásný coursingový den. Z obou běhů máme také VIDEO (autor: Eva Kunešová).

(Foto: Kamil Mach - www.rr.sk/cash)

* * * * *

Bratislava (SK) 10.8.2008 - Grand Prix Bratislava, CACIL

www.coursing.skNaše cesta pokračuje, je půl 3 ráno a my vstáváme, probouzíme psy, pobíráme zbylé věci na pokoji a rychle vše do auta a hurá směr Bratislava. Cesta byla klidná, občas nám přeběhlo přes cestu nějaké zvířátko. Začínalo to myškou, následoval zajíc a také liška! V půl 8 jsme dorazili na místo na dostihové závodiště koní v Petržalce. Areál to je krásný. Zaparkovali jsme pod stromy, které celý den vytvářeli krásný stín. Bohužel nezodpovědní majitelé, kteří přijížděli vypouštěli své psy na volno a jaksi si jich moc nevšímali. Takže Bahča celé ráno pěkně zuřil na pobíhající psi kolem. Někteří se bez povšimnutí svých majitelů hezky vyvenčili... Přejímka, která měla být od 7 do 8 hod. začala až kolem osmé. Konala se i důkladná veterinární přejímka, kterou jsme bez potíží prošli. Bahirek sice má ještě hojící se ránu na prstu po zákroku, ale je již schopný běhu. Bohužel ani zde nebylo občerstvení, takže maminčiny řízečky opět sloužili jako jedinný přísun jídla. A to jsme je chtěli sníst již v sobotu! Na tento závod jsme s faraony přijeli pouze my, takže se nás netýkal žádný titul a běhalo se pro radost.

První kolo běžel krásně Bahča a Asalka ho pěkně "zvorala". Je to první závod, kde použila i taktiku, což se jí tvrdě nevyplatilo a celý běh pak musela dohánět ztrátu z první zatáčky. V druhém kole už to bylo lepší, ale opět se běh vydařil více Bahčovi, který si závod vyloženě užíval. Asalka musí ještě sbírat zkušenosti, aby nedělala takovéto chyby. Bahča se tedy umístil na prvním místě a Asalka na místě druhém. Opět jsme obdrželi dobrůtky a také poháry-plakety. Celý den bylo šílené teplo, tak jsme se i pěkně připekli. Ale to už byl čas vyrazit domů za Mourínkou a mamkou. Dojeli jsme unavení, ale naprosto spokojení!

(foto www.coursing.sk)

* * * * *

Rudná pod Pradědem 9.8.2008 - Mistrovství Moravy

ObrazekTentokrát nás čekal náročný víkend. V pátek jsme sbalili věci a vyrazili směr Jeseníky. Zakotvili jsme v Malé Morávce v penzionu Pohoda. Pohoda to opravdu byla, uvítal nás rezavý kocour František a taky pěkná bouřka s lijákem. Po vynošení věcí do pokoje jsme zašli do restaurace na večeři a také na pivko. Měli jsme v plánu zajet do Rudné za partou lidiček, kteří se celý týden účastnili Coursing campu, ale déšť vše pokazil. No a když přestalo pršet, tak zase nebyl človíček, který by mohl řídit. Místo návštěvy kamarádů jsme tedy šli na mini výlet do vedlejší vesnice - Karlov. Po procházce jsme již zalehli a těšili se na coursing.

Coursing se konal na naší oblíbené "prostřední" dráze. Bohužel nedorazilo občerstvení, tak jsme byli rádi za snídani, kterou jsme si vezli z domu a také maminčiny řízečky! Na závod přijela také Adéla s Kesi, takže na startu byli tři faraoni a běželi o titul CACT. Dráha byla opět jiná, než jindy a skákali se zde dva suché příkopy a jeden skok přes kládu. Celý den nás provázeli dešťové přeháňky a v přestávce to byl dokonce pěkný slejvák, tak se čekalo co bude dál, ale nakonec se počasí umoudřilo a umožnilo odběhat celý závod. Obě kola běželi všichni faraoni spolu. V prvním kole běželi krásně a Asalé se stala nejlepším skokanem a průběžným vítězem faraonů.  V druhém kole předvedli také krásný běh. Holky obdržely stejný počet bodů, ale svým skokanským uměním se umístila Asalka na prvním místě a získala titul CACT a Mistr Moravy. Kesi získala res. CACT a Vícemistr Moravy. Bahir se stal jako jediný zástupce psů také Mistrem Moravy. Obdrželi jsme krásné kokardy, medaile, spoustu dobrůtek...Také jsme stihli jednu medaili ztratit, ale to jsme zjistili až na penzionu při vybalování pamlsků! Celý den se nám moc líbil a děkujeme organizátorům za krásný závod. Na penzionu jsme si dali očekávanou večeři - místní specialitu - pizzu z vlastní pece. Byla vynikající. Ale to už hajdy do postele, neb ve 3 ráno vyjíždíme směr Bratislava!

* * * * *

Louny 2.8.2008 - Sobotní Louny

ObrazekLouny patří mezi naše nejvzdálenější tuzemské coursingy, proto jsme se vydali na cestu již v 4.15 hod. Tentokrát jsme jeli jen s Asalkou, protože Bahča se zotavuje z operativního zákroku - výřezu výrůstku na prstu přední tlapky a ještě nemá ránu úplně zacelenou, tak jsme neriskovali možné zranění. V Praze jsme dle časového plánu nabrali Milenu s Ashrou. Hoky se uvítali a jeli jsme směr Louny. Tam už "hlídala místečko" Jitka se svojí celou smečkou (tj. Babička, obě holky, Daphne, Adad a Wendy). Skoro celou cestu nás provázel déšt, ale v Lounech to byly přeháňky a nic nebránilo začátku závodu. Faraoni byli na startu 4 (Asalé, Ashra, Daphne a za psy bráška Asalky - Adad).

V prvním kole si to rozdali sourozenci Asalé s Adadem. Na skoro začátečníky to byl vydařený běh. Ashra běžela s Daphne. Holky jsou rozené "spolulovkyně", takže nebylo co dodat. Jen Ashra bohužel trošku překombinovala svoji taktiku a mírně zabloudila. Ale opět se chytla a v killu si holky zařádily. Po prvním kole vedla Daphne za ní Asalé, Adad a Ashra. Druhé kolo se běželo - Daphne s Asalé, Adad s Ashrou. Opět se běhy velice povedly. Celý den nás provázely dešťové přeháňky, které střídalo neuvěřitelné horko.

Vyhlášení výsledků proběhlo bez deště a konečné pořadí se dělilo na psy a feny. Mezi psy tedy vyhrál Adad. Ve fenách se nejlépe závod vydařil Daphné, druhá byla Asalka a třetí Ashra. Cestou zpět jsme v Praze vysadili Milenu a Ashru. Ještě před dojezdem domů jsme se stavili na večeři. Bahirkovi jsme nakoupili v přistaveném stánku s chov.potřebami krásné hračky, ze kterých měl velikánskou radost.

Výsledky faraonů zde

* * * * *

Chlumec nad Cidlinou 6.7.2008 - O Českou korunu IV.

ObrazekPřestože je Chlumec jeden z mála blízských coursingů, účastnili jsme se letos poprvé. Ráno nám volal Vláďa, ať zaparkujeme u jejich chaty. To jsme ještě netušili, že chata znamená cca 1 minutu chůze na start, což bylo bezva! Myslím, že i ostatní účastníci si oddechli, když všichni faraoni byli ve vzdálenějším prostoru a nemuseli poslouchat celodenní štěkot. A jelikož naši psi neviděli na dráhu, tak se tento štěkot ani nekonal.

Coursing se konal v hezkém prostředí v areálu "Amerika". Dráha byla pěkná, ale určitě by se dal využít větší prostor louky a dala by se dráha postavit delší. Bohužel již v katalogu začali první "nepříjemnosti". Faraonské fenky byli zařazeny mezi psy, tréninkové běhy byly zařazené mezi závody, startovní čísla psů byly v podobě prázdných políček...Takže začalo běhání a vysvětlování, že tahle fena není pes... Samotné běhy proběhly celkem skvěle, až na připomínky pořadatelů a diváků, že faraoni určitě viděli dráhu, že si nadbíhají...no faraon není vipet, takže nenásleduje jen návnadu, ale i přemýšlí, kam asi návnada půjde - tak jako by v přírodě lovili kořist. První běh běžela Asalka s mámou Afrou a s Daphne. Běh byl suprový. Bahča měl za parťáka Ezara, který to přehnal na startu a vyběhl dřív, než byl pokyn GO. Běh byl zastaven a kluci si to stihli "rozdat" na druhém konci louky, než stihli přijít páníčci. Běh se opakoval a proběhl bez problémů. V killu vysvětlil Bahča Ezarovi, kdo je tu starší. Ostatní faraoni běhali také suprově a dokonce běžel i Adýsek - bráška Asalky, který byl o coursingy "ochuzen", protože měl zlomenou tlapku a dlouho se léčil. Následovalo dlouhé čekání na rozpis druhého kola. Vůbec nebyly nahlášeny body z kola prvního, což jsme ještě na coursingu nezažili. Asalé běžela druhé kolo v trojici s Ashrou a Ezarem. Bahča s Esme. Opět následovalo dlouhé čekání na výsledky, ve kterých byly také zmatky. Adýsek byl vyhlášen jako tréninkový běh a to ho na přejímce napsali na závod. Byl to CACTový závod a při platnosti nového dostihového a coursingového řádu platí, že pokud jsou na startu 3 psi a 3 feny, obdrží titul jak pes tak i fena. Nicméně faraoni byli vyhlášeni jako plemeno a titul byl zadán jen jeden!!! Bahča byl šestý, Asalka čtvrtá. Vyhrála kámoška Ashra.

Na jednu stranu to byl velice pěkný coursing na druhou stranu organizační selhání. Ale jinak organizátorům děkujem za pěkný coursingový závod, který jistě není lehké zorganizovat a proto se těšíme na účast v dalším roce.

Výsledky faraonů zde

* * * * *

Rudná pod Pradědem 15.6.2008 - Seilin memoriál

© Barbora Zdráhalová www.alexapepee.czTento víkend již druhý coursing - co víc by si naši pesani mohli přát??? Seilin memoriál, který musel být 4.5. v Radslavicích zrušen z důvodu deště se konal právě v neděli po Moravskoslezském coursingu. Páníčci i pejsani nabrali přes noc nové síly na další závod, který se konal na stejné louce jako včera, ale dráha byla samozřejmě jinak natažená. Opět to byla velice technická trať, v některých místech mělo hodně psů problémy. Ale opět velkým problémem jak na mnoha jiných závodech bylo, že někteří pesani celý den koukali na trať a tak znali dráhu skoro zpaměti, takže to jejich běhům a bodovému ohodnocení zrovna nepomohlo. Tentokrát jsme šli na řadu až ke konci startovního pole, takže ušáci odpočívali na pokoji. Tatínek se opět zabavil taháním návnady, takže měl opět celodenní činnost. Asalka už jako správný faraon začala na startu dělat scény jako pořádný závodník. Takže její řádění, hlavně když už se rozjede návnada je občas neskutečné! Opět se nám trať velice líbila a tak "kluci" (tak jsou jednotně nazýváni Bahča a Asalka - pro rychlejší zavolání) předvedli krásný a vyrovnaný běh. Následovala opět procházka a odpočinek před druhým během, který byl také povedený. Asalka už definitivně pochopila oč jde a po tomto víkendu máme doma dalšího coursingového maniaka! Dokonce se jí podařilo v tomto závodě dosáhnou stejného bodového skóre jako Bahča, což je veliký úspěch, neb Bahča patří k nejlepším faraonům-coursingářům v ČR a nejen zde jak předvedl v Něměcku. Takže tento závod měli oba "kluci" opět každý 1.místo ve své kategorii. Po vyhlášení výsledků jsme se všichni rozloučili. Pomalu jsme sbalili věci na pokoji a už jsme razili domů za mamkou a Mourínkou!

Víkend se nám velice líbil, poznali jsme spoustu známých, které známe jen s diskuzí a také nové lidičky. Bohužel foťák jsem nějakým omylem zapomínala vždycky na pokoji, takže nemám ani jednu fotku z tohoto úžasného víkendu, tak jak budou zveřejněny fotky obětavých fotografů budeme je postupně přidávat do fotogalerie. Děkujeme všem za krásně prožitý víkend.

Foto: Barbora Zdráhalová, www.alexapepee.cz

Další foto: www.pharaoh.rajce.net (děkujeme všem fotografům za skvělé fotky našich ušáků)

* * * * * 

Rudná pod Pradědem 14.6.2008 - Moravskoslezský coursing

© Barbora Zdráhalová www.alexapepee.czTento víkend pro nás začal již v pátek 13.června, kdy jsme odpoledne vyrazili směr Rudná pod Pradědem. Po příjezdu jsme poznávali nové čtyřnohé kamarády a jejich páníčky. Po příjezdu Barči jsme se ubytovali a chvíli na to bylo grilování, které pokračovalo až dlouho do noci.

Sobotní ráno již patřilo coursingu. Protože jsme byli ubytovaní kousek od dráhy, neměli jsme tentokrát s sebou žádnou výbavu a do našeho prvního běhu jsme zvládli ušáky krotit na coursingové louce v rohu, kde nebylo na dráhu skoro vidět. Bohužel motorka na natahování návnady nefungovala, tak byli na dráze rozmístění "tahači", kterým to šlo náramně! Běželi jsme hned 7.běh, takže jsme se dočkali velice brzy. Asalka není ještě moc zkušený coursingový běžec, ale i tak se jí běh velice povedl a u Bahči je to již skoro samozřejmostí! Dráha byla velice neobvyklá, ale pro nás a hlavně naše psy nádherná. Na louce byly posečené i neposečené úseky, takže to nebyla tradiční rovná louka a hodně pejsanům tenhle terén dal zabrat. Ale faraonům tato dráha vyhovovala a krásně se vyřádili. Po běhu jsme se projít kolem Amíru a pak měli ušáci odpočinek na pokoji. Tatínek se mezitím zabavil natahováním návnady, které mu zůstalo až do konce závodu (až na pauzu při pouštění našich pesanů).  Druhý běh byl ve stejném rytmu, jen Asalka pochopila, že se nemusí jen tupě sledovat návnada, ale že by se dalo i kousek nadběhnout! Oba předvedli opět krásný běh. Oba získali ve své kategorii (pes x fena) 1.místo. Bahča vybojoval i nádherné celkové 2.místo mezi chrty, což nás velice potěšilo!

Večer po závodě jsme si dali odpočinek a usnuli jsme na pokoji. Probudil nás poštěkávající Bahča, který již z okna sledoval rozjetý mejdan, takže jsme se připojili. Experti na grilování všem ochotně otáčeli masíčka a klobásky a vše bylo úžasné. Poté nás - tedy naše psy - Barča po skupinkách nahnala na louku před penzion a fotila a fotila a fotila. Měla velikánskou trpělivost, protože někteří pejsani nechtěli vůbec spolupracovat, ale nakonec jsou z toho krásné fotky, na které můžete kouknout ZDE. Tentokrát mejdánek netrval dlouho a všichni se postupně vypravili do svých pokojů odpočívat na další coursingový den.

Foto: Barbora Zdráhalová, www.alexapepee.cz

Další foto: www.pharaoh.rajce.net (děkujeme všem fotografům za skvělé fotky našich ušáků)

* * * * * 

Radslavice 4.5.2008 - Seilin memoriál

Foto - Pes Jíra - www.lassie.czTento závod byl posunut ze svého původního termínu (3.5.) což nám způsobilo velice těžké rozhodování. V tomto posunutém termínu se totiže konala i Klubová výstava Klubu faraonských psů. Nakonec vyhrál coursing, neb ten je přece jen pro naše oba ušáky, kdežto výstava je jen pro Asalku a to ještě ne zrovna oblíbená akce - výstava je pro ni nutné zlo!

Závod se začal vyvíjet docela dobře, vše ubíhalo jak má, vedoucí Barča sice chyběla, ale i tak vše klapalo. Bahča byl na startu sám z faraonů. Asalka nejela, protože hárala, takže zůstala doma, aby nelákala přítomné pejsany! První kolo uběhl Bahča velice hezky, v cíli málem "sejmul" fotografa a v killu jsme ho jako obvykle nemohli odtrhnout od návnady. Kousek před dokončením prvního kola začal pěknej slejvák, který nepřestával a nepřestával. Nakonec bylo rozhodnuto o zrušení závodu - dráha byla nebezpečná pro běhání. Celou cestu domů nás provázelo střídavě sluníčko s velikánskými lijáky!

* * * * * 

Kralupy nad Vltavou 30.3.2008 - II. Jarní Kralupy

ObrazekPrvní bodovací závod v roce 2008 se konal v Kralupech nad Vltavou. Den pro nás začal velice brzy. Vzhledem ke změně zimního času na letní jsme museli vsátvat o hodinu dříve - vše jsme zvládli a na přejímku jsme dorazili včas. Do Kralup přijeli taky naši vipetí kámoši. Míťa běhal tréninky a Cyril závod.

Na startu byli pouze 3 faraoni - Bahir, Asalé a Daphné. Asalé měla svoji premiéru mezi profíky. Oba běhy běželi všichni 3 společně. Byly to krásné běhy a nikdo si nedokázal odhadnout výsledky.  Bahir se umístil na prvním místě jako jediný pes (178 b). Mezi fenami vyhrála - k naší radosti a překvapení - Asalé (177 b) a druhá Daphné (176 b).

Celý den provázelo krásné jarní počasí a my jsme prožili opět jeden krásný den s přáteli.

 

Náhledy fotografií ze složky Coursing 2008