Jdi na obsah Jdi na menu
 


Studánka

STUDÁNKA NAŠLA NOVÝ DOMOV 23. 5. 2021 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Věk: ?
Kastrovaný/a?: ano, 2. 5. 2021
Očkovaný/á?: ne
Odčervený/a?: ano
Čipovaný/a?: ne
Handicapovaný/a?: 
Podmínky: 
Další informace: FeLV/FIV negativní
Studánka na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

20. 4. 2021
Studánka se minulý víkend objevila na prahu bytu jedné kočkomilné paní v Praze 6. Jak se tam dostala, nevíme. Paní má čtyři kočičky, a tak je možné, že ji tam někdo „odložil“ v naději, že další kočka navíc nebude problém. No, samozřejmě, že je. Paní má příkaz k vystěhování z bytu a horko těžko shání azyl pro sebe a své kočičky, v této situaci je pochopitelně nesmysl pořizovat si další „závazek“. A tak se Studánka dostala k nám. Pátrání po majiteli, pokud nějaký je, v okolí bohužel nepřineslo žádné výsledky – někdo snad kočičku viděl poslední dny se krčit někde v okolí – každopádně majitel se nenašel. Studánka je hodně hubená, má špatnou srst a působí značně vyčerpaně, fyzicky i psychicky. Věk vůbec netušíme – počkáme, jak odhadne pan doktor, až vyrazíme na vstupní prohlídku. Zatím jsme rádi, že už Studánka konečně začala jíst a začíná se trochu uklidňovat.

13. 5. 2021
Studánka děkuje za dárek, který získala v májovém Kočičím přání (5.–20. 5. 2021).

23. 5. 2021
Studánka odjela do nového domova. Zcela zotavena po kastraci, ouška čistá, zoubky zdravé. Než jsme ji stačili přeřadit z rubriky „V léčení“ do „Hledají nový domov“, našla nový domov – bude bydlet jako kočičí jedináček v pražském bytě, společnost jí budou dělat da králíčci, kteří jsou na kočičku zvyklí. Doufáme, že si zvykne i Studánka. Za domov pro Studánku děkujeme. 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

25. 5. 2021 jsme dostali další e-mail a fotografii z nového domova.
Dobrý den, tak včera byla Studánka lepší, v neděli na mě víckrát syčela a byla taková nervózní, ale mazlit se chtěla. Včera celý den v pohodě, ale pak se prorvala dveřma do kuchyně, strašně se chtěla podívat, kam pořád odcházíme, tak jsem ji v náručí nesla po bytě, hrozně koulela oči na morčata i na králíky. Na ně se pak chtěla sama podívat, ale když k ní běžela zvědavá Sandy, utekla radši zpátky do pelíšku. Jak z toho byla celá vyjevená, tak mě pak večer kousla do nohy a syčela, pak se zase uklidnila. Je to takovej nervík, ale vypadá vděčně, v noci spí ve svym oblíbenym pelíšku u postele, a když vidí, že jsme vzhůru, vrká na nás a skočí do postele. Jinak baští normálně, chodí na záchůdek a i si hraje s udičkou:) Když vrní v pelíšku, začne šlapat tlapkama a jakoby sát mlíko, to s tlapkama znám, ale to přisávání jsem ještě neviděla, asi jí chuděrku vzali od mamky vážně brzy. Tak snad je to na dobré cestě. K.

23. 5. 2021 jsme dostali první e-mail a fotografie z nového domova.
Studánka je v klidu, mazlí se, ale několikrát na mě syčela, vypadala trochu zmateně, syčela a pak hned chtěla drbat, tak uvidíme, musí být asi i unavená, zavrtala se do pelechu, spinká a vypadá, že ho už neopustí:) Zatím nejedla, v záchodě se byla zatím jen podívat. Ale stavili se u nás rodiče a nechala se drbat i od nich. KK