Jdi na obsah Jdi na menu
 


Volnočasové aktivity

Když zrovna nejdete cvičit do fitka, je dobré si vyčlenit i některý den pro volnočasové aktivity. Můžete jich vymyslet hned několi a zde ti ty nejlepší představím. Samozřejmě je znáš a zkoušela jsi je, ale zaměřme se na ně podrobněji.

Běh

Jedná se o přirozený pohyb, což  je jeho nespornou výhodou. Výhoda je, že můžete běhat kdekoliv a kdykoliv. Nutné je však dbát i na správných povrch a mít vhodnou obuv. Ženy, které trpí nadváhou by však měli začínat opatrněji, ze začátku spíš rychlochúzí, aby si neublížili. Při běhu je důležité správně dýchat, takže pokud se ti to nedaří zvládat, nedoporučuji si brat na běhání přehrávač s hudbou, který tě od pravidelného dechu rozptyluje. Až s dechem nebudeš mít problém, přehrávač se stane dobrým společníkem při běhu.

beh.jpg

Ze začátku to nebude lehké, ale postupně se do toho dostaneš. Důležité je chodit pravidelně. Ideální doba běhu se pohybuje od 30 minut, kdy tělo spaluje nejvíce tuků. Pokud se dostaneš již do dobré fyzičky, snaž se neběžet moc pomalu, ale ani nemusíš nikterak rychle.

Jízda na kole

Pro ženy výborná aktivita. Zde ti nehrozí žádné zdravotní problémy, ovšem už nemůžeš jezdit kdykoliv a kdekoliv. Jízda na kole nemá na spalování takový vliv jako běh, ale hned po něm je to ta nejlepší volba. Důležité je dobře řadit a mít kvalitní výbavu.

kolo.jpg

svihadlo.jpg

 

Švihadlo

Znáš to z dětství a je to super. Skákáním přes švihadlo také hodně splaluješ, ale může ti sloužit i ve fitku jako cvik pro zahřátí organismu. Zaskákat se dá navíc i doma, což je nesporná výhoda. Pokud švihadlo nemáš, měla by sis ho do zásoby pořídit.

In-line brusle

Další z variant jako je kolo nebo běh. Patří taky k účinějším pro spalování tuků. Najít však kvalitní cestu kam na brusle je problém. Zde jde spíše o koníček a zábavu, ale proč ne. Zvolil bych to jako doplňující aktivitu k běhu nebo jízdě na kole.

Plavání

Přirozený pohyb pro člověka. Plaváním zapojuješ i hodně svalů a je výborné i pro těhotné ženy. Výborné je, že můžeš jít plavat do krytého bazénu v zimě, proto v zimních měsících by tato aktivita neměla rozhodně chybět. Jednou z výhod plavání je, že ve vodě ztrácíš zátěž těla, tudíž nezatěžuješ klouby a páteř. I u plavání je důležité plavat kvůli hubnutí 30 minut, nemusíš plavat žádným závratným tempem. Chceš-li se stát mistriní v plavání či delfínem, snaž se překonávat různé plavecké výzvy: otevírat oči pod vodou, vydechovat do vody či dělat kotouly.

plavani.jpg

Tak co? Našla sis něco co by tě bavilo? Pro přehled tu přidávám tabulku, kde máš zobrazeno několik aktivit a právě kolik při nich spálíš kalorií, tak doufám, že si něco vybereš. Počet kalorií je zde zaznamenán na 30 minut aktivity.

Běh 300 kcal 9 km/h
Kolo 240 kcal 16 km/h
Brusle 200 kcal -
Běžky 220 kcal -
Plavání 150 - 400 kcal -
Tenis 200 - 300 kcal -
Frisbee 150 kcal -
Jóga 100 kcal -
Chůze 150 kcal 5 km/h

 

 

 

 

 

 

 

 Maty

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář