Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. kolo OP starší žáci Slovan Černý Dub vs. SK Ševětín - 0:0 na penalty 3:4

18. 10. 2013

V neděli 20.10. jsme odehráli další náš zápas okresního přeboru starších žáků. Tentokrát na hřišti našeho soupeře TJ Slovan Černý Dub. Nádherné podzimní ( skoro až letní ) počasí naladilo do před zápasové pohody nejenom hráče a Rozárku, trenéry, ale i početnou výpravu našich fanoušků z řad rodinných příslušníků. Tentokrát jsme skutečně jeli pro další body do tabulky. Proč být skromný … ! 

Z původní, trenérem Rendou v pátek oznámené nominace, nakonec vypadli ze zdravotních důvodů Hegy a Dejv K.. Tak se do týmu na poslední chvíli dostal „tahoun“ přípravky a jedna z našich nadějí Standa „Stenly“ Havel. Jinak hráč starší přípravky!

Do zápasu jsme pak nastoupili v sestavě : Jarda Trnka – Riki, Bezi, Óla – Hans – Viťák, Páťa, Luky, Rozárka – Maty, Stenly.  Na střídání připraveni Basa, Véna a Adam.

První minuty zápasu byly oboustranně opatrné a hrálo se většinou ve středu hřiště. Blíže ke vstřelení gólu jsme byli však my. Na velkém vápně se skvěle uvolnil Luky a jeho hezkou střelu soupeřův gólman jen s námahou vyrazil. Jako první se k dorážce dostal Adam, ale míč ve vzduchu špatně trefil a ten skončil nad brankou. Veliká škoda. Přesto ocenění Lukyho za odvahu jít do souboje a zakončit . Pochvala i pro Adama, který byl tam kde má a správně reagoval na odražený míč ! Poté jsme ještě zahrozili po trestném kopu Beziho a následném pokusu o dorážku hlavou Rikiho. Jinak nám chybělo více klidu v rozehrávce a také přesnost přihrávek nebyla úplně optimální. Vždy, když jsme se snažili o hledání spoluhráče, rychlou a přesnou přihrávku na jeden, dva doteky,  tak jsme soupeře jasně přehrávali.  Výborný výkon v prvním poločase předvedla kapitánka Rozárka, která se dá říci, byla našim hráčem č. 1.

Výborně hrála i celá naše obrana. Včas reagovala a byla vždy o krok před soupeřem. Óla, Hans, Bezi a Riki = bezva výkon.

Druhý poločas byl z naší strany podobný tomu prvnímu. Svůj výkon na levé straně zálohy zlepšil David „Víťák“, který dělal hráčům soupeře svojí výbornou kopací technikou a ovládáním míče veliké problémy. Jeho několik průniků do šestnáctky skončilo jen kousek od našeho gólového úspěchu. Nutno podotknout, že jejich brankář byl excelentní. Naši největší šanci druhého poločasu zlikvidoval ukázkovým vyběhnutím proti našemu hráči. Výborný výkon odvedl „velký šéf“ týmu Riki . Konečně při zápase uplatnil svojí rychlost, o který víme z tréninků a z místa obránce vyvedl balón až prakticky k velkému vápnu soupeře. Škoda, chybělo trochu více klidu. Kdyby si stojící obránce jen obhodil, pokračoval by zcela sám do zakončení. Pro nás trenéry byl zcela určitě překvapením výborný výkon „mladíčka“ Stenlyho a pak asi nevíce Adama ! Adamovo uvolnění v rohu hřiště, kdy dva protihráče oklamal patičkou a nádherně se uvolnil, bylo ukázkové ! Po smůle v minulém zápase jsi tentokrát Adame odehrál parádní zápas. ( Doslechli jsme se o nějaké sázce s bráchou Ondrou, který se přijel na utkání podívat. Pokud je to pravda, doporučujeme – zvyšte sázky! .)

Záloha makala naplno celý zápas. Luky, David V. a Rozárka s Páťou, při střídání také Véna a Basa výborný výkon! V útoku nejvíce, jak již řečeno překvapil Adam a Stenly. Paráda klucí.

Maty po nemoci v týdnu a bez pravidelného tréninku neodehrál nejlepší zápas , ale od „průšvihu“ ho zachránila jistě proměněná „pencle“ . Jarda v brance podržel tým jak v zápase při střelách z dálky, tak i při následných penaltách ! „Penalty killer“ .

Ani druhý poločas tedy žádný gól nepřinesl. O vítězi utkání musely dle pravidel rozhodnout pokutové kopy.

Z naší strany byla určena pětice hráčů : Riki, Basa, Stenly, Víťák a Maty. První šel kopat soupeř a dal. Naší odpověď připravil nádherně kopnutou penaltou k tyči Maty, který tak částečně odčinil nevýrazný výkon v zápase. Pak soupeř s jistotou dává. Za nás proměňuje Basa a srovnává na 2:2. Pak získává navrch soupeř a za nás jde na penaltu Stenly. Nekopl úplně nejlépe a jejich výborný brankář chytá. V dalším pokračování naštěstí i soupeř chybuje a tak se chystá Riki. Také bohužel nedává a soupeř má šanci odskočit. Jak to tak bývá nervozita a strach vykonává své. Ani on neproměňuje a v páté sérii musí za nás proměnit  „Víťák“ ! Dává !!! Stav 3 : 3 a pokračují další hráči. Jarda Trnka výborně chytá penaltu soupeře a rozhodnout může Óla. …. . ( Cestou domů v autě mi Óla se Stenlym prozradili, že už cestou na penaltu měli strach, že nedají. To je skoro vždy předpoklad neúspěchu.) Škoda, ale jdeme dál. Sedmá série. Jarda Trnka opět výborně a nás k vítězství může posunout Bezi. Trenér soupeře zkouší naši nervovou soustavu a mění ještě gólmana. Všichni hráči a trenéři tvoříme „Nagano“ a Bezi si staví míč. Dává krásného góla k pravé tyči pod „víko“. Paráda. Vyhráli jsme na penalty v sedmé sérii 4:3 !! Získáváme dva body do tabulky a společně děkujeme našim fandům na tribuně.

Děkujeme rodičům za odvoz hráčů k zápasu. Děkujeme „doprovodu“ za neúnavné povzbuzování. Díky Kulíkovi, Ondrovi a Davidovi P. za „tlak“ na hráče , kteří vidí, kdo se tlačí na jejich místo a Stenlymu za ukázku bojovnosti a nasazení přímo na hřišti !

Zase jeden zápas jak má být. Ne kvůli výsledku, ale díky nasazení všech na hřišti! Hodnocení hráčů si uděláme v úterý na tréninku, kdy budeme dělat druhé kolo testů fyzické a fotbalové přípravy. Uvidíte všichni, jak jste od soustředění postoupili o krok dál. Snad …  .

 

Trenéři Renda, Bohouš a Petr

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Invalida

Tomáš N.,21. 10. 2013 15:27

A ten invalida s těma fofrklackama to je jako kdo !!!

Re: Invalida

Administrátor :),21. 10. 2013 15:49

Zdravíme fanouška Tomáše, tohle samozřejmě od našich hráčů nechceme. Tento hráč "nechal" v souboji při zápase v hale své koleno ... .
I přesto dovedl svůj tým k vítězství a je vzorem v nasazení ! :-))

Zapas

Hegy,19. 10. 2013 18:08

potvrzuji ucast

zápas

adam petricak,19. 10. 2013 13:07

jedu :)

zápas

bezi,18. 10. 2013 18:02

jedu

jedem

basa a kosik,18. 10. 2013 17:38

Prijdeme máme jedno místo volně.:-)

zápas

maty,18. 10. 2013 16:31

přijdu a můžu dva vzít s sebou do auta

zápas

Hans,18. 10. 2013 16:29

přijdu

zápas

David K.,18. 10. 2013 9:16

přijdu

zápas

Luky,18. 10. 2013 7:25

jedu

zápas

Róza,17. 10. 2013 19:20

přijdu