Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostihy 2008

 Lednice 16.11.2008 - trénink

Asalka a RamLednická dráha uspořádala letošní poslední akci v podobě tréninku. Na rychlo jsme se také rozhodli přijet. Počasí není sice už taková paráda, ale na běhání to ještě jde. Tentokrát s námi jel i brácha s Ivčou, takže jsme byli v početné sestavě.

Ráno se začalo docela brzy a vše pěkně rychle odsýpalo. Na řadu jsme šli mezi prvními. Asalka běžela s Bahčou trať 360 m. Asalé zaváhala na startu (zřejmě byla otočená v boxech), ale Bahču rychle dohonala a předběhla. U velkých boxů začala váhat a rozhodla se počkat na Bahču, kterého následně opět předběhla a cílem proběhla první. Bahča pořádně zakousl návnadu a Asalka chtěla pokračovat do dalšího kola. Z faraonů běžel ještě Ram od Martiny K., který běžel sólo běh.

V druhém běhu jsem váhala s kým pustit Asalku. Nakonec běžela s Ramem. Tentokrát na startu nezaváhala a krásně běžela. Opět se zasekla u velkých boxů, kde ji rozběl až Ram. Toho se chytla a opět doběhla do cíle. Bahča běžel sólo běh, který vzdal v protilehlé rovince. Chvíli váhal zda má přeskočit plot, nebo kterým směrem poběží. Nakonec vybral zrovna ten nesprávný a v protisměru si to uháněl do cíle. Takže to byla jeho klasika!

Ještě jsme si udělali výlet na zámek - do akvária Malawi a také zde byla výstava Tajemná indonésie a Magický Himaláj. Výstava byla okouzlující a vtáhla nás do života tamních obyvatelů. Bohužel jsem neměla provozuschopný foťák, tak nemám z této výstavy žádné fotky :-(

 

Kolín 12.4.2008 - Jarní pohár

BahirTentokrát jsme jeli do Kolína s pokusem dokončit licenci Asalé. Bahir byl přihlášen na sólo běh. Jako parťáci přijeli opět Adad a Ezar.

Asalé se rozhodla, že ji dostihy nebaví a nějaké běhání na ovále nemá zapotřebí. Takže licenci si nedodělala - stejně jako její brácha Adad. Ezarovi se běhy povedli a odjížděl se splněnými licenčními běhy!

Bahča si dal sólo běh, který po dlouhé době běžel s velkým nadšením. Ovšem v druhém běhu už se mu také nechtělo a raději šel provádět jeho oblíbený sport - lov šňůry od návnady!

V závodě běželi Daphné, Angel a Afra a v obou bězích takto doběhli i do cíle.

 

Kolín 5.4.2008 - Inter-Bohemia

Ezar, Asalé, Bahir, Daphné, Ashra, Esme, AdadDo Kolína jsme dorazili za účelem plnění licenčních běhů u Asalky a také jsme chtěli vyzkoušet Bahču, jestli se v něm probudila chuť běhat dostihy. V Kolíně se sešli 4 mladí faraoni na licence (Asalé, Adad, Ezar a Esme) a 2 na závod (Bahir, Daphné), takže velice početná skupina "rezatých ušáků"!

Začalo se sólovými běhy, které všichni mladí faraoni splnili bez jediného zaváhání. Společný běh už byl horší. Po problémech v boxech vyběhly pouze "holky" Asalé a Esme, později se přidal Ezar, Adad nevystartoval vůbec. Ezar to poté vzal do protisměru, kde se ho Asalé v poslední zatáčce zalekla a do cíle nakonec dorazila jen Esme. Druhý licenční společný běh, byl také problematický. Asalé zaostala v boxech a pak již neviděla návnadu, takže oběhla jen rovinku. Ostatní doběhli do cíle, ale bohužel Áda si po cestě nerozumněl s Esme, takže obdržel disq. Takže licenci zkusíme vyběhat někdy příště.

V závodě se opakoval scénář loňského roku. Bahir si dal rovinku a poté si šel "hrát" s lankem od návnady, zatímco Daphné oběhla celý okruh. Takže do finále postoupila jen sama a umístila se na prvním místě.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dostihy 2008