Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dětské rybářské závody v Rožmitále pod Třemšínem 12. 9. 2021

29. 9. 2021

Vážení příznivci rybářského cechu.

 

Rádi Vám přinášíme informace o aktivitách dětí z našich rybářských kroužků pod MO ČRS Vimperk. Akce, které se naše děti zúčastnily 12. 9. 2021 byla na pozvání vedoucí Rybářského kroužku Rožmitál pod Třemšínem vedeného pod MO ČRS Rožmitál pod Třemšínem.

Celkem se akce zúčastnilo 55 dětí z několika organizací např. Žatec, Dobřany, Příbram, Sedlčany, Klatovy, Hořovice, Kralupy nad Vltavou, Rožmitál pod Třemšínem atd. Zastoupení mělo i  MO ČRS Vimperk – kroužek Zdíkov. Odjezd ve 4 hodiny ráno neodradil ani jediného rybaříka z účasti. Někteří rybaříci nedobrovolně odpadli jen díky boji s rýmou a nachlazením. Sadoňský rybník bylo doslova obklíčen a počasí bylo příznivé.

Děti po příjezdu byli přivítáni členy místního dětského rybářského kroužku vedeného Jaroslavou Nassovou a radním města Rožmitál pod Třemšínem, Alešem Haluskou. Svá místa si vylosovali hned v 6 hod - po příjezdu. U prezentace každý dostal pytlík směsi pro ryby (cca 1kg) a ke snídani koblihu a pití. Celý závod byl rozdělen na 2 poloviny. Krmení bylo povoleno a také montáže se 2 návazci. Chytalo se na položenou, feeder a plavanou.

Naši zástupci byli vybaveni 9 kg suché směsi do krmítek i pro zakrmování a 1,5 l barevných červů. Přestávku po prvním kole využili děti i jejich doprovod pro občerstvení. To měli zajištěno všichni zdarma. Buřty, klobásy, limonády, čaj, káva a něco sladkého dodalo některým energii do dalšího kola. Ryba na chovném rybníce nespolupracovala s našimi dětmi, jak se mohlo očekávat u chovného rybníka. Některé souboje s rybami byly zkouškou vybavení a jiné souboje nádherné zakončené radostí i dětským úsměvem.

Martin Šimek s 9m děličkou i pod vedením Viléma Klapsii ml. za obě kola ztratil velmi cenné body v podobě ztráty 7 ks kaprů. V poledne byl závod ukončen a začalo se sčítat. Ceny byly připraveny pro všechny děti, nikdo neodešel smutný a ani s prázdnou. Taštička i pro neúspěšné skrývala velmi cenné předměty i rybářské potřeby.

 

Ceny předával dětem zástupce města Rožmitál pod Třemšínem starosta pan Bártl a předseda odboru mládeže pan Jiří Eichler.

Petrův zdar!

Milan Sojka