Jdi na obsah Jdi na menu
 


SK Ševětín - Slovan Černý Dub 2 : 1 ( 1:1) 3.kolo OP starší žáci 2013/14

15. 9. 2013

A je dobojováno ! Vyhráli jsme již druhý zápas okresního přeboru starších žáků ! Tentokrát jsme dokázali porazit našeho "starého známého", kluky z Černého Dubu. Loňská dvě utkání skončila až po penaltovém rozstřelu a spravedlivě jednou pro nás a jednou pro soupeře. Po dobrých výkonech v Dřítni a Lišově jsme přeci jen věřili v dobrý výsledek. Navíc Dříteň našeho soupeře porazila venku 3:2. O co více jsme se na utkání těšili, o to více přišlo nečekaných problémů. Rodinné důvody, nemoc a zranění zasáhla hned 6 hráčů jinak základní sestavy. Na výslovnou žádost trenéra Rendy ve čtvrtek, aby nebyl nikdo z žáků nominován do dopoledního zápasu dorostenců, odpovědní " činovníci" nereagovali a dopolední zápas odehrál jak Jarda Trnka tak především David Víta !! Nemá cenu rozebírat jakou cenu toto utkání mělo pro kluky "fotbalově", jde spíše o to, jak se přistupuje k někomu, kdo rozhýbal znovu mládežnický fotbal v Ševětíně a oddíl hraje po letech kategorii jak přípravky, tak prakticky z "vlastních" zdrojů postaví tým, který nastupuje v OP starších žáků. Mimochodem je v celém okrese pouze 6 oddílů, které tuto soutěž dokážou obsadit a Ševětín je jedním z nich!! V každém případě nad tím zůstává rozum stát. Klobouk dolů před Tvojí trpělivostí Rendo. Hráči máte výborného trenéra !!

První poločas začal oboustranně opatrně, bez vyložených šancí na jedné či druhé straně. My v bráně s Jardou Trnkou, obrana zleva Riči, Bezi a Óla. V záloze Maty, Dejv, Hans, Páťa a David Víta. V útoku pak dvojice Hegy a Stenly. Na střídání byli připraveni Sebík a Adam P.. Hra byla zpočátku neurovnaná a chtělo by to více klidu, především v rozehrávce. Pokud hrajeme od začátku v "přesile" dvou hráčů, je potřeba hru roztáhnout co nejvíce ke stranám, aby soupeř musel co nejvíce běhat !  Pokud se stáhneme do středu hřiště, pomáháme tím soupeři. Jedinou naši větší chybu u středového kruhu okamžitě soupeř proměnil v gól. K odraženému míči se dostal jeden z "čahounů" a utekl naší obraně. Se zakončením si poradil bravurně a lobem přehodil Jardu. 0:1, studená sprcha. Gól však pomohl paradoxně více nám. Začali jste všichni ještě víc bojovat, makat, napadat a dokonce i střílet. Pokusy Hegyho, Páťi, Ričiho a Dejva neměli však patřičnou razanci. Až do chvíle, kdy se do míče opřel jinak sváteční střelec, ale o to větší bojovník, Adam Petričák. Za hranicí velkého vápna vystřelil na bránu soupeře a jeho střelu těsně před gólmanem tečoval Hegy! Těsně k tyči a 1 : 1 !  . Gól byl připsán Tomovi, ale Adame díky Tvé střele. Pak jsme se dostali ještě po rohu k šanci Matym, ale soupeř uplatnil jak výškovou, tak především váhovou převahu ...  . Pak už jen dvakrát hvizd z píšťalky sudího a to znamená poločas.

O přestávce, kterou snad nejvíce potřeboval David Víta, se trenér snažil všechny nabudit pozitivní energií a zdůrazňoval především nutnost klidu v rozehrávce a potřebu využívat pokud možno celé hřiště. Přesněji řečeno celou jeho šířku.

Do druhého poločasu jsme doslova vletěli. Rozehrávka, pár přihrávek, pas na pravou stranu vápna na "hrdinu" dne Davida V. a jeho parádní střela na bránu. Soupeř do druhé půle vyměnil gólmany ve snaze již neinkasovat, ale nepovedlo se. Ránu Davida brankář pouze vyrazil před sebe, kde se "zjevil" Maty a ten míč "uklidil" do brány. Včas na svém místě. ( Nutno podotknout, že to zpracování a následná střela trvala "věky"  Podle jeho slov si to prý ohlídal ... ). 2 : 1 !!  Druhý poločas jsme odehráli převážně na polovině soupeře a až na pár standartních situací jej k ničemu vážnějšímu nepustili. Naopak pár centrům jak z pravé strany od Davida V., tak z levé od Matyho nebo Hegyho chybělo kousek. aby našly svého adresáta.

Nepřekvapila bojovnost "Stenlyho" Havla. Lítal co mu nohy stačily. Roli kapitána převzal  Richard Petřík. Kapitána dělá nejenom "páska", ale i přístup ke hře. Dohrát souboje až do konce, nic nevypustit a nezdržovat se zbytečným "komentováním" různých herních situací.  Jinak výborný výkon.. Páradní byly přihrávky Páťi, Seboše a Ondry! Svůj vysoký standard si odehráli Bezi ai vzal si k srdci rady trenéra, aby byl na hřišti jako stoper nejen vidět, ale i slyšet !. Konečně se prosadil i Dejv v záloze, Adam Petričák a Maty. Výborné zákroky v obranné fázi předvedl i "Hans" Hovorka !! Gólman Jarda nic nezkazil a pomáhal obraně v rozehrávce nohou. Až na jeden infarktový okamžik v prvním poločase .Víc klidu Jardo. Naším "kanonýrem" se stává Tomáš "Hegy" Hegr, který ještě dopoledne nevěděl, zda k zápasu ze zdravotních důvodů bude moci nastoupit. Nakonec přijel a zavěsil. Poděkování a obdiv patří Davidovi V., který ne vlastní vinou, odehrál dva zápasy ve 4 hodinách ! Všichni bezvadný výkon, ale David Víta je " První hvězda" utkání.

Sestava SK Ševětín : Jarda Trnka - Richard Petřík, Miroslav Beznoska, Ondřej Maňas - Matyáš Zeman, David Králíček, Honza Hovorka, Patrik Šejda, David Víta - Tomáš Hegr, Standa Havel. Střídali : Adam Petričák, Sebastian Král.

Góly - 25" Hegy, 36" Maty

Další kolo zajíždíme za týden do Mladého ....

P.Zeman

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář