Jdi na obsah Jdi na menu
 


10 dní v apartmánech Cura Sol za 880 euro pro dva včetně letenek

16. 3. 2015

fotografie4654_resize.jpg

Na Gran Canaria stále více lidí létá samostatně, tedy bez využití cestovní kanceláře

Stačí zabrouzdat po internetu, využít informace na našem webu ZDE a 10 denní dovolená na písečných plážích ostrova věčného jara se dá zakoupit i za cenu necelých 900 euro pro dva včetně letenky. Chce to jen se nebát vyrazit sám a neplatit přemrštěné ceny letenek a hotelů.

Jak je to možné? Tak počítejte s námi

TERMÍN : například květnové svátky nabízejí dva volné pracovní dny (1. a 8.5.), využít se dá termín od středy 29.4. do soboty 9.5.2015. Na 10 denní dovolenou tak vyčerpáte jen 6 pracovních dní. 

LETENKY : kdo chce ušetřit peníze, ten už dávno nelétá z Prahy, ale třeba z Mnichova. Společnost norwegian.com má moderní flotilu letadel s internetem na palubě a létá na Gran Canaria nejen z Mnichova, ale i z Berlína či Varšavy. A do Mnichova (tak jako na jiná příhraniční letiště) se dá pohodlně dojet po dálnici a nebo využít autobusy Student Agency, které jezdí přímo k letištním terminálům (více info o dopravě a letišti). 

V termínech 29.4. a 9.5.2015 stojí zpáteční letenky Mnichov - Gran Canaria - Mnichov pro dva dospělé přesně 400 euro včetně všech tax a poplatků LINK, tedy cca 11.400 Kč, což je cena jedné letenky z Prahy. 

Ten, kdo by s norskou společností letěl s dvěma dětmi ve věku od 2 do 11 let, musel by si připlatit, letenky by vyšly na 735 euro - LINK, tedy 20.950 Kč, zatímco z Prahy pro stejný počet dospělých a dětí pak 40.800 Kč. Z Mnichova čtyřčlenná rodina ušetří za letenky 20 tisíc korun, což je úspora ve výši ceny ubytování. 

DOPRAVA Z LETIŠTĚ DO HOTELU : stačí nám sdělit jen číslo letu, počet osob a zavazadel, o vše další se už postaráme. Budeme Vás čekat v příletové hale a za 30 minut po vyzvednutí kufru jste v hotelu. Žádný rozvoz společným autobusem s dalšími turisty po všech destinacích ostrova, vlastně za hodinu po příletu jste už na pláži! A to vše za výhodnou cenu 63 euro za cestu z letiště do hotelu Cura Sol a zpět na letiště - LINK (taxi 104 euro). 

UBYTOVÁNÍ : cenově výhodných ubytování se při troše trpělivosti dá na Gran Canaria (mimo vánoc a silvestra) najít nespočet. Kdo nechce hledat sám, může využít naše služby, vhodné ubytování vyhledáme a doporučíme - CENÍK. Nejlepším vyhledávačem s jistotou případného vrácení peněz (viz konkrétní smluvní podmínky) je však bezpochyby již několik let BOOKING. Stačí si vyhlédnout lokalitu a pak již jen hledat vhodný hotel nebo apartmán. 

Pro náš příklad dovolené jsme vybrali lokalitu Playa del Cura. Leží sice trochu mimo hlavní turistická centra, ale má příjemnou písečnou pláž a není zde tolik lidí. Komu by nevyhovovala tato pláž, může si pěšky podél pobřeží za půl hodiny dojít na turisticky velmi oblíbenou pláž Amadores (mapa), nebo tam dojet taxíkem či autem. Jen o pár set metrů dále je pak přístav Puerto Rico (mapa), také s krásnou písečnou pláží, oblíbený je i přístav Puerto Mogán, ležíécí směrem na západ (mapa). 

Na Playa del Cura jsou velmi oblíbené apartmány Cura Sol, nabízejí 1, 2 nebo dokonce 3 ložnicové apartmány s koupelnou, TV, kuchyní, lednicí a dalším vybavením za skutečně mimořádné ceny. Samozřejmostí je hotelový bazén a vířivka, to pro ty, co by nechtěli jít asi 300 metrů k pláži. Hotel má i restauraci a bezplatné připojení k internetu v prostorách recepce a baru.

V uvedeném termínu 29.4. do 9.5.2015 je k dispozici apartmán pro dva za neuvěřitelných 481 euro na 10 dní - LINK. Čtyřčlenná rodina pak za dvouložnicový apartmán zaplatí na 10 dní 789,60 euro. 

STRAVOVÁNÍ : pobyt v apartmánech Cura Sol, které jsou vybaveny kuchyňkou, nabízí vlastní stravování, připlatit si je však možné i snídaně. Pro nákupy potravin je v blízkosti hotelu prodejna Spar, využít však můžete náš cenově výhodný e-shop GRANANARIASHOP. Potraviny si můžete vybrat v klidu domova před odletem a pak se jen věnovat své dovolené. Celý nákup Vám doručíme přímo až na pokoj v čase, který si budete přát a to včetně chlazených a mražených potravin. A věřte nám, že jsme vždy levnější než Spar, protože přirážky v turistických oblastech dosahují až 80%. Podívejte se na naše ceny a zjistíte, že zdravě a chutně se dá na Gran Canaria jíst dokonce levněji než v ČR, v průměru celkem za 6 euro na osobu a den. 

REKAPITULACE 10 denní dovolené na Gran Canaria

- letenky : 400 euro

- hotel : 481 euro

Celkem 881 euro pro 2 osoby.

Čtyřčlenná rodina si připlatí na letenkách (735 euro celkem) i na hotelu (789 euro za 2 ložnicový apartmán), přesto však 10 denní dovolená vyjde rodinu s dvěma dětmi stále na velmi výhodných 1.524 euro, tedy cca 43 tisíc korun včetně letenek.

K nákladům je samozřejmě nutné ještě započítat dopravu na letiště v Mnichově a zpět domů (bus nebo auto) a dopravu zletiště do hotelu a zpět na letiště zde na ostrově (63 euro). 

Cestovní kanceláře Vám nabízejí "výhodné" týdenní pobyty, které jsou ale jen na skutečných 5-6 pobytových dní, první a poslední den strávíte na cestě a v čekání na autobus, který vás doveze z/na letiště. Za tu krátkou dobu si nejen neodpočinete, ale nemáte možnost si užít volna a poznat krásy tohoto minikontinentu. Dva týdny je podle názorů našich klientů zase příliš mnoho, optimální dobu pro dovolenou vidí v délce 10 dnů. 

Tak neváhejte, zařiďte si dovolenou sami a přijeďte na Ostrov věčného jara a poznejte, tak jako skoro 4 miliony dalších turistů, kteří ho každoročně navštíví, proč je tak žádanou destinací. 

Těšíme se na Vás! 

 

 

 

Vytisknout