Jdi na obsah Jdi na menu

Dotace v programu zelená úsporám

Vážení přátelé, vlastníci bytových jednotek, nájemníci.

Vzhledem k tomu, že jsem k dnešnímu dni vyčerpal skoro všechny možnosti, jak vybojovat naše peníze ze spárů naší zkorumpované vlády a jejich pomahačů, tak vás všechny chci zhruba seznámit skoro s dvouletým vyjednáváním, které jsem já a další lidé postoupili, aby jsme zamítnuté dotace od SFŽP obdrželi. Musím vám hned v úvodu napsat, že nejsem nikým placen a vše dělám z přesvědčení, a jak říká má manželka na úkor mé rodiny. Dále vás chci upozornit, že od nikoho z vás ani od nikoho dalšího za tuto činnost nic nežádám. Pokud vám někdo tvrdil nebo tvrdí opak, tak toho lháře přiveďte, ať mi to řekne do očí. Chci pouze, aby bylo vše tak, jak má být, dle zákonů platících v ČR a aby se slušný člověk mohl podívat hrdě každému do očí.

Jak jistě většina z vás ví, tak naše žádosti o dotace z programu Zelená úsporám zpracovala skupina kvalifikovaných lidí, kteří se mimo jiného touto činností také živí. Všechna (32) SVJ jim za tuto práci zaplatila a oni žádosti za nás společně vypracovali, ve stejnou dobu a včas zpracované žádosti společně odvezli na pracoviště do stejné kanceláře, ke stejnému pracovníku na krajské pracoviště, kde je oproti podpisu předali. V době, kdy se naše žádosti odevzdaly, nikdo ze zaměstnanců státního fondu nevěděl, kolik má SFŽP ještě peněz k rozdělení nebo kolik jich snad někdo už rozkradl. Když se to začalo zjišťovat, tak nejspíš zjistili, že mají peněz málo a dotace přidělili náhodně pouze jenom některým SVJ s tím, že ostatní SVJ dotace nedostanou, protože se v jejich žádostech najednou našli údajné chyby a to ať formální nebo neformální. Dotace dostalo pouze 10 panelových domů (SVJ) a 22 panelových domů (SVJ) dotace nedostalo. Dostali jsme možnost tyto chyby odstranit. Tzv. pomyslné chyby se obratem opravily a včas se žádosti odevzdaly. Státní fond, ministerstvo a všichni další začali tvrdit, že jsou žádosti zase špatně opravené, i když se na těchto našich opravách podíleli odborníci z SFŽP. Celou tuto dobu jsem jezdil na různá jednání a dožadoval se dotací, protože jsem měl pádné podklady, které byly a jsou na naší straně.

Chtěl jsem vědět, jaké chyby v žádostech tedy máme. To se ale našim zkorumpovaným zákonodárcům nešiklo, aby je pořád někdo otravoval a dokazoval jim jejich chyby. Několikrát jsem měl schůzku u ombudsmanky, která má na starosti dotace z programu Zelená úsporám. Ta pořád jenom slibovala, ale skutek utekl a navíc dnes již vím, že se i ona tajně proti nám spřáhla s MŽP a SFŽP. Požádal jsem o schůzku ministra životního prostředí, vyjednával jsem na ministerstvu životního prostředí. Požádal jsem o schůzku premiéra České republiky, vyjednával jsem několikrát na úřadě vlády, státním fondu životního prostředí u ombudsmanky atp. Jednoduše jednal jsem v našem zájmu na všech místech, kde se jen dá. Nejednal jsem pouze s prezidentem ČR a to proto, že jsem ho o to ani nepožádal.

Protože dnes je vše postaveno na tom, že zkorumpovaná vláda nemá peníze a dále nechtějí přiznat, že máme pravdu, tak jsem po poradě s vašimi členy výborů (SVJ) na společné schůzce rozhodl o podání žaloby na ministerstvo životního prostředí. Za všechny (22) panelové domy jsem žaloby napsal a podal.

Protože je velice nutné, aby o nás bylo slyšet a aby se naše případy nezametly tzv. pod koberec, tak musíme těm rošťákům ukázat, že o své peníze budeme bojovat a že s námi obyčejnými lidmi nebudou pohrdat. Je velice nutné, abysme jim to jeli dokázat pod jejich okna. Proto jsme se s vašimi výbory v baráku (SVJ) dohodli na demonstraci, která by se měla udělat v Praze. Je to velice důležité, pro získání našich peněz, tak proto musíme taky něco udělat. Musíme se odtrhnout od televizí, musíme jeden den vynechat naší oblíbenou hospůdku, musíme ukázat našim dětem, že jsme správný rodiče a že vše děláme pro jejich budoucnost a na druhé straně musíme ukázat našim babičkám a dědečkům, že nás vychovali dobře, a že když nemohou jet oni kvůli svému věku nebo nemocem, tak že my je dokážeme zastoupit a nenecháme z nich udělat bezdomovce. Nejsou to pouhá slova, jsou to pouze vaše myšlenky vyslovené nahlas. Nechci vůbec slyšet, že se nic nezmění. Vzpomeňte, jak jste nedávno se mnou demonstrovali kvůli vašim bytům a jak to vše pomohlo. Podívejte se, jak jsou dnes vaše panelové domy krásné. Dnes už nebojujete za majetek státu nebo ČEZu, ale za váš majetek a za vaše peníze. Musíme jim ukázat, že nám nejde o jejich politické tahanice, ale že mi jsme rozhodnuti si naše vlastní peníze obhájit, protože kdyby to tak nebylo, tak si je skutečně nezasloužíme. Věřím tomu, že naši mladí půjdou v čele pod transparenty, které si sami vyrobíme. Věřte, že dát vše dohromady není žádná maličkost a musím na to vynaložit obrovské úsilí. Proto bych se nechtěl dočkat toho, že nás do Prahy pojede jen několik. Prosím, neříkejte si, že místo vás pojede někdo jiný nebo že chcete mít konečně volný víkend atp. Když si to řekneme všichni, tak tam budu stát sám jen s členy vašich výborů SVJ. To snad nikdo nechceme. Musíme si uvědomit, že pokud něco chceme, tak se o to musíme podle svých možností zasloužit. Nedá se do nekonečna žít z toho, co pro nás někdo jiný vybojuje.

Chtěl bych, abysme do Prahy jeli společně a proto se snažím sehnat peníze na autobusy, které by nás dovezly co nejblíže místu nebo až na místo demonstrace a proto by se demonstrace mohli zúčastnit i starší osoby nebo rodiče se staršími dětmi. Také je dobré, aby se domluvili lidé v baráku, kteří se již rozhodli, že pojedou na demonstraci do Prahy svým vlastním autem a aby sebou vzali třeba souseda, který jim možná přispěje na palivo. Záleží na nás a naší zodpovědnosti, zda jednou budeme moci říci, že jsme pro získání našich peněz udělali vše potřebné. Všichni potřebujeme, aby si nás všimla média a podpořila nás. Nevzdáme se našich peněz. Vláda tvrdí, že dotace nejsou nárokové, ale to víme také, ale chceme, aby se měřilo všem v tomto státě stejným metrem. Někteří lidé na SFŽP jsou prý takoví gauneři, že se snad chtějí odvážit v celé republice odebrat dotace i těm, kterým již tyto dotace přislíbili. Budou prý říkat, že to je proto, že my chceme peníze a tím je to kvůli nám, co jsme dotace nedostali. To my přeci nechceme a nikdy jsme to nechtěli. Snaží se tak, aby se mezi nás vklínila nevraživost. To my nikdy nedopustíme a naopak se budeme proti takovému zlořádu bránit a vždy budeme lidem, kterým by chtěli přidělené dotace vzít, pomáhat proti zkorumpovaným úředníkům a bude jedno, na jak vysoké židli sedí. My také očekáváme jejich pomoc a účast na demonstraci. Jedině společně můžeme vyhrát a já věřím, že autobusy budou plně obsazené a soukromá vozidla také. Ještě přesně nevím datum demonstrace, ale předpokládané dny by byly v sobotu 29.9.2012 nebo v sobotu 6.10.2012. Proto prosím věnujte pozornost vyvěšeným zprávám a když to půjde, tak nahlaste vaši účast na demonstraci členům vašich výborů v domě (SVJ).

Věřím vám a spoléhám na vás, za vaše děti, rodiče a všechny poctivé lidi.

S úctou a pozdravem Václav Kucharský.