Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pohádková cesta Honba za Žebráckým pokladem

31. 5. 2012

   Dne 14.5.2011 proběhl 0. ročník vladislavské Pohádkové cesty. Akce byla záměrně označena jako nultá, protože jsme sami nevěděli, co od akce tohoto typu můžeme očekávat.

   Pohádková cesta se nesla v duchu žebráků, proto i její podnázev zněl Honba za Žebráckým pokladem. Účastníci procházeli fáborky vyznačenou trasu, na níž potkávali na stanovištích pohádkové postavy, ty jim kladly úkoly, za které byly děti následně odměněny. Na tzv. mezistanovištích pak Žebráci zadávali úkoly, za které nejen že si děti vydělaly tzv. Žebrácký groš, který následně sloužil jako platidlo pro přechod suchou nohou přes potok, či jako mýtné pro převozníka, ale také získávaly indície pro nalezení Žebráckého pokladu, což bylo proncipem celé cesty. Po nálezu pokladu následoval návrat do Sokolovny, a to přívozem přes řeku. Po příchodu posledního účastníka probíhal doprovodný program v areálu hasičského cvičiště a v prostorách vladislavské Sokolovny. Doprovodný program čítal skákací hrad, Běh Járy Cimrmana, ukázky hasičů, policie a záchranné služby.

   Co se týče organizace, akce byla velice náročná, proto patří velké díky všem, co se na akci podíleli, zejména pak SDH Pozďatín, Kojatín, Smrk, Hostákov, Hodov a TJ oddíl kopané Vladislav. 

   Myslím, že akci lze zhodnotit jako zdařilou a příští rok se můžete těšit na slavnostní 1. ročník!