Jdi na obsah Jdi na menu
 


Planeta Země

20. 9. 2012

Takže,dnes(20.9.2012)jsme byly se školou na zeměpisném pořadu z projektu Planeta Země.

Byl to Ekvádor as Galapágama a bylo to hodně zajímavé.Takže jsem se o tom s kámoškou rozhodla napsat článek.

O PROJEKTU


Planeta Země 3000 je unikátní, populárně naučný, multipředmětově zaměřený vzdělávací projekt s přírodovědně – zeměpisným přesahem určený pro žáky 4. - 9. tříd základních škol, studenty gymnázií a středních škol v celé České republice. Skládá se z jednotlivých vzdělávacích programů, jejichž prezentace probíhají ojedinělou formou - multimediální projekcí poutavých fotografií a videosekvencí čtyřmi dataprojektory (diváci vidí tři obrazy vedle sebe, 4. dataprojektorem promítáme video sekvence ve Full HD kvalitě, v rozlišení 1920x1080 a formátu 16:9) v kombinaci s doprovodnými autentickými zvuky, hudbou a naživo komentovaným výkladem. Nákresy, mapy, animace, fotografie a video sekvence jsou promítány špičkovými dataprojektory značky SHARP a ACER. K ozvučení používáme aparaturu značky L´Acoustics, která patří mezi jedničku ve zvučící technice. Programy projektu Planeta Země 3000 přibližují žákům a studentům křehkost života, krásu i problémy naší planety a život obyvatel nejrůznějších zemí. Jedinečným kulturním zážitkem tak napomáháme k poznání a porozumění nejcennějšího místa, na kterém je nám dovoleno žít, naší planety Země. 

BannerEG8

 

Projekt Planeta Země 3000 je vhodným doplňkem učiva pro všechny zúčastněné věkové skupiny. Žáci a studenti se během našich projekcí seznamují nejen s okolním světem, ale především s částmi učiva, které již v minulých letech probírali, přiblíží si učivo, které právě probírají, nebo se seznámí s látkou, kterou se budou teprve učit. Velký důraz v rámci celého projektu klademe na mezipředmětové propojení.  Žáci a studenti díky tomu získávají informace nejen ze zeměpisu a biologie, ale také například ze základů společenských věd, ekologie, dějepisu, hudební a estetické výchovy, mediální výchovy, dokonce i některého z cizích jazyků a mnoha dalších oborů a odvětví. Odborný výklad každé z projekcí je tak zaměřen na vyložení, prohloubení a osvojení si učiva. Do zaběhnutého vzdělávacího systému přinášíme inovace a moderní způsob vzdělávání.

Silné zážitky v nás přetrvávají velmi dlouhou dobu, ba i celý život. A právě takový kulturně vzdělávací zážitek pro naše diváky je jedním z našich cílů. Snažíme se ukázat, jak je daná učební látka pro život důležitá. Kde všude ji můžeme uplatnit i to, že její znalost nám mnohdy může třeba zachránit i život. Propojujeme učiva jednotlivých vyučovacích předmětů v jeden celek. Na vlastní oči se žáci a studenti přesvědčí, jak je důležité vnímat okolní svět a všechny své znalosti a dovednosti jako celek. Jedním ze smyslů projektu je také vzbudit v dětech zájem o okolní svět a jeho ochranu, rozvoj jejich osobností i pokrokového a tolerantního způsobu uvažování. Naši diváci tak získávají nadhled, ajak doufáme, jsou pro ně naše projekce motivací k dalšímu vzdělávání. 

 

 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář