Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuálně (archiv) duben 2016

24.4.2016

Tak Jim už poslal fotky z nového domova- 2 hodiny po odjezdu !!! Má se fajn, s babičkou se velice zkamarádili a už se usídlil na pohovce, kde si dal odpoledního šlofíčka.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.4.2016_Jim_poslal_fotky_z_noveho_domova

Dobrý den,zdravime s Bartikem. Už má skoro měsíc  po kastraci a je bez problémů. Paní doktorka ho chválí,ze je to krásný zdravý Kocourek a takový kdyby byly všichni,bylo by to super. O víkendu k nám dcera dovezla svého pejska( 5 měsíců krysarik). Bartik nejdřív dělal bububu,ale pak si spolu začali krásně hrát.takže až k nám zase dojedou,můžeme byt v klidu a jen se dívat jak si krásně hrají. Přikládám par fotek. Mějte se krásně a spoustu umístěných kocicaků

http://eva1960.rajce.idnes.cz/24.4.2016_Kocour_Bartolomej_posila_fotky

 

Do nových domovů odjeli tento týden - v pátek Rebeka (Prostřední Bečva) a dnes Jim (Zlín). Oběma přejeme v nových domovech všechno nej. A máme samozřejmě radost. Zamluvená je Hope (pojede během týdne) zamluvený je Smart (Frýdek Místek) a April (Jarošov).

 

20.4.2016

Z deníčku kocoura Charlieho

Zdravíme z Kroměříže,
Páč jsem sebevědomá šelma, které jenom tak něco neunikne, rozhodl jsem se, že bych si mohl zvýšit kvalifikaci lovce. Chytat myši, stejně jako Majda, co u ní bydlel páníček, než jsem přišel já, to ano, to mě baví, ale je to takové obyčejné kočičí povyražení. Na ten binec z peří, co občas zůstane v garáži, sice páníček hrozně hudruje, ale to tetička Majda dělá taky. Ale nedávno, když se na terase objevil nějaký dinosaurus, přišla moje chvíle. Páníček sice říkal, že na toho bažanta ještě nemám, že ani Majda ho nedala, a to prý zodpovědně vyzkoušela, ale to je přesně ono! Sledoval jsem ho upřeným pohledem přes sklo do doby, než si mě všiml. Tedy, byl by blbý, kdyby si nevšiml, že jsem si při tom skoku narazil čumák na sklo, až to zadunělo. To byl pak rámus – nejprve já a vzápětí bažant – až páníček vyskočil, že co se jako děje. Bažant se skákavým letem (jak to dělají?) poroučel
mimo mé teritorium a páníček říkal, že se k nám bojí od té doby vkročit. Párkrát jsem ho sice odněkud zaslechl a chtěl jsem ho trochu popohnat, ale ani jednou se to nepovedlo. No nic, počkám si, ten má utrum.
A když nebude ze mě vrchní lovčí místní bažantnice, překvalifikuju se na krasavce mezi kytkami. Panička stejně ještě nemá orchidej takové krásné barvy, jako je můj kožíšek.
První foto je, když mě nechtěli pustit ven (nechápu proč, někde tam byl bažant), druhé foto, když mě pro změnu nepustili dovnitř (mám hlad, dělejte). Páníček říkal, že kocourovi vrátného dělat nebude, že to by mohl nahradit ventilátor. To je teda servis!
Charlie

http://eva1960.rajce.idnes.cz/4.2016_Z_denicku_kocoura_Charlieho

 

17.4.2016

Dnešní den bych nejraději vymazala. Včera jsme přijímali urgentně kočičku ze Zborovic. Kočička byla nesmírně dehydrovaná, vychrtlá, 3 týdny po porodu. Porodila jedno živé a jedno mrtvé kotátko. Ihned jsme ji napojili na infuze, dostala antibiotika a nedalo se dělat nic jiného než čekat, jak zabojuje. Vidět tak krásnou kočičku na hranici života a smrti je zoufalé.
Ještě ráno jsem ji hladila a říkala, ať to zvládne, ať zkusí bojovat, ale v těch jejích očích už byla rezignace a... smíření s osudem. V poledne se dostavily křeče a kočičku jsme během 15 minut dovezli na kliniku, kde našla pokoj. Je mi to strašně moc líto holčičko, měli jsme tě dostat dřív.
(O kotě se stará a kojí její sestra, která porodila tentýž týden. Po odchování koťat jsme s majitelkou domluvení na převzetí všech včetně matky do našeho útulku. Kočička bude vykastrovaná a koťatům najdeme nový domov.)

karlicka-ze-zborovic2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

15.4.2016

Dnes si návštěva z Prostřední Bečvy zamluvila kočičku Rebeku. Půjde do rodiny s čerstvými důchodci, kteří se přestěhovali z Ostravy do Prostřední Bečvy, vlastní krásný domek u lesa a Rebeka bude mít za kamaráda vykastrovaného ročního kocourka. Paráda.... V pondělí půjde kočička na kastraci, za týden do nového domova.

 

14.4.2016

Kočička z Kroměříže, vysoce březí, byla dnes převezena do našeho mini-depozita v Kvasicích. Zde v klidu porodí a vychová si tu svoji drobotinu. Vítáme tě u nás Knedličko.

knedlicka.jpg

 

 

 

 

 

 

Fotečky ze soboty

http://eva1960.rajce.idnes.cz/fotky_ze_sobotniho_profi-foceni

9.4.2016

Máme avizovanou březí kočičku z Kroměříže ze skládky odpadů. Paní mě včera kontaktovala na fcb. Domluvili jsme se, že bychom využili prvního našeho minidepozita v Kvasicích, nechali kočičku odrodit, odchovat koťata, po jejich plné vakcinaci je převezmeme do našeho útulku

Včera odjel po 2 měsíčním pobytu v našem útulku do nového domova kocourek Ron. Zrzečka jsme přijímali z Otrokovic a patřil do skupiny kočiček, o které se starají tamnější bezdomovci. Kočičky i kocourci jsou již díky paní Mikoláškové vykastrovaní a paní sleduje situaci. Rona jsme k nám přijali, protože tak bezvýhradného a absolutního mazlivce jsme už dlouho neměli. Ron našel nový domov v bytě ve Zlíně na Jižních svazích a společnost mu budou dělat perský kocourek a kočička, oba již vykastrovaní.

Dnes jsme přijímali 3 koťata z Olomouce. Tedy .... koťata ??? Avizovaná byla 3 koťata, která manžel paní co volala, našel v obrovské krabici v kontejneru patřící prodejně Baumax v Olomouci. Náhodou šel z prodejny něco vyhodit, všiml si obrovské krabice a hlavně pohybu v ní. 3 koťata tam byla zavázaná. Paní obvolala útulky v okolí bezvýsledně až nakonec telefonovala k nám. Domluvili jsme se nejdříve na jejich naočkování, přeočkování a teprve potom přijetí k nám. Dnes tedy přijeli. Nakoukla jsem do přepravky a z ní na mě zírá tak 5 kilový stříbrný briťák, z druhé přepravky tříbarevná britka a z třetí také - nejsou to čistokrevné, ale v nejbližším příbuzenstvu byla britská kočka. Myslela jsem, že mě šálí zrak - z koťat se vyklubali 3 nádherní obrovští briťáci, tedy hlavu mají  na půl přepravky. smiley

Jsou hodní, zatím mírně vyplašení.

Dopoledne byla u nás v útulku paní Čechová se slečnou Bárou, vynikající fotografkou, která nám už jednou fotila úžasné fotky našich koček a tak se máte na co těšit.

7.4.2016

Z nového domova v Pohořelicích u Brna se hlásí kocourek Matýsek, kterého jsme společně s jeho sestrou přijímali z Lopeníku.

http://eva1960.rajce.idnes.cz/7.4.2016_Aldo_Matysek

 

milí přátelé a příznivci našeho depozita, rozhodli jsme se uspořádat aukci, jejíž výtěžek půjde na úhradu veterinární péče a kastraci kočiček a kocourků.

Aukce bude trvat od 28.03.2016 – 03.04.2016. Aukce končí 03.04.2016 v 18:00. Jednotlivé příhozy vkládejte prosím do komentářů k dané fotce.

Na úhradu peněz za vydražené věci bude 7 dní a po tom, co přijdou peníze na transparentní účet, bychom vám vydražené věci do 7 dnů zaslali na vámi uvedenou adresu. Kontaktovat vás bude na konci aukce dobrovolnice našeho depozita Denisa Zemánková a ta se s vámi domluví na všem, co se týká aukce a zaslání vydražených předmětů. Takže pokud budete mít jakýkoliv dotaz ohledně aukce, můžete se ozvat jí.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.493097954230112.1073741840.305940702945839&type=3

Moc děkujeme za Vaši přízeň a za pomoc pro kočičky v naší péči.

 

Začíná se pomalu přibližovat jaro a s tím výsadba různých květin do truhlíků. Naše sdružení dostalo jako sponzorský dar větší množství truhlíků velikostí od 50 cm do 150 cm, barvy bílá, tmavě zelená a hnědá. Jejich nákupem podpoříte náš kočičí útulek, konkrétně zaplacení veterinární péče o naše kočičky. Truhlíky jsou nové, nepoužité, samozavlažovací. Od každého druhu máme několik desítek kusů.
Cena malé 50,- Kč, střední 70,-, velké 100,- Kč.
Při zájmu pište do zpráv nebo si přijďte osobně vybrat. děkujeme

http://eva1960.rajce.idnes.cz/truhliky