Gratinovaný Chřest s Parmezánovou Stouhankou
Teď si dáme něco krásně jarního, něco lahodného, něco jako chřest. Jen si s tímto receptem budete muset 3/4 roku počkat, ale věřte mi, že tohle za čekání stojí. A přitom je to snadné, rychlé, zdravé, dietní a strašně moc dobré.
- 1 balíček zeleného chřestu (jde to i s bílým)
- 80 g strouhaného parmezánu
- 80 g strouhanky
- máslo
Chřest povaříme v osolené vodě asi 6 minut, aby byl na skus, pak jej vyjmeme a vložíme ho do máslem vymazaného pekáčku. Zasypeme sýrem a strouhankou, zakápneme trochou přepuštěného másla a dáme zapéct do trouby předeháté na 180°C. Pečeme asi 4-5 minut a ihned podáváme, třeba s brambory.