Jdi na obsah Jdi na menu
 


PORTAL PAST WINGS 1-4

28. 8. 2012

 


1.Tajemný muž

 
Bylo úterní odpoledne a nad Alfií byla jasná zář.Dívky měli na pilno.Flora musela udělat spousty lektvarů a Stella musela toho ještě hodně nakoupit.Samozřejmě hlavně šaty.Musa si nalaďovala kytaru a Tecna si prohlížela novinky na internetu.Layla si tancovala a Bloom přemýšlela nad Skyem.Možná si říkáte,že tohle je spíše lenošení,a máte pravdu.Však i lenošení se ihned změnilo v pěknou prácičku.
Přišla totiž Griselda s rozkazem:,,Slečna Faragonda si vás žádá!"
Děvčata okamžitě vyrazila k slečně Faragondě.Až na Stellu,která nakupovala v Magixu.Bloom málem padla k zemi,když uslyšela Faragondin proslov.
,,Vypadá to,že Roxy se vytratila z povrchu zemského."řekla soucitně Faragonda.
,,A to s Roxy není žádný kontakt?"divila se Tecna.
Faragonda kývala hlavou,že ne.
,,Tak se vzdáme úterního klidu a půjdeme najít Roxy!"navrhovala Layla.
Všechny Winx souhlasili.Vtom se do místnosti vřítila zadýchaná Stella.
,,Co se to tady děje?"zeptala se Stella.
Faragonda jí všechno vysvětlila.Nakonec měla Stella stejný názor jako Layla a ostatní Winx.
 
(Poté hledají Winx na zemi Roxy)
 
Winx nemohli vůbec nikde Roxy najít.Hledala s nimi i Morgana,protože se bála o svou dceru.Winx a Morgana se zrovna nacházeli ve starém prázdném skladišti,když Musa uviděla někoho letět nad nimi.Okamžitě o tom informovala ostatní.
,,Haló,je tu někdo?"křičela strachem Stella.
Ale bylo slyšet jenom šumění krabic a tichý dupot.Vtom se na Morganu zhroutila spousta krabic.
,,Morfixový štít!"zakřičela Layla a tím zachránila Morganu.
Všechny Winx běželi za Morganou a Laylou,až na Tecnu.Tecna totiž zahlédla stín.Běžela za ním.
,,Kam běžíš,Tecno?"volala Flora.
Odpovědi se však nedočkala.Tecna běžela co jí síly stačily.Po chvíli uslyšeli všichni křik.Byla to Tecna.Tajemný muž držel Tecnu a oba vycházeli z tajemných uliček krabic.Na toho muže nebylo vidět.Měl před obličejem velkou mlhu.Na první pohled bylo vidět,že mlha je vyčarovaná.
,,Odejděte pryč a vaší kamarádce se nic nestane."řekla muž tajemným a hlubokým hlasem.
Morgana rychle utíkala pryč a křičela:,,Až najdete Roxy,tak mě zavolejte!S ním už nikdy nechci mít nic společného!"
Winx ale odejít nechtěli.Tajemný muž nechtěl dát Tecnu,ale za to chtěl aby ostatní odešli.Winx tedy šli.Báli se o Tecnu.Když se tajemný muž otočil a šel pryč s Tecnou,hodila Musa Tecně sledovací zařízení,které všechny Winx dostali od Tecny pro všechny případy.Teď ten případ nastal.
 
(Poté zpět na Alfii)
 
,,Moc se vám omlouváme,ale Roxy jsme nenašli a Tecnu unesl nějaký tajemný muž!"řekla za všechny Bloom.
,,To nevadí,dnes jste se hodně snažili.Roxy a Tecna jsou jistě vpořádku a jsou to také silné dívky.A povězte mi ještě něco o tom tajemném muži.Co jěště víte?"tázala se Faragonda.
Winx tam pouze tiše stáli.Nic víc o tom muži nevěděli.Vtom si ale Griselda nápadivě pokašlala.
,,Chcete snad něco říci,Griseldo?"zeptala se Faragonda.
Všechny oči v místnosti se dívali na Griseldu.Griselda přistoupila blíže k Faragondě.,naklonila se a něco jí pošeptala.
Faragonda se vyděšeně lekla a dodala:,,Vy myslíte,že by to mohl být on?"
Winx netušnícně koukali stále na Griseldu.Vtom si Musa vzpoměla na vysílačku od Tecny.Otevřela jeden z Tecniných notebooků a začala vyhledávat.
Po nějaké chvíli zvolala:,,Už!!!"
Všichni přiběhli k počítači.Když to místo poprvé viděli,Faragonda se už doslova bála.
,,To je ale jeho skrýš!??!!"vykřikla Faragonda.


2.VÝPRAVA NA SAFARI

 
Winx se podívali na Faragondu.Poté zpět na notebook a viděli "jeho skrýš",jak sama řekla Faragonda.Na Safari.
,,Vy o tom něco víte,paní ředitelko?"divila se Bloom.
Faragonda přivřela oči a vydechla si:,,Ano vím,Bloom.I Griselda a celý učitelský sbor o tom něco ví."
Stella se lekla a vykřikla:,,Tak nám něco povězte,může nám to pomoct při dalším hledaní!"
,,A proč jste nám nic neřekla už když jsme šli hledat Roxy??!!Nemusela se ztratit i Tecna!"zvolala naštvaná Musa.
Faragonda nemohla uvěřit svým uším.Pravě teď slyšela nadávání jí samotné od jedné z jejích nejlepších studentek na škole.Musela přiznat pravdu!
,,Víte,už delší dobu po Magixu řádí nějaký lovec magických stvoření.A nejenom tady v Magixu,ale také i na z
Zemi.A nejhorší je že..že..do skupiny magických stvořčení patříte i vy víly.Nejnovější zprávy hlásí o tom kde sídlí a kde by jsme si měli na něj dávat pozor.Jeho sídliště právě na Safari,kde je podle toho vašeho zařízení právě teď Tecna.Je jasné,že je tam i Roxy a ostatní magická stvoření co unesl.On chce totiž využít jejich magii k té své a mít nadvládu nad celým vesmírem.Jen tak pro zajímavost,nevěděla jsem to do té doby co přišly nejhlavnější novinky o něm.A to už jste byli na Zemi.A také vím jak se jmenuje...."vypověděla Faragonda.
Winx se divili všem tvrzením slečny Faragondy a také jejím pozastavením věty.
,,Jak se jmenuje??!!?"zakřičela Musa.
,,Portalus.Jmenuje se Portalus.Říká se mu tak proto,že má moc otevírání portálů minulosti."dořekla svou větu Faragonda.
,,Dobrá,teď už něco víme o svém protivníku!Teď už ho můžeme i napadnout a neutečeme jako minule!"opět správně navrhovala Layla.
Když už se Winx vydávali pryč z místnosti,Faragonda ještě zavolala Bloom.Ostatní Winx tedy počkali na Bloom.Faragonda něco hledala ve své knihovně a pak vytáhla z knihovny kus papíru.Byla to mapa Safari.Dala jí Bloom.
,,Ať se tam aspoň vyznáte."řekla Faragona a mapu předala Bloom.
A odešli.
 
(Poté na Zemi na Safari)
 
Winx prohledávali celé Safari.Na mapě nebylo napsáno,kde se přesně Portalus nachází.Vtom se ale před Winx objevilo více cest.Byly tři.Winx se tedy rozdělili po dvojcích,až najednu.A to byla Musa,která musela jít sama.Bloom provedla takové kouzlo a rozmnožila počet map.Byly přesně tři.Pro každou.Po pravé cestě šla Bloom a Layla,po levé cestě šla sama Musa a po prostřední cestě šla Stella a Flora.
Musina cesta:
Musa šla a šla,ale nic před sebou neviděla.Cesta byla prázdná.Žádně stromy u cesty,žádní pocestní,ani žadné lesní zvířátka.Vlastně tam nebyl ani les.Musa měla takový divný pocit z této cesty.Nebyla si jistá,jestli si vybrala tu správnou cestu pro sebe.Bála se.Ale poté svůj názor změnila a byla i ráda,že se vydala tudy.Uviděla totiž Roxy,Tecnu a ostatní magická stvoření uvězněná Portalusem.Všichni byli ale svázáni kouzelným provazem,a tak je jen tak nemohla normálně rozvázat.
,,Musa Believix!!!"zvolala a přeměnila se na Believix vílu.
Stellina a Flořina cesta:
Tato cesta byla stejně prázdná jako ta Musina.Ale na tomto konci cesty nebyla uneslá magická stvoření,ani konec nebyl této cesty.Ale i přes toto tvrzení mapy,našla Stella s Florou konec cesty.Ani se tomu nedá říkat konec cesty.Před Stellou a Florou byl portál.Stella se naklonila a podívala se blíže do portálu.Vykulila oči a podívala se znovu na Floru.V portálu totiž viděla chvílemi Alfii,chvílemi zase Mračnou věž,chvílemi zase Rudou fontánu a chvílemi taky i Magix a Zemi.Ten portál byl průchod dimenzemi.
,,Víš co to znamená,Stello?Ten portál musíme zničit!Aby se už Portalus nemohl nikam jinam dostat!"řekla Flora.
,,Winx Believix!"vykřikla Stella a obě se též jako Musa přeměnili na Believix víly.
Bloomina a Laylina cesta:
Bloomina a Laylina cesta nebyla o nic moc lepší než ty cesty ostatních.Prázdná,opuštěná,dlouhá a tajemně strašidelná.Ale konec měla také jiný.Bloom a Layla se rozhlíželi do stran cesty,jestli něco neuvidí,ale neviděli nic.Vtom ale Bloom popadla Laylu a běžela s ní o kus cesty dozadu.
,,Co to vyvádíš?"lekla se Layla.
Bloom ukázala na "!drobnou věcičku!",které si Layla "!tak trochu!"nevšimla.Před nimi byl muž a portál jeho vlastní moci.Byl to Portalus.Měl na sobě plášť,a tak mu opět nebylo vidět do tváře.Ale vtom nastala chyba.
Layla pohlédla do portálu a nemohla od něj odtrhnout oči.V Layliných očích byla pouze zář portálu.Vstala a šla k portálu a Portalusovi.Stále blíže a blíže.Bloom ji v tom chtěla zabránit,ale nemohla křičet,jinak by si jich obou všiml Portalus.Ale něco dělat musela.Ale bylo pozdě!Layla už byla u portálu a Portalus ji už i viděl.
Bloom nemohla uvěřit tomu,že Portalus nic nedělal,i když už ji viděl!
,,Bloom Believix!!!"vykřikla Bloom a proměnila se.
 

 

 

3.NA ŽIVOT A NA SMRT

 
(Zatím na Rudé fontáně)
 
,,Mám o ně starost.Stella mi vůbec nevolala."staral se Brandon.
Všichni se báli o Winx.Jediný Riven ne.
,,To Musa se o sebe umí postarat.Ne jako ty vaše ufňukanky."dodal Riven.
Sky jenom vytáhl obočí a zakroutil očima.Riven se má vždycky něčím chlubit.Vtom ale Brandonovi zazvonil telefon.
,,Ahoj,Stello!Tak co jste tam našli?"řekl do telefonu radostně Brandon.
V telefonu se však ozvala Flora.
,,To jsem já,Flora.Potřebujeme vaši pomoc.Já a Stella jsme šli jinou cestou než ostatní a teď je nemůžu najít.Ani na Alfii se nemůžu dovolat ani teleportovat.Musíš běžel na Alfii a říct Faragondě co se stalo."promluvila do telefonu Flora.
,,A co se stalo?"divil se Brandon.
,,Našli jsme se Stellou teleportační portál a chtěli jsme ho zničit,ale Stellu to vtáhlo někam do neznáma.Ani mé kouzlo ji nenašlo a to jsem použila to nejsilnější vyhledávácí co nás právě naučila Faragonda.Prosím tě,řekni to všechno Faragondě a ať nám přijde na pomoc.Slyšela jsem totiž taky křik.Zdálo se že to křik Bloom.Faragonda musí přijít a pomoct nám!"zakřičela rozkazem Flora.
Brandon nemohl uvěřit co se stalo Stelle.Motala se mu hlava.Nakonec se vzpamatoval,zaklapl telefon a běžel na Alfii.Když však doběhl na Alfii,zjistil že je tam zřejmě sám.Nikdo nikde tam nebyl.Stál tam mlčky vyděšen.
(Zatím na Musině cestě)
 
,,Hudební pozdvižení!!!"vykřikla Musa a vykouzlila sílnou moc a rozřízla kouzelné provazy.
Všichni byli volní.Tedy aspoň ti co byli uvězněni do teď Portalusem.
,,Muso,jsme ti všichni dlužníky!Už jsme tu hlavně málem vyhladověli!"vykřikla Tecna.
Radost jim však překazila bouřka,která se táhla za nimi na odchodu z této cesty.Někteří z uvěznění byli velmi vážně zraněni.Musa měli na ramenou nešťastníka,který přišel o nohu při boji proti Portalusovi.Ukázalo se,že Portalus napadl opravdu spoustu planet.Nejpodivnější bylo,že napadal hlavně školy.Všichni co se táhli za Musou,Tecnou a Roxy byli jen další studenti různých škol,kteří se dostali do tohoto vězení pouze tím,že bojovali samotní proti Portalusovi za uchránění své školy.
Všichni zaroveň uspěli a neuspěli.Školy už nebyli víckrát napadeny,ale za to byli hrdinové škol uvězněni.Tecna měla zase na ramenech dívku,co přišla o svou matku,ředitelku její školy a své kamarádky.Portalus byl krutý člověk a tvrdý nepřítel.Roxy samotná byla napadena při věznění.
Stratila magii.Byla jedna z těch,co jim Portalus sebral magii pro svůj prospěch.Všichni byli celí mokrý.
,,Musíme tu krutou těžkou cestu ještě vydržet,přátelé!Bloom nám pomůže její mocí léčit!"křičela Musa pro špetku naděje ostatním.
Nebylo moc dobré jít po této cestě.Déšť byl velmi hustý a chůze byla velmi těžká.Šance na dokončení cesty byla nulová.
 
(Zatím na Bloomině a Laylině cestě)
 
Bloom v děsném dešti vyletěla nad portál a chtěla Laylu zastavit.
,,Ohnivý portál!!!"zakřičela Bloom.
Z jejích kouzelných rukou vyletěl drak a ten vyvolal velký portál.Mezi dvěmi portály létaly blesky.
Už se i dokonce zvedal ten největší vítr.Všude kolem bylo cítit magie.Magie!!!Vtom tam přiběhla Flora.Po chvíli tam došel i zástup nemocných nebo napadených magických stvoření.Byli svědky největší bitvy co kdy viděli.Layla upadla nazem jako mrtvá duše.Flora ji popadla a odtáhla dál od právěodehrávající se bitvy.Portalus měl velmi mocnou moc spolu s těmi co ukradl.Bloom se ale jen tak nedala.Ale najednou přišlo nečekané zjištění.Vítr byl tak silný,že Portalusův plášť odfoukl někam pryč a místo Portaluse tam už stál známí člověk.
Layla pootevřela oči a vykřikla:,,Nabu!!!!"
A opět padla do temného spánku.Vzkříšení Nabua se stalo,ale ve zlé podobě.Celou tu dobu se ve tváři Portause ukrýval ten pravý existující čaroděj a to Nabu!
,,Apokalipsa!!!!!!!!!!!!!"vykřikla stará žena z řady uvězněných lidí.
A měla pravdu.Opravdu svět v této sféře byl ve stavu zvaný apokalipsa.Vtom ale padla Bloom vyčerpáním na zem a Nabu se rychlím zábleskem portálu přemístil i s Bloom.
,,Né!!!!!!!!!!!!"zakřičela Flora.
Vtom ale všichni uslyšeli křik.Stará žena byla vědma a předpovídala další věc.
,,Smrt!Někdo zemře!Já též jako on!"jak dokončila předpověď,sama zemřela.
Chyběla už jen smrt toho předpovězeného.


4.ČERNÁ PUSTINA

 
Bloom pomalu otevírala oči.Všimla si,že ji nikdo nese v náručí.Kolem byla černočerná tma.
,,Nabu,proč to děláš?"řekla muži co ji držel.
Nabu ani neodpověděl a opustil ji tvrdým dopadem na zem.Svázal ji a zmizel.A to všechno bez jediného slova,jediného výrazu,jediným citem.Když zmizel,pocítila jemné strkání do zad.Opatrně se otočila a tam byla též svázaná Stella.Bloom konečně věděla,že v té tmě stále není sama.
 
(Zatím na Safari)
 
Déšt už ustupoval.Cesta se zdála mnohem lepší než předtím.Špatná věc ale byla,že Bloom zmizela s Nabuem v temnotách dříve než mohla vyléčit vězně.Vtom k Muse přistoupit malý kluk asi tak osmiletý a na Musu se koukal velmi smutným pohledem.
,,Co se děje chlapečku?"řekla unaveně z té cesty Musa.
Chlapeček se stále koukal jen na Musu smutným pohledem a nic neříkal.Ale najednou Musa zahlédla nějakou spoustu lidí stojících do kruhu kolem jedné dospělé paní,která byla vězněna se svým synem.Stála tam i Tecna,Roxy a Flora.
,,Muso,pojď sem rychle!"zakřičela na Musu Flora.
Musa tedy rychle přiběhla na místo a vervala se co nejblíže k ženě.Žena ležela na zemi a celá se klepala.Byla celá fialová a tak trochu i zelená.
,,To bude v pořádku.Uklidněte se a vztaňte."pomáhala Musa ženě.
Vtom přišel ten hošík a ukázal na ležící ženu a dodal:,,Moje maminka."
Musa pochopila co jí chtěl ten kluk říci předtím.Jeho maminka musí mít nějaký záchvat!
 
(Zatím na Alfii)
 
Brandon prohledával celou školu,ale nikde nenašel žádněho človíčka.Ale vtom otevřel asi ty nejmenší dveře na škole a tam stále malá holčička.Brandon nechápal co tu dělá.Byla na tuto školu byla ještě malá.
,,Moje maminka umírá."řekla holčička.
Brandon se zalekl.
,,A kde je?pomůžeme jí!"řekl rychle Brandon a rozhlížel se,jestli neuvidí tu maminku.
,,Na Safari!"řekla s úsměvem holčička.
Teď už byl Brandon udivený.
 
(Zatím na Safari)
 
,,Ta žena umíra!"vykřikl nějaký mladý muž.
,,Klid!No tak,klid!"uklidňovala všechny Musa.
Ženu se však nedalo zachránit.Umřela.Její syneček začal velice plakat.
,,Doufám,že se nic nestane Julie."řekl uplakaným hlasem kluk.
,,Kdo je Julie?"zeptala se Tecna.
,,Moje sestřička."odpověděl hoch.
 
(Zatím u Bloom a Stelly)
 
Stella a Bloom použily ty nejsilnější kouzla a tím se osvobodily od provazů.
,,Kde to jsme???"řekla Stella.
,,Podle všeho jsme v Černé pustině.O té jsme se učili.Žijí tu ty nejdivnější a mocné příšery.A hlavně tu neexistuje vílí magie."řekla Bloom.
,,Ale proč nám teda fungovala magie na osvobezení?"divila se Stella.
,,To netuším,ale něco divného se tu děje,to cítím."řekla Bloom.
 
 
 
 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář