Jdi na obsah Jdi na menu
 


Recepty

Guaranu nalezneme především v nápojích, a proto není tak běžné z ní cokoliv péct, vařit a tak podobně. I přesto si uvedeme jeden jednoduchý recept na guaranový punč. To, jestli si jej připravíte ovšem záleží na tom, zda se vám podaří sehnat nejdůležitější ingredienci a tou je guaranový nápoj guaraná v plechovce. Tento nápoj lze sehnat v obchodech se zdravou výživou nebo na internetu. Pokud se vám Guaraná nápoj nepodaří sehnat, můžete ho nahradit jiným nápojem s vysokým obsahem guaraninu - například guaranové sirupy, a tak podobně.

Punč z Guarany

Potřebné ingredience
3 plechovky (3x354ml) nápoje guaraná
700 ml hroznového džusu
1 plechovka ananasových kostek
1 láhev suchého bílého šumivého vína  (šampaňského)
Případně led

Postup
Asi 2 hodiny před podáváním, pečlivě promícháme všechny ingredience ve velké míse. Přidáme led nebo nápoj umístíme do ledničky. Je možné, že se vám připravený nápoj bude zdát příliš sladký, můžete ho jednoduše zředit.


Čaj z Guarany

Snačí zakoupit si pytlíkový nebo sypaný čaj s výtažky z Guarany a zalít horkou vodou, jako klasický čaj. Chutná jak chladný tak teplý. Doporučuje se užívat dva až tři šálky během celého dne. Ceny těchto čajů se pohybují zhruba od 35 korun a seženete je na internetu nebo v lékárnách. 

Rozhodnete-li se pro 100% prášek z Guarany, dbejte na pořádné rozmíchání přášku, jelikož Paulinie je špatně rozpustná ve vodě. Z jedné kávové lžíce 100% Guarany lze připravit až jeden litr čaje.

 

guarana-caj.png

 

Mléčný koktejl z Guarany

Potřebné ingredience
1 čajová lžička Guarany v prášku
Polovina jablka
Polovina banánu
2-3 polévkové lžíce müsli
Mléko

Postup
Postup není vůbec nic složitého. Všechny ingredience smíchejte dohromady, přidejte mléko a vše důkladně rozmixujte.

Snídaně s trochou Guarany

Potřebné ingredience
1 banán
1 čajová lžička Guarany

Postup
Jeden banán posypte doporučenou denní dávkou guarany v prášku a nechte si chutnat!

Tip: Nemusíte si Guaranou posypávat pouze banán! I jiné ovoce - jako třeba jablka a hrušky jsou s Guaranou výtečné.

Další typy, jak užívat Guaranu

Přibližně čajovou lžičku Guarany přimícháme do jogurtu, šťávy, minerální vody, džusu či kakaa a vypijeme. Velmi rychle se dostavuje stimulační účinek. Nezapomínejte, že účinky Guarany jsou u každého člověka trochu jiné, takže se doporučuje začít s přimícháváním poloviny čajové lžičky (asi 2g). Později můžete přidávat - doporučuje se jedna čajová lžička (4g), záleží na vaší potřebě. Ale!! pozor na předávkování! Velmi snadno může dojít k tzv. otravě kofeinem!. Otrava hrozí v případě požití přibližně 20 gramů prášku, proto doporučujeme nepřekročit dávku 15g!!

Paulinii lze používat také na pečení!
 

elixir-zivota.gif

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář