Jdi na obsah Jdi na menu

Hry se psem na doma

16. 7. 2012

Ahoj :)) Tento týden nás má čekat deštivý a tak budeme s pejsek celé dny zavření doma. Tak jsem si pro vás připravila nějaké nápady. Do komentářů nám můžete napsat, co děláte za deštivých dnů s vaším pejskem vy :)) Nejlepší nápady pak zveřejním.

Hra na schovávanou:

Existují dvě varianty.

1.varianta- Psovi schováte hračku. Vezmete psovu oblíbenou hračku na chvíli mu ji dáte a pak mu ji seberete, uděláte aby pes neviděl, kam hrakču schováváte. Pak ho pustíte a řeknete "Hledej" neb třeba "Kdepak máš hračku?", pes by si hračku měl pamatovat a hledat ji. Ze začátku ji dávejte na místa, kde ji pes hned najde, potom hru pro psa dělejte těžší. Takto můžete schovávat i pamlsky :))

2.varianta- Psovi se schováte vy. Za dveře, do skříně, pod postel to je jedno. Psa dáte nejlépe do jiné místnosti, prostě aby vás neviděl. Až se schováte zavoláte na pejska například "Kdepak je Alík? (jeho jméno)" nebo "Alíku, ke mně!" a oes by vás měl začít hledat. Můžete si k sobě vzít pamlsek a kdy vás najde, tak mu ho dát.

Dobývání:

Zabalíte psovu oblíbenou pochoutku do dárkového papíru a tu dáte ještě do krabice. Pes se bude koukat jak to zabalujete a až mu dáte možnost, bude se snažit do toho dostat. Další možnost je vzít třeba 6 klubíček ponožek (nejlépe starších) a do jdnoho z nich dát psovi pamlsek a uvidíte. :))

Domácí "agility":

Jak? Jednoduše! Vezmete dvě krabice, přes ně dáte koště a naučíte to psa přeskakovat. Ze starého pytle se á udělat tunel a tak dále. Fantazie je neomezená :))

1123.jpg

 

 

 

 

 

< I obyčejný aport psa baví :)

 

 

 

Skořápky:
Dáme na podlahu víc umělohmotných mističek dnem vzhůru a pod některými je schovaná dobrota. Je to trochu test inteligence psa: nejdřív je musí najít a pak si pohrát s miskou - nějakým způsobem ji nadzvednout, aby se k tomu pes dostal. Je legrace pejska sledovat, jenom mu do toho "nekecejte", pejsek není hloupý :))

Dále- přetahování, hra na honěnou a takové ty klasiky popisovat nebudu, ale psy hodně baví :)

Tak, to byla "první várka" zítra vám sem dám druhou a pak bychom mohli dát hry na ven. A jak si se svým psem doma hrajete vy? Napište to sem do komentáře nebo na můj e-mail pejskarka197@seznam.cz  :) To samé i s dotazy. Možná, že se vaše hra objeví i v článku. :)

                                                                                                                        Vaše Pejskařka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

AWoulgetonee - Blood Weight Readings Explained

8. 10. 2018 6:15

Poids est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-password-index/

AGraidaSleerry - What is a sturdy blood power

28. 7. 2018 23:13

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-non-generique-en-france/

lulu - zlozvyk

12. 3. 2014 18:40

Dobry den moj pes chce stale aby sme mu hadzali hracku...ako ju to odnaucit?????

Jaeka - Re: zlozvyk

10. 1. 2018 22:01

Co ja bych dala za to aby si muj pes hral

Jaeka - Re: zlozvyk

10. 1. 2018 22:01

Co ja bych dala za to aby si muj pes hral

Karin - Re: zlozvyk

9. 6. 2014 22:18

Určite ho to neodnaucuj ;)
Ja sa zase snažím svojho psa naučiť nosiť veci. Pokiaľ ho to baví, tak mu to neodopieraj, aspoň nemusíš vymýšľať inú zábavu ;)

Karin - Re: zlozvyk

9. 6. 2014 22:27

Ale nezabudni mu dať najavo, že ty si vodca a on si to nesmie vyžobrávať, ale môže sa takto hrať, až keď to dovolíš ty ;)

Tyvole - Re: zlozvyk

6. 10. 2016 18:40

To neni zadnej zlozvyk ale chce si hrat.

Leona - Nekopíruj!!

1. 12. 2013 16:37

Ahoj, tady Lea a chtěla bych ti říct aby si nekpírovala různé bogy a zkusila, alespoň něco nového!! Lidi si nebaví číst to samé!! Díky

Presne - Re: Nekopíruj!!

6. 10. 2016 18:41

Tak tak

Danča a Fido - Na číhanou

2. 11. 2013 23:06

My s Fidem moc rádi hrajeme doma hru "na číhanou" :-) vezmu jeho oblíbenou hračku, dám povel sedni, položím jí asi dva metry před něj a jdu si přicupnout vedle něj se slovy "číhej". Pak závodíme, kdo dřív vyskočí a hračku rychleji sebere. Je legrace nás pozorovat jak na sebe po očku šilháme, kdo dřív vyrazí. Malý tip, pejska prozradí ocásek, těsně před tím, než vyrazí ho malinko pozvedne ;-)

Danča a Fido - Re: Na číhanou

2. 11. 2013 23:14

A ještě mě napadlo, Fido si taky rád hraje na brankáře, posadim ho tak 3 metry před sebe, a snažím se mu prostě "kopnout penaltu" :) máme na to třeba měkčí míček, nebo plyšáka, to je jedno, jen ne nic tvrdého a těžkého, kdybyste se trefili do pejska.neumíte si představit, jakou má radost, když se mi nepodaří dát mu gól :-)