Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava 2013

 

 V SOBOTU 8. ČERVNA 2013 jsme pořádali

VIII. ROČNÍK VÝSTAVY VOŘÍŠKŮ A PSŮ BEZ PP 

 

DĚKUJEME SPONZORŮM 

FOTODOKUMENTACE AKCE 

Protože dobré počasí je základním předpokladem úspěchdscf7647-----kopie.jpgu akcí, pořádaných pod širým nebem, s povděkem jsme přivítali sluníčko. Po dlouhém „období dešťů“ jsme si užili opravdu krásný den.

Letošního VIII. ročníku se zúčastnilo 57 vystavovatelů z celé Moravy, z toho 11 z Vítkova a jeho nejbližšího okolí. Celý den slovem provázela Drahomíra Wetterová.

Hned v úvodu byli oceněni nejvzdálenější a nejbližší účastník, první přihlášený a nejmladší psovod výstavy. 

dscf7279.jpg

Následovala přehlídka účastníků, rozdělených do několika kruhů, a to do dvou kategorií voříšků rozdělených dle velikosti a šesti kruhů psů bez průkazu původu rozdělených dle rasy, velikosti a srsti. Posuzování se letos ujali paní Lenka Galová a pan Karel Sedláček, oba zkušení vystavovatelé, chovatelé a kynologové a paní Renata Wavříková, členka našeho klubu.

Diváci mohli kromě kouzelných kříženců vidět pestrou škálu psích plemen: čivavy, pudlíky, kokršpaněly, knírače, početnou skupinu teriérů, gly, rhodéského ridgebacka, briarda, border kolie, několik zlatých retrívrů a bernských salašnických psů, německé, australské, či středoasijské ovčáky a největšího ze všech, dobráckého leonbergera Nera.

dscf7139.jpg

V každém kruhu byli ocenění tři první umístění. Z vítězů jednotlivých skupin byl pak vybrán nejkrásnější voříšek Black paní Lady Rejnmanové z Příbora a nejkrásnější pes bez PP anglický kokršpaněl Tobi chovatelky paní Terezy Zatloukalové ze Šternberka.

S využitím diváckého „potleskoměru“ byl pak oceněn mladý kříženec Black jako absolutní vítěz letošní výstavy.

dscf8032.jpg

Posledním bodem hlavního programu byl ještě výběr nejkrásnějšího veterána a tím se stal voříšek Rex paní Ludmily Kováčikové z Opavy. I ostatní psí veteráni ovšem nepřišli zkrátka.

Následovaly doplňkové akce – dvě z nich byly oblíbené sportovní soutěže „Nebeský skok“ kde zvítězila Barbora Dlabajová s fenou Májou a „Týmový běh“ kde zvítězila fenka Sally s Ondřejem Horňákem. Novou kreativní soutěží byla soutěž „Pán a pes“, v níž 

dscf9169.jpg

mohli uchazeči o titul předvést všemožné dovednosti, které se svým hafíkem zvládají. Tady si srdce poroty i diváků získal pan Rudolf Dobrozemský s fenkou Lus z Ostravy Poruby, kdy se pán převlékl za psa, protože údajně nemá rád, když lidé dělají ze psů kašpárky a předvedli krásnou souhru pána a psa.

                  

dscf7677-----kopie.jpg

Psem sympatie se stala po anonymním hodnocení diváků i vystavujících fenka bígla Sally majitelky Miroslavy Grulichové.

 

 

 

Několik vystavovatelů přenechalo své výhry v podobě krmiva psímu útulku ve Vítkově, který obhospodařuje městská policie. 

s0739413.jpg

Krmiva jsme předaly přímo v areálu útulku, podívali jsme se na nové psí přírůstky a popřáli všem umístěným psům brzké nalezení nového majitele.

 

 

Akce se vydařila, organizace byla skvělá a díky velkému množství sponzorů mohli být vítězové bohatě odměněni. Zkrátka však nepřišli ani ostatní vystavovatelé.

Poděkování patří všem sponzorům, bez jejichž podpory bychom výstavu nemohli pořádat, organizátorům celého psího dne – členům našeho kynologického klubu a samozřejmě všem účastníkům, jejichž hodnocení můžete najít v naší návštěvní knize webových stránek nebo v komentářích pod příspěvkem. Za každý příspěvek děkujeme. 

Olga Menčíková 

 

Fotky návštěvníků :

Pan Pilař s Nerem 

Hanča s Bongem 

Fotodokumentace celé výstavy pořízené naší členkou Janou Duškovou 

Fotky od Hanky 

 

Máte - li také nějaké fotky, které jste ochotni dát k dispozici ostatním, napište prosím dolů do komentářů nebo na email. Rádi odkaz zveřejníme :-) A předem děkujeme :-) 

VÝSLEDKY VÝSTAVY  

 

 Jsme rádi, že se vám u nás líbilo 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Výstava 2013

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

L. Rejmanová - Voříškiáda

Dobrý den.
Po roce jsem se vrátila na tyto stránky, abych si připomněla loňskou voříškiádu. Opět jsem si prohlédla fotky (i na rajčeti) a uvědomila si zpětně skvělou atmosféru na velmi zdařilé akci. Tímto se připojuji ke kladným reakcím níže uvedených pisatelů. Chtěla bych podpořit chuť a zapálení všech organizátorů i v letošním ročníku. Přihlášení, platba, "odbavení" v minulém roce ...všechno bez problémů. Nejvíce jsem ocenila množství sponzorských darů, protože vím, jak nesnadné je oslovit a navíc získat sponzory pro cokoliv.
Škoda, že jsem si minulý rok nevšimla reakce anonymního pisatele, který zpochybňuje regulérnost výsledků loňského ročníku. Jedná se (kromě jiných oceněných i o mého psa), proto cítím potřebu reagovat. Svého voříška jsem přihlásila náhodně, jakmile jsem na internetu hledala nějakou výstavu. Nejsem z Vítkova ani blízkého okolí. Nikoho z organizátorů jsem neznala (ani dnes), neznala jsem ani nikoho ze soutěžících. Se svým psem jsme byli naprosto cizí účastníci. Nikoho jsme neovlivńovali a přesto se pes nejspíš líbil.
Chápu, že každému se právem líbí něco jiného, každý má odlišné priority a názor. Ovšem jednou jsou zvoleni rozhodčí a v danou chvíli je rozhodnutí na nich. Od toho je to soutěž. Ostatní by měli rozhodnutí respektovat. Možná bych pisateli doporučila nastudovat si alespoň některá kritéria, podle kterých se posuzují psi na výstavách, nejen na voříškiádách. Účastnila jsem se mnohokrát výstav čistokrevných ras psů, mám tedy trochu povědomí. Nejde jen o líbivost na první pohled, nebo roztomilost.
Přeji všem organizátorům a všem letošním účastníkům, aby si voříškiádu užili. Aby ji pojali co by hezky strávený den se svým čtyřnohým kamarádem a mnozí se svými přáteli. Ačkoliv mám svého psa, vždy, jestliže mám možnost, ráda se podívám i na ostatní, jelikož jsou krásní, milí a srdeční. Jim je naprosto jedno, zda stojí na stupních vítězů či vedle nich. Oni chtějí mít jen svého chápavého hodného páníčka, který jim věnuje svůj čas, a to jim stačí.
Byla bych ráda, kdyby příjemnou atmosféru letošního ročníku znovu podtrhlo i pěkné sluníčkové počasí.

Jitka - Re: Voříškiáda

Paní Lado, děkujeme za uznání :-) To vždy potěší:-) Jsme moc rádi, že se Vám u nás líbilo a doufám, že to není naposled :-) Mimochodem - už jste přihlášená na letošní ročník? :-) Budeme rádi, když o nás řeknete i dalším pejskařům ve vašem okolí a vezmete je na výstavu sebou :-)

Anonim - VOŘIŠKIÁDA

Dobry den jak se tak divam oni dali na prvni tři jenom ty nejškaredějši psi nebo jenom ty ktere znaji a hodně jim nadržuji vuči jinym šoutěžicim to nebylo moc spravedlive!!

Hanka - Re: VOŘIŠKIÁDA

Dobrý den, anonymní pisateli,
nemyslím si, že by bylo nadržováno někomu známému. Hlavní paní porotkyně není členkou našeho klubu a psi členů klubu jsou z výstavy vyloučeni.
Posuzování je však individuální věc, a pokud se Vám zdá, že vyhráli jen škaredí psi, tak se zamyslete nad frází "je tak škaredý, až je pěkný".
Příště vyhrají třeba Vaší favorité :-)
Pěkný den!

Jitka - Re: VOŘIŠKIÁDA

Děkujeme za názor. Jen je třeba si uvědomit, že na výstavě nejde pouze o to, jak pes vypadá, ale také o to, v jaké je kondici, jakou má srst, jak se pohybuje a také hraje svou významnou roli souhra psa se svým psovodem. Těžko dát na první místo třeba krásného psa (co by se možná na fotce líbil i Vám:-)), který "vede" svého pána.. místo aby pán vedl a předvedl svého psa. Tohle všechno se z fotografie vyčíst nedá. Příště přijďte a zkuste se porotců zeptat na názor - proč vybrali na ocenění právě toho psa.. a ne jiného. Jistě Vám odpoví :-)

Ruda a Lus - Re: Re: VOŘIŠKIÁDA

To to je zajímavá debata a proto bych chtěl jen říct že na voříškiády chodím proto že potkám lidi které vidím třeba jednou do roka na takové akci a hlavně kvůli tomu aby Lus poznala jiné psy lidi a prostředí kde je spousta jiných pachů a jestli jsem na této voříškiádě rozesmál aspoň pár lidí tak jsem moc rád že jsem se jí mohl zůčastnit a je mi úplně jedno kdo vyhrál Ruda

Jitka - Re: Re: Re: VOŘIŠKIÁDA

Rudo, byl jste úžasný. Myšlenka, udělat "kašpara" raději ze sebe než ze psa, je velice originální a sympatická :-) Navíc Vaše souhra s Lus je prostě skvělá. Myslím, že vaše "dvojka" je pro každého účastníka výstavy nezapomenutelná :-) A máte pravdu - hlavním smyslem podobných akcí není vyhrát... i když to samozřejmě potěší :-) Mějte se krásně a pozdravujte Lus.

Hanča - Fotky

A fotky budou na rajčeti? nebo někde?

admin - Re: Fotky

Chviličku strpení - pár fotek dávám hned na stránky, zbytek dáme na rajče... ať si každý vybere tu svou :-)

.. - Re: Re: Fotky

A dáte poté prosím odkaz na rajče?

admin - Re: Re: Re: Fotky

Samozřejmě, že ano:-)

admin - Re: Re: Re: Re: Fotky

Tak už se nám podařilo fotky zveřejnit. Snad si každý vybere :-)

:) - Re: Re: Re: Re: Re: Fotky

Děkuju! Jsou nádherné!:))

Jitka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky

A kdo to děkuje? Aspoň jméno psíka by nešlo ? :-) Ať víme, které fotky se líbí :-)

Tereza Nováková a Bella - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Fotky

Já :D Ale všechny fotky jsou pěkné :)

Hanča s Bongem - maličko fotek

http://hankis.rajce.idnes.cz/

admin - Re: maličko fotek

Moc děkujeme... zveřejníme, ať to tady mezi příspěvky nezapadne :-)

Ruda a Lus - voříškiáda

Opět jste zvládli voříškiádu na jedničku z hvězdičkou jste prostě skvělí

Hanka Hronzová - Re: voříškiáda

Dobrý den,
děkujeme moc za slova chvály, ta vždy potěší. Váš výkon v soutěži pán a pes byl k popukání, již teď se těšíme, co vymyslíte na příští rok :-)
Pěkný den!

Ruda a Lus - Re: Re: voříškiáda

Už teď trénujeme jenže nebude to na zasmání ale o tom co umí mimo poslušnos psí kousky a donášení různých věcí a ten převlek jsem rád že se lidi smáli nechtěl jsem oblíkat psa to se mi moc nelíbí za rok se snad uvidíme a přeji vám hezký den



 


POSLEDNÍ FOTKY



DNES JE

Sestavuji aktuální kalendář ...

PŘEDPOVĚĎ POČASÍ

Počasí Vítkov - Slunečno.cz


ARCHIV

Kalendář
<< duben / 2024 >>


STATISTIKY

Online: 17
Celkem: 714317
Měsíc: 13908
Den: 1168