Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sk Ševětín - Sk Čtyři Dvory

13. 10. 2012

 

A máme podzim za sebou ...
Poslední podzimní kolo OP starších žáků nám přisoudilo soupeře z českobudějovické části Čtyři Dvory. Tento oddíl má plně zajištěné mládežnické kategorie a tak se dalo předpokládat, že jejich "starší žáci" budou opět o 3-4 roky starší než většina z Vás. Dokonce v naší kategorii má tým A a B. Jelikož o víkendu Áčko nehrálo, čekal jsem, že budou v plné síle. Počasí bylo v sobotu dopoledne přímo ukázkově podzimní. Sice trochu chladněji, ale slunce nad hlavou svítilo naplno . Na fotbal prostě „lahůdkové“.
Začátek zápasu nás tentokrát nijak výrazně nezaskočil. Sice jsme prvních deset minut hráli trochu opatrněji, ale pak se celý tým rozkoukal a začal makat naplno. Dostali jsme v prvním poločase tři góly po tentokrát skutečně drobných chybách. Škoda. Každá chybička je proti takhle dobrému soupeři jen těžko napravitelná. Hráči jsou většinou větší a tím pádem rychlejší. Pokud se stane na jejich polovině je ještě šance ji napravit. Horší když se stane v blízkosti naší branky. Jediné co by se dalo opravdu vytknout je malá snaha o střelbu ze střední vzdálenosti. Když už se do šance dostaneme, nesmí se prováhat vhodný okamžik k pokusu o zakončení. O poločase v kabině jste načerpali nové síly a začátek druhého půle byl parádní. Podařilo se nám dokonce snížit Matym na 1 : 3 ! Předcházela tomu akce po "ose" Kyri, Maty, Hegy a po faulu na Hegyho odpískal rozhodčí v náš prospěch. Beziho trestňák hostující brankář neudržel a Maty byl na svém místě. Po otočce levou nohou zakončil. Zkusili jsme i nadále hrát otevřený útočný fotbal, ale na tak velkém hřišti proti rychlejšímu soupeři to nevyšlo. Soupeř nás trestal a v posledních patnácti minutách zápasu nám nastřílel 3 góly. Určitě jsme jako trenéři radši za snahu si zahrát, než se bojácně stáhnout na vlastní polovinu a jenom bránit ! Celý zápas jste makali, bojovali ze všech sil ! Chybičky sice jsou, ale ty si společně rozebereme na tréninku. Všichni zasloužíte za zápas velikou pochvalu. Snad pro tentokrát pochválíme přímo Majdu za excelentní výkon v brance, Beziho za bojovnost a práci v obraně  a Matyho za důsledné sledování míče a rychlou reakci. Vždy se zápas někomu povede více a někomu to trochu nevyjde podle jeho představ. Proto jsme tým, kde bojuje jeden za druhého ! Pozor, Tým ale neznamená : „skvělé, to udělá někdo za mě !!“ Do zápasu zasáhnul tentokrát i Dejv P. a Ondra P. a jenom potvrdili, že kdo maká na tréninku naplno, svou šanci dostane nehledě na věk ...
Naše sestava ( 4 – 4 – 2 ) : Majda ( B) – Kyri, Bezi,Sebík, Basa – Maty, Óla, Rozárka, Luky – Hegy , Naty – Dejv , Riči, Váša, Áďa, Ondra P.
Co máme za úkol do jara, je zvýšit návštěvnost fanoušků a rodinných příslušníků na našich domácích zápasech! Určitě si to všichni zasloužíte! Pochvalu trenérů zaslouží i „Basa“, který odpoledne v parádní  týmové soupravě sledoval zápas KP mužů Sk Ševětín – Fk Protivín …
Teď už většinu z Vás čekají jen turnaj v Mladém a přáteláky ( mladší i starší ) doma v Ševu s týmy Fk Borek. Tam si zahrajete a věřím i zastřílíte góly. O přesném termínu Vás i rodiče budeme informovat zde !!
Před zimní přestávkou bude následovat "Dokopná". O místě, termínu i čase budete informováni ZDE na webu !! Čeká na Vás malé občerstvení, hodnocení trenérů po podzimní části soutěže ( jak celý tým, tak i jednotlivce ) a možná i promítání filmu " Góóól - Mexická vlna" s fotbalovou tématikou. Hlavně se snad ale všichni sejdeme, budeme mít víc času na to si vzájemně říci co se povedlo a co ne, co se Vám líbilo a v čem se my trenéři budeme muset "polepšit "  .
P.S Možná jste zaznamenali v Menu novou rubriku - Nominace na zápas st.žáci. Tam se od jara vždy po čtvrtečním tréninku objeví nominace těch z Vás, kteří na trénincích budou makat naplno a současně i nezapomenou na školu ! ( Došlo k nejhoršímu , budeme kontrolovat i Váš prospěch ve škole. Aby se kvůli samému kopání do míče na něco nezapomnělo ... ). Jak zjišťujete, na trénincích je Vás víc než je možné zapsat do zápisu o zápase. Snad i toto přispěje k Vaší zdravé motivaci a snaze dostat se mezi Ty co budou hrát !!
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář