Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valka

VALKA NAŠLA NOVÝ DOMOV 29. 3. 2015 (podrobnosti níže).

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví:
kočka
Narozena: přelom září–říjen 2014
Kastrovaná?: ano
Očkovaná?: ano
Odčervená?: ano
Čipovaná?: ne
Handicapovaná?: ne
Podmínky: ideálně domek s bezpečným výběhem, ideálně se svojí sestrou Salkou, nicméně může i do společnosti jiné kočičky či kocourka podobného věku a temperamentu
Charakteristika: Valka a její sestřička Salka se jako malá koťátka objevila na jedné zahradě nedaleko Mnichovic a žebraly o jídlo o přístřeší. Majitelé zahrady jim nový domov nabídnout nemohli, ale starali se o ně do doby, než jsme je mohli převzít my. Drobné neduhy, se kterými k nám dorazily, jsou už doléčeny, a tak sestřičky hledají nový domov. Ideálně spolu – jsou na sebe hodně vázané, nyní, když jsou pohromadě s ostatními, sice vyjdou bez problému s každým, přesto ale mají nejraději jedna druhou.Obě se už hodně osmělily – zpočátku byly vyjukané a opatrné, nyní už se nechají muchlovat, i když před návštěvami se stále ještě schovávají. Je třeba počítat s tím, že zpočátku budou obě vystrašené, ale určitě se osmělí. Obě jsou velmi čistotné, spořádané, hodné, bystré a samostatné.
Valka na Facebooku 
 

CHRONOLOGICKY

18. 1. 2015
Sestřičky Valka a Salka u nás pobývají od 11. 1. 2015. Asi před dvěma měsíci se jako malá koťátka objevila na zahradě jedné z chat nedaleko Mnichovic a žebraly o stravu a přístřeší. Kde a jak dlouho se před tím putovaly, nevíme… Majitelé chaty jim trvalý domov nabídnout nemohli, ale poctivě je krmili a starali se o ně do doby, než jim našli místo aspoň u nás v azylu. Nikdo je po celou dobu nehledal, i když se nálezci ptali po okolí, nepodařilo se jim ani najít nový domov a na místě už déle zůstat nemohly… A tak jsou teď tady. Obě kočičky jsou velmi vyjukané, ostražité, opatrné – ale už se začínají osmělovat, budou to mazlivky, chce to jen trochu času. Jsou hodné, čistotné, spořádané. Zatím jsou odčervené, léčíme rýmu, se kterou přijely, a čekáme, až uplynou potřebné inkubační lhůty, zatím jsou tedy v karanténě.

5. 2. 2015
Valka hledá nový domov.

22. 3. 2015
S ohledem na onemocnění sestřičky Salky přeřazujeme i Valku zpět do rubriky „V léčení“. Pro Valku teď nový domov nehledáme. Prioritou je jednoznačně společný domov se Salkou, a tak vyčkáme, jestli se stane zázrak a Salka se uzdraví…

23. 3. 2015
Po smrti sestřičky Salky ponecháme Valku nějakou dobu v léčení a nebudeme ji nabízet k adopci. I když to není to není vzhledem k dosavadnímu vývoji pravděpodobné, přece jen vyčkáme, zda se i u Valky neprojeví příznaky dědičné FIP.

29. 3. 2015
Valka nakonec odešla do nového domova. Zájemci chtěli původně adoptovat  obě sestřičky, Salku i Valku. Přijeli se k nám podívat i s dcerkou, bylo jasné, že takový domov bude ten pravý. Domluvili jsme se, že vyčkáme, až budou obě kočičky přeočkované. Salka se toho bohužel nedožila… S adopcí Valky jsme pak váhali, přece jen jsme měli obavy, zda i u Valky nepropukne dědičná FIP, které podlehla Salka. Ale Valka nevykazuje žádné známky nemoci a zájemci chtěli Valku adoptovat i s rizikem, že se FIP přece jen může objevit… A tak jsme k adopci přistoupili a odvezli Valku do nového domova. Bude bydlet u Nymburka, tedy nedaleko nás. Snad si aspoň Valka nového domova užije! 
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

21. 12. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografii z nového domova.
Dobrý večer, po delší době se ozýváme. Dnes jsme se přestěhovali, ze začátku byla Valča plachá a celou dobu schovaná pod stromečkem, ale už s námi leží na posteli, furt je trochu opatrnější, ale věříme, že si rychle zvykne:) Posílám i fotečky, ale máme z toho stěhování trochu bordel:/ Celému Kocourkovu přeji krásné Vánoce:-) P.

28. 8. 2020 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, posilame dalsi zprávy o Valince:) Valinka konecne zacla hubnout, na pohled je stihlejsi a už ji muzu nahmatat zebra, pokracujeme porad s krmenim prirozenou stravou, posilam fotku z dnesni snidane, kruti maso… No a mame pejska, jmenuje se Brownie a je to plemeno český horský pes:-), kocicky prohani, ale uz docela hezky posloucha a dá se od nich odvolat. No a brzy se budeme stěhovat, pro kocicky to bude nove prostredi, vůbec netusim, jak budou reagovat. Brzy posleme dalsi informace, preji hezky zbytek dne:-)

12. 1. 2020 jsme dostali další e-mail a foto z nového domova.
Dobrý den, předem se chceme omluvit, že jsme se dlouho neozvali. Valinka se má úžasně. S naší druhou kočičkou Laurou si moc nesedly, Laura je taková moc živá, ráda si hraje a Valča taková gaučingová… Valča taky za poslední rok strašně přibrala, máme strach, že kvůli tomu bude mít nějaké zdravotní problémy. Dáváme méně žrádla, více pouštíme ven. Také jsme kupovali speciální žrádlo, to moc nepomáhalo. Jinak se strašně ráda mazlí a posedává s námi na gauči, když s králíky dělám Králičí hop, tak se Valča dívá, ale když k ní nějaký přiběhne, tak utíká pryč, má z nich strach, ale na křečka má chutě, už nám jednoho zabila… Tak pozdravujte kočičky, přejeme jim hodně štěstí, ať získají co nejlepší domov:-)

22. 4. 2019 jsme dostali e-mail a další fotografie z nového domova.
Dobrý den, předem bych se vám chtěla omluvit za to, že jsem dlouho nepsala mail o naší krasavici:) Valča se má dobře, nejradši má gaučink:D, díky tomu celkem dost ztloustla:/ Takže jsme koupili dietní granule pro vykastrované kočky, Valča zhubla a vydrží déle běhat:) Valča je moc hodná:), ráda se mazlí, vychází dobře s našimi zvířaty. Valčino nejoblíbenější místo venku je na klouzačce.

17. 11. 2018 jsme e-mailem dostali další fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

12. 11. 2018 jsme dostali další e-mail z nového domova.
Dobrý den, omlouváme se, že jsme dlouho nezaslali informace o naší Valče:) Je to gaučák:) S druhou kočičkou Laurou vychází docela dobře. Hrají si, škrábou se a pozorují malého křečka, který je kouše do nosu:D Rády spolu chodí ven, kde honí trávu:) Schovávají se pod keře a do květin:) Valča je trochu tlustší, ale okolním kocourům to zřejmě nevadí. Našel se tu ale i jeden, který se odhodlal naší Valince ubližovat, ale už je to asi 5 až 6 měsíců zpátky… Je to rozmazlená číča:)

25. 9. 2018 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, posíláme pár foteček naší Valči, je velmi hodná, máme ještě jedno nové kotě, už si zvykli, teď už spolu pozorují křečka.

24. 7. 2018 jsme dostali další e-mail a fotografii z nového domova.
Dobrý den, s Valinkou žádný problém nemáme, chodí ven ráda a na dlouho, vždy, když chce domů, nebo ven, tak upozorní, bohužel někdy neupozorní, a zůstane venku, ale ráno už jde domů normálně. Pořídili jsme si nové koťátko, s Valinkou zatím nevychází, vždy ukáže, že ona je paní domu:D Máme i křečka a chudáka Valču stále provokuje.

2. 3. 2018 jsme e-mailem dostali fotografie z nového domova (viz fotoalbum).

5. 1. 2018 jsme dostali další krátký e-mail a fotogafie z nového domova.
Dobrý den, posíláme další zprávy o našem miláčkovi… máme ji všechny moc rády:)) Hlavně dcerky:) Valinka se má dobře, je velmi mazlivá a hlavně otravuje v kuchyni:D, už jí jsou 3 roky a někdy se chová furt jak kotě… Miláček náš:-) Přeji všem kocickam i Vám hodně štěstí do noveho toku 2018!;)

17. 11. 2017 jsme dostali krátký e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, zasílám zprávy o Valince!!:) Valinka se má dobře:), hrozně ráda chodí ven… Zasílám fotečku:)

17. 4. 2017 jsme dostali další e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den paní Cetlová a celý Kocourkove! Předem se moc omlouváme, že jsme se takovou dobu neozvali. Stalo se u nás spoustu událostí, jednou z nich je narození druhé dcerky. Nicméně Valča se má k světu, je to holčiček nejlepší kamarádka:) Tráví s námi volné chvíle nejen na gauči, ale i venku na zahrádce. Má nás, potvůrka, všechny omotané kolem tlapky. Doufáme, že se vám všem daří moc dobře, jako nám, posíláme spousty pozdravů a pár foteček naší číči:)
PS: Pokukujeme u vás po Lotynce, zda bychom Valče nepořídili kamarádku:) Zdraví celá rodina P.

13. 8. 2015 jsme dostali e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, po dlouhé odmlce posilam pár fotek naší rošťandy… Je to zlaticko, opravdu si nás všechny omotala kolem prstu a myslím si, že lépe si zvyknout nemohla. Dokonce si troufam říct, že nás miluje:) Preji krásný den a hodně sil v těchto horkých dnech Vám i kocickam, přeje P. s rodinou

17. 5. 2015 jsme dostali e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, jak jsem slíbila, zasilam nějaké fotky naší Valči:) Je to naše pusinka, valí se s nami v posteli, mazli se úplně neuvěřitelně, vždy nás vita, když dorazime z prace a ze školky, to ma největší radost. Perfektně loví mouchy, to je az neuvěřitelné, ze ji vždy chytne:) Se zájmem sleduje ptacky i hmyz za oknem a myslím, ze kamaradkam z venku trochu zavidi… ale už jsme ji slíbili, že příští léto se za nimi bude moci podivat. Posilame vám i kocickam moc pozdravu. P. s rodinou

11. 5. 2015 jsme dostali e-mail z nového domova.
Dobry den, omlouvam se, ze jsem se dlouho neozvala, jsem nejak v jednom kole… Valinka je v naprostem poradku, jiz je vse v pohode a s dcerou jsou nejlepsi kamosky:) O vikendu, az bude vice casu, tak zase zaslu nejake fotky. Krasny den, P.

2. 4. 2015 jsme dostali další e-mail a fotografii z nového domova.
Dobrý den, zasilam fotecku, jak si nase (Vase) princezna u nás již lebedi. Myslím si, ze si již cely dum okoukala, prozkoumala a je již v klidu:) Včera večer hodinku pozorovala ze schodu naší kralici Lízu, tak se třeba zrodí i nové pratelstvi:) Basti již bez problémů, spinka v posteli a pres den s námi nejraději vegeti na gauči u krbiku:-) Jiste poridim i lepší fotografie a zaslu vám je:) Ještě jednou děkujeme za bajecneho člena rodiny, s pozdravem P. s rodinou:)

30. 3. 2015 nám dorazil první e-mail a fotografie z nového domova.
Dobrý den, posílám první INFO a foto ohledně Valky:-) Stále se rozkoukava a kryje si zada, ale myslim si, že do konce týdne je z ni paní domu:-) Je velice mazliva, vychutnává si každé pohlazení a podrbani. Začala papat, zatím jen masicko a pamlsky, ale máme radost i z toho:) Průběžně Vas budu informovat, jak se princezna zabydluje. Krasny den Vám i kocickam z Kocourkova přeje cela naše rodina.