Jdi na obsah Jdi na menu

Co skinny potřebuje?

Chov morčátek skinny není nikterak složitý. V podstatě potřebuje stejnou péči jako morče chundelaté. Skinny má kvůli chybějící srsti vyšší příjem potravy, protože si potřebuje udržet optimální izolační teplotu. Má rychlejší metabolismus a tím i častější vylučování. Udržujte jeho pelíšek vždy čistý. Základním pravidlem je nevystavovat morčátko chladu a průvanu. Bezsrsté morče je velmi choulostivé na chladné podmínky. Co se týče stravy, tak musíme pamatovat na skutečnost, že organismus morčete nedokáže sám vytvořit vitamin C a proto musí jeho stravovací jídelníček obsahovat optimální množství vitaminu C. Důležitou složkou potravy je seno, které obsahuje vysoké procento vlákniny pro dobré trávení. Tvrdý chléb zase poslouží pro broušení zoubků. Morčátka přivítají i čerstvou zeleninku, ovoce i zelené krmení z přírody (od křupavých listů pampelišek, přes jetel až po šípky). Můžete je krmit i granulemi. Nabídka je pestrá. Záleží na chuti Vašich drobečků. Pořiďte si bezsrsté morčátko,které bude Vaším milým kamarádem a mazlíčkem.

 

skinny.jpg

 

- skinníkům rostou rychleji drápky než normálním morčatům
- skinníci toho více zkonzumují, protože potřebují více energie na vytvoření tepla
- jsou komunikativnější, zvědavější a mazlivější
- je to velice zajímavé a charismatické plemeno
- velice vhodné pro alergiky
(pokud má někdo alergii na prach a na seno, dají se v současné době zakoupit i premiová krmiva, která mají obsažené složky sena v granulované formě, podobným způsobem se dají nahradit i piliny v podobě briketové podestýlky, která je podstatně méně prašná).

 
Co je to genový skinny?

 
- tzv. "genový skinny" je osrstěné morčátko, které se získá např. spojením obyčejného morčete a skinny (bezsrstého) morčete, potomci z tohoto spojení jsou vždy pouze chlupatá morčátka. Když ale tyto potomky připustíte opět se skinnym, máte šanci se dočkat ve vrhu už i skinníků.
 
Kolik se jich ve vrhu narodí chlupatých a kolik bezsrstých závisí pouze na genetickém založení obou rodičů a to ve spojení (genový skinny + genový skinny, nebo genový skinny + skinny). Ze spojení skinny a skinny se Vám vždy narodí pouze skinníci. 
 
- křížení skinníků s genovými skinny má výhodu ve zvýšení odolnosti u skinníků
 
Pelíšek pro Skinny?
 
- opravdu to mají rádi,pokud pořídíte pelíšek pro malá plemena psů, nebo si ho případně doma vyrobíte sami, uvidíte jak si ho oblíbí na spaní a odpočívání, také si v něm vytvoří ideální teplo, které zbožnují :)
- není bezpodmíněčně nutný, je to jen komfort, za který vám budou opravdu vděční
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Elisescelo049 - XEVIL 5: Byl vydán nejlepší program pro řešení captchas !!

21. 5. 2022 20:43

XEvil 5.0 automaticky řeší většinu druhů captchas,
Včetně takového typu captcha: ReCaptcha v.2, ReCaptcha-3, Hotmail (Microsoft), Google captcha, SolveMedia, BitcoinFaucet, Steam, +12000
Máte zájem? Jen google XEvil 5
P.S. Zdarma XEvil Demo je k dispozici !!

Taky, do 31. května je k dispozici Obrovská sleva: -30%!

XEvil.Net

apvjpe - cazpcbotepno

7. 5. 2022 0:19

hydroxychloroquine eye https://keys-chloroquineclinique.com/

Soňa - Oprava

20. 5. 2019 7:40

Prosím, neraďte lidem, aby dávali morčatům tvrdý chléb

Sára - Re: Oprava

1. 2. 2020 0:22

Ano to není vůbec dobře pro morče, morče není kůň.

AHallyvall - High Blood Force associated with older people

8. 10. 2018 6:47

Pression arterielle est comment robuste votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-100mg-pas-cher-france/

AgadeAnnuady - High and Stumpy Blood Force Symptoms

29. 7. 2018 8:20

Torsion bras de quelqu'un est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque age votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/utiliser-le-cialis/