Jdi na obsah Jdi na menu

Můžu mít opravdu psa?

16. 7. 2012

To by měla být ta první otázka, kterou si položíte, než si psa pořídíte.- "Můžu mít opravdu psa?" I když pes přináší spoustu radosti a rozhodně stojí za to vydržet pár počůraných podlah, je to i hodně starostí< když si psa nevycvičíte může pokousat lidi, musíte obětovat docela dost peněz,pořád kupovat žrádlo, navíc je pes velmi společenské zvíře, takže ho nemůžete nechat celý den doma samotného, to by ho ničilo.

1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proto jsem si po vás připravila pár otázek, na které si PROSÍM pravdivě odpovězte:

•Chci opravdu psa? Neomrzí mě za rok? Vzpomeňte na to, že takový pes je záležitost třeba i na 14 let, neomrzí vás? Budete se zvládat celých těch 14 let o něj starat s láskou?

•Mám na to dost peněz? Odčervení, očkování, krmivo, vodítka.... toho je, jste si jisti, že to zvládneete zaplatit?

•Máte čas? Psa byste neměli nechávat samotného víc jako 8 hodin. Musíte s ním chodit na dlouhé procházky, zaměstnávat ho, znuděný pes není nic pěkného a pokud nemáte čas, tak si psa radši ani nepořizujte.

•Kam zvíře dám, když pojedu v létě na dovolenou? Samozřejmě, že pokud pojedete s rodinou do Krkonoš, můžete svého mazlíčka vzít s sebou. Když ale upřednostňujete dovolenou u moře, vyvstává problém, kam se psem? Můžete si ho s sbeou samozřejmě vzít, ale psovi to moc dobře nedělá a neužil by si to. Existují psí hotely, ale vždy je nutné zvolit opravdu kvalitní hotel, aby zvíře nebylo zavřené v kotci. Další variantou je milý příbuzný, který je ochotný pejska pohlídat.

•Bude u mě mít zvíře dostatek prostoru? Pes zavřený celé dny v pokoji rozhodně nebude skákat radostí. Navíc štěňátka vymýšlí různé „blbůstky“ - koušou boty, prádlo, kabely…

Odpověděli jste si na tyto otázky pravdivě? A kladně? Tak v tom případě gratuluji, můžete se stát majitelem psa! A pokročte k tomu co za věci si pořídit :)) Uvidíte, že vám to přinese kupu štěstí a lásky :) Snad jsem vám pomohla- případné dotazy mi pište sem do komentáře nebo na můj e-mail pejskarka197@seznam.cz

                                                                                       Vaše Pejskařka :)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář