Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trnka

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Narozen/a: 2020
Nalezena/a: 30. 5. 2021
V naší péči od: 30. 5. 2021
Kastrovaný/a?: ano, 26. 6. 2021
Očkovaný/á?: ano
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: ne
Podmínky: ideálně se Šťopkou, případně do kočičí společnosti.
Další informace: FeLV/FIV negativní

Charakteristika: Trnka byla odchycena v květnu 2021 ve stráni nad stanicí metra Roztyly. Tam žila už několik měsíců, ale pokusy o její odchyt byly dlouho neúspěšné. Mezitím se Trnka stihla úspěšně rozmnožovat, starší koťata, Katrina a Kyrill, také prošla naším azylem a už našla nový domov. Trnka k nám dorazila s novými přírůstky, čtyřmi kočičími holčičkami. Kromě začervení a zanícených očí byla celá rodina v poměrně dobrém stavu, krmičky v místě zajišťují příkrmy. I tak ale nějakou dobu trvalo, než koťata vyrostla a mohla být naočkována. Dnes jsou všichni v pořádku a hledají nové domovy. Trnka k nám dorazila jako kočička, která se s lidmi nekamarádí. Na tomto názoru zatím nic nezměnila, nicméně svým koťatům nechává ve styku s člověkem volnost, takže všechny její holčičky jsou kontaktní a mazlivé kočičky. Trnka je tedy plachá a nekontaktní, nicméně si zvykla na teplo a pravidelnou stravu, kterou u nás dostává. Určitě nebude chtít žít jen venku. Je fixovaná na svou dceru Šťopku, ideální by bylo společné umístění do bytu, to však chce trpělivého majitele, který bude Trnku tolerovat.
Trnka na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

30. 5. 2021
Trnka už řadu měsíců žije na přesně stejném místě, odkud už k nám před dvěma lety přijela kočička Viky – v Praze 4, ve stráni nad metrem Roztyly. Pokusy o její odchyt už proběhly několikrát, zadařilo se ale až dnes – a Trnka tedy skončila u nás. S sebou si navíc přivezla i čtyři svá letošní koťátka, všechno holčičky – Pecka, Šlupka, Šťopka a Ťopka. Maminka i koťátka jsou silně zablešená, ale jinak celkem v dobré kondici – v lokalitě je zajištěno krmení, čemuž odpovídá i slušný zdravotní stav. Koťátkům je zhruba měsíc a zatím jsou s maminkou – bohužel maminka je ale absolutně plachá a velmi ostrá, zatím se žádné náznaky přátelství s lidmi neobjevují. Koťata jsou naopak zvědavá, krotká a nechají se bez problémů pochovat a pomazlit, pokud to tedy nevidí maminka Trnka:-) Zatím jsou tedy koťátka s maminkou, teď je důležité, aby se o ně starala maminka – a časem uvidíme. 

11. 7. 2021
Trnka 26. 6. 2021 absolvovala vstupní prohlídku na veterině a kastraci zároveň. Kastrace proběhla bez problémů, ouška jsou čistá, bez svrabu. Zuby zdravé, věk odhadem 1,5–2 roky. Rovnou dostala ještě spot-on Bravecto Plus, protože celá rodinka přijela zablešená. Jinak se ale Trnka jeví zdravě, což je jen díky tomu, že byla v původní lokalitě delší dobu hojně a kvalitně krmena. O svá koťátka se stará vzorně, ale lidi prostě ráda nemá, to se bohužel nezměnilo. Schovává se a syčí, jakmile se pokusíme o kontakt. Pokud jsou její koťata, která zatím naštěstí jeví zájem o lidskou společnost, volně v prostoru, do našeho vztahu nezasahuje, ale běda, pokud bychom si chtěli některé kotě pochovat, když je zrovna u mámy… Pak už jde o život:-) Trnka se před námi ani nenají, vždy čeká, až odejdeme. Zatím to bohužel nevypadá na to, že by se z Trnky stal někdy mazlík, ale ještě jí dáme čas, koťatům jsou přece jen zatím dva měsíce…

6. 12. 2021
Trnka hledá nový domov.

24. 12. 2021
Trnka děkuje za dárek, který získala ve vánočním Kočičím přání (15. 12. 2021–5. 1. 2022).

16. 5. 2022
Trnka děkuje za dárek, který získala v májovém Kočičím přání (5. 5. 2022–20. 5. 2022).

24. 12. 2022
Trnka děkuje za dárek, který získala ve vánočním Kočičím přání (15. 12. 2022–5. 1. 2023).