Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mirkovo poselství: Mám vás na háku

5. 11. 2012

topolanek-brno--4-.jpg

V diskusi zkritizoval, co se dalo (za období, kdy už není u vesla), poseděl, popil a odjel. Z jeho brněnského představní až okatě čišelo, že mu v podstatě všichni mohou vlézt na hrb. O nic už mu v jeho straně nešlo, spíše si přijel na kongres zavzpomínat, pobavit se vnitrostranickým bojem o koryta, rozdat rady, poučit a zase se vrátit do svého dalíkovského světa…

topolanek-brno--1-.jpg

A o ten jde především. V ostré kritice na stav partaje jaksi pozapomněl, že v jeho éře vládl České republice více Marek Dalík, že premiér, že si světové deníky smlsávali na fotografiích z Berslusconiho vily (o pozdějších toskánských radovánkách nemluvě). Tam, kde ODS v roce 2012 je, je (nejen) z velké části zásluha dnes vysmátého Topolánka. To, že je ODS nabouraná značka, že se na krajských radnicích sepisují koaliční smlouvy mezi ČSSD a KSČM, má svůj nezanedbatelný podíl také Mirek Topolánek.
Mimochodem – a to s Topolánkovou sebevědomou kritikou na kongresu také souvisí: postřehli jste, že pražská Slavia oslavila minulý týden 120 let od založení? Víte, jak zní oficiální název klubu? SK Slavia. Co znamená? Sportovní klub Slavia. Navrhoval bycgh mírnou korekci? Státní klub Slavia. Proč?
Majitelem je přece Topolánkův ministr dopravy Aleš Řebíček. Muž, který před vstupem do vlády vlastnil zanedbatelnou regionální stavební firmu Viamont. Ta se během tří let Řebíčkova dopravního ministrování vyhoupla mezi stavební giganty těžící ze státních zakázek. Za peníze, které Řebíček obdržel za akcie své firmy, si pak koupil fotbalovou Slavii. Ty peníze vydělal na zakázkách pro stát v době, kdy pro stát pracoval. Takže si Slavii pořídil za peníze vás všech. Nás všech.
topolanek-brno--5-.jpgPoučení z krizového vývoje: Chamtivý člověk si často neuvědomuje, že nízkostí lze sice dosáhnout bohatství, křivda však nikdy nedospěje přístavu (Ptahhotep, 2400 př. n. l.).
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář