Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turnaj FC Viktorie Plzeň - hala Lokomotivy Plzeň 9.12.2017

11. 12. 2017

O druhém adventním víkendu jsme pořádajícím FCVP byli pozvání na tradiční  turnaj do haly Lokomotivy Plzeň. Mohli jsme tedy změřit síly, jak s pořádajícím týmem Viktorií Plzeň, tak i s AC Sparta Praha, Bohemians Praha 1905, FK Teplice, SK České Budějovice, Baníkem Sokolov a FC Rokycany. Hrálo se systémem 4+1, hrací doba 14 minut, každý s každým. Los nám přisoudil jako prvního soupeře domácí tým, takže vstupní utkání do turnaje bylo hodně těžké. Když se k tomu přidá zkušenost, že máme pomalé rozjezdy (mistrovské zápasy), nečekalo nás tedy nic jednoduchého.

1. FCVP - SK Petřín Plzeň  8:2   Hofman 2

Do prvního turnajového utkání jsme nevstoupili vůbec dobře a po chvíli jsme  po bleskové akci soupeře prohrávali 1:0. Na rychlou branku viktoriánu jsme dokázali odpovědět, kdy Hofman využil chybné rozehrávky brankáře a s přehledem vyrovnal. Viktoriáni si vzali vedení zpět, kdy využili našeho nedůrazu v obraně. Pak se ale začali dít na palubovce divy, ke vší smůle proti nám. Po vystřídání zahajovacího kvarteta našich hráčů, to druhé dokázalo během svého střídání (2-3 minut) dostat 4 branky!!!!  Většina gólů nepadla z šancích, ve kterých by nás soupeř rozebral či překombinoval, ale z našich školáckých chyb, nedůrazu a "nepohybu". Bylo zarážející, kolik jsme dali soupeři prostoru k vymýšlení kliček, kombinací, přečíslení. Za stavu 6:1 tam byla vpuštěna úvodní čtyřka, ale způsob hry zlepšení nepřineslo. Opět nám chyběl pohyb, nasazení, důraz a hlavně chtít a nebát se hrát.  Během zbytku zápasu jsme ještě dvakrát inkasovali, kdy v závěrečné minutě snížil na konečných 8:2 pro Viktorku, svým druhým gólem v zápasu Hofman. První utkání v turnaji se nám tedy vůbec nepovedlo.

2. AC Sparta Praha - SK Petřín Plzeň  2:2  Vetengl, Hrdlička

Druhým soupeřem v turnaji nám byli hráči Sparty Praha,  ročník 2006. Po výkonu proti Viktorce, jsme vstupovali do utkání s velkým napětím a očekáváním. Kluci na mladé sparťany doslova vlétli a předvedli svůj nejlepší výkon na turnaji. Střelecký účet zápasu otevřel Vetengl. Hofman na středu hřiště vybojoval míč, nebál se hrát jeden na jednoho, uvolnil se, přihrál Vetenglovi, který svým důrazem odstavil obránce a zkušeně zavěsil. Vstřelený gól nás povzbudil a hned nás bylo plné hřiště a diváci mohli vidět pěkný fotbal z obou stran. Po několika minutách kopal Olach roh, zpětnou přihrávkou  namazal naběhnutému Hrdličkovi, který ranou z první prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Stav 2:0 byl pro nás hodně povzbuzující a kluci se na hřišti předháněli v obětavosti. Ze hřiště odcházeli střídat úplně vyšťaveni, někteří se hlásili o střídání dřív než bylo v plánu. A přesně TAK !!!!! má fotbal vypadat a kluci hrát. K našemu dobrému výkonu se přidal brankář Harant, který nás několika vynikajícími zákroky podržel. Vedení 2:0 jsme drželi poměrně dlouho, ale tlak soupeře narůstal a gól visel ve vzduchu. Zhruba 6 minut před koncem zápasu se dočkali i hráči Sparty, přesto stav 2:1 byl vynikající a kluci i přes obdrženou branku makali dál. Nakonec jsme vedení ale neudrželi. Na tečovanou střelu v závěru utkání byl Harant krátký. Nerozhodný stav 2:2 s jedním z favoritů turnaje byl pro nás skvělý, ale zvlášť předvedený výkon byl do dalších utkání velký příslib.

3. Baník Sokolov - SK Petřín Plzeň  2:0

Do třetího zápasu jsme nastoupili proti dobře hrajícímu Sokolovu a chtěli jsme navázat na výborný výkon proti Spartě. To se nám ze začátku podařilo a hrál se vyrovnaný zápas. První gól, ale vstřelil soupeř, kdy jsme si nepohlídali náběh na rozehraný roh a na  tvrdou střelu neměl Harant v naší brance sebemenší šanci reagovat. Po vstřelené brance jsme nepřestávali  s aktivní hrou a po několika minutách Hofman odmítl vyrovnaní. Ve stoprocentní šanci, sám před brankářem řešil špatně zakončení a brankář ho vychytal. Tento okamžik nás jakoby položil. Soupeř začínal mít navrch a my jsme postupně vyklízeli hřiště. Naší marnost podtrhl svým nebrankářským zákrokem Harant, kterému propadl mezi rukama vysoký míč, který před ním skočil. Stav 2:0 zůstal až do konce zápasu. Nutno podotknout, že kluci  po zápasu působili  hodně odevzdaně a v očích některých vytryskly slzy, což by se klukům v tomto věku už stávat nemělo a hlavně to sráží jejich um.

4. FK Teplice - SK Petřín Plzeň  5:0

Na předchozí nepovedený zápas jsme chtěli rychle zapomenout, ale soupeřem nám byly FK Teplice, který se ve svých předchozích zápasech prezentovaly velmi dobrým kombinačním fotbalem. Během tohoto zápasu nám nevycházelo vůbec nic, pohyb na hřišti zcela vymizel a někdy jsme připomínali spíše tréninkové kuželky. Na některých hráčích byla vidět snaha, ale některým pro změnu zase  hodně chyběla. Obzvlášť u Hofmana to snad bylo vidět nejvíc. Místo rychlého pohybu, kterým se jindy prezentuje bylo u něho vidět častější postávání, místo chtít hrát fotbal se schovával za hráče, aby se k němu snad míč raději nedostal a když k tomu přidal ty své pověstné slzy, byl v tu chvíli na vysvléknutí z dresu a osprchování. Nebyl ale sám !!!!. Jediné pozitivum byl snad jen výkon Hrdiny, který se snažil, bojoval a burcoval tým.  Za předvedený výkon jsme si bohužel nic jiného než pověstného "bůra" nezasloužili. Výkon byl hodně špatný, nehodný účastníka 1. žákovské ligy.

5. Bohemians Praha - SK Petřín Plzeň  4:0

V našem pátém utkání jsme změřili síly s klokany z Vršovic. Při pohledu na odevzdané tváře našich kluků, kdy se úsměv vytratil i z úst věčně usměvavého Marťase, bylo o osudu utkání v jejich hlavách téměř rozhodnuto. Opět jsme měli laxní začátek o pohybu s míčem i bez, nasazení, o chuti hrát fotbal  ani nemluvě. Trenérské duo se snažilo kluky nabudit, povzbudit, ale to bylo téměř nemožné. Do zakončení jsme se skoro nedostali, vypracování šancí bylo pro nás hodně těžké, prostě opět hodně nepovedený výkon. Další alarmující ukazatel byl ten, že jsme ve třetím utkání po sobě nedokázali vstřelit gól. Prohra o čtyři góly byla pro nás ještě milosrdná.

6. SK České Budějovice - SK Petřín Plzeň  3:2   Žemlička, Vetengl

Naším dalším soupeřem nám byli Budějky. Tentokrát kluky doprovodili na střídačku spoluhráči, kteří nebyli nominováni (zranění, nemoc), kteří se během turnaje přišli podívat. Na střídačce bylo rázem veseleji, kdy Vaňourek s Pletichou ml. byli "druhým pomocným motorem" . Ve tvářích kluků se dokonce objevil úsměv a odhodlání. Sice jsme záhy prohrávali 1:0, ale Žemlička svým důrazem ve středu hřiště vybojoval míč, protáhl se mezi obránci a podél vyběhnutého brankáře, po třech zápasech a pár minutách, nás rozveselil a my si tak mohli z našimi výborně fandícími fanoušky zakřičet  "Gól". Kluci ožili a na hřišti začali plnit to co jim bylo po celý turnaj říkáno. Začali běhat,  hlavně hrát fotbal, nebát se kombinovat a přitvrdili v osobních soubojích. Aktivita vedla ke vstřelení našeho dalšího gólu a to v podání Vetengla, kterému asistoval Hofman. Vedení 2:1 jsme drželi proti dobře hrajícímu soupeři až do závěru utkání. V něm jsme neměli štěstí a tečovanou střelou  soupeř vyrovnal. Aby toho nebylo málo v posledních dvou minutách soupeř kopal přímý kop, kdy exekutor kopu prostřelil  Haranta kolem zdi na přední tyč!! Kluci se však nevzdávali a bylo na nich vidět, že chtějí ještě minimálně vyrovnat, ale soupeř si už jednogólový stav pohlídal.

7. FC Rokycany - SK Petřín Plzeň  1:0

K poslednímu utkání jsme nastoupili proti Rokycanům, kdy jejich tým tvořili převážně hráči ročníku narození 2004. Když se porovnala muskulatura některých hráčů Rokycan s našimi hráči, byl to místy hodně úsměvné. Ale i to k fotbalu patří a kluci si musí zvykat. Utkání bylo vyrovnané místy jsme byli lepším týmem, ale jediný gól zápasu vstřelily Rokycany a tím nás odsoudily k poslednímu místu na turnaji. Kluci se během zápasu  prali statečně s výškovou i silovou indispozicí, ale vstřelit gól nám přáno nebylo, i když šance na to byly.

V halovém turnaji pořádaného FC Viktorií Plzeň jsme obsadili 8. místo se ziskem jednoho bodu, při skóre 6:25, kdy naše góly dali Hofman 2, Vetengl 2, Žemlička a Hrdlička. Naše družstvo se představilo jako tým dvou tváří, kdy dokázalo sehrát vyrovnané zápasy s AC Spartou Praha, SK Českými Budějovicemi, Rokycanami, Sokolovem,  ale také i totálně propadnout, jako s FK Teplice, Bohemians Praha 1905 a domácí FC Viktorií Plzeň.