Jdi na obsah Jdi na menu
 


† Miluška

MILUŠKA NAŠLA NOVÝ DOMOV 17. 8. 2013 (podrobnosti níže). 

ÚDAJE O KOČIČCE
Pohlaví: kočka
Věk: cca 12 let
Kastrovaná?: ano
Očkovaná?: ne
Odčervená?: ano
Čipovaná?: ne
Handicapovaná?: ne
Podmínky: pouze do bytu, do klidné domácnosti
Charakteristika: Milušku donesli na jednu pražskou veterinární kliniku příbuzní původní majitelky, která už se o kočičku nemohla ze zdravotních důvodů postarat. Rodina se jí údajně také ujmout nemohla, a tak uvažovali o eutanázii. Pan doktor kočičku převzal s tím, že se pro ni pokusí najít nový domov. Oslovil naše depozitum s prosbou, zda bychom se nepokusili najít kočičce nový domov. Podle informací poskytnutých příbuznými žila Miluška dosud jako jedináček se starší paní v bytě, v klidné domácnosti. Podle příbuzných je ale Miluška zlá a útočná, což se ale u nás neprokázalo. Miluška byla pouze ve velkém stresu, zmatená, zklamaná, vyplašená, opuštěná. Nenechala na sebe po celé dny sáhnout. Strachy měla rozšířené zorničky, tělo v křeči… Nejedla a nepila. Nyní se však již zklidnila, jí a pije dobře, je čistotná, netrucuje, neútočí – ale je pořád smutná. Poslední dny se už nechala i pohladit, ale musí se na ni pomalu. Potřebuje znovu nalézt důvěru v lidi.
Miluška na Facebooku
 

CHRONOLOGICKY

9. 3. 2013
Miluška našla nový domov, ale nebylo to vůbec jednoduché. Milušku si vybral mladý sympatický pán, který žije sám a sháněl kočičí společnost. Miluška vypadala jako nejvhodnější adept – bude ráda žít jako jedináček, jen se svým páníčkem. Nebude jí vadit menší byt, byla tak ostatně dříve zvyklá. První tři dny v novém domově probíhaly přesně podle očekávání – Miluška byla schovaná. Ale pak to začalo vypadat nadějně – začala baštit, občas se nechala vidět… a dokonce se párkrát nechala pohladit. Doufali jsme, že to dobře dopadne, ale naopak – něčeho se zřejmě polekala a další dva týdny se zase stáhla do sebe, zalezla pod postel a nekomunikovala. Jedla, pila, používala vzorně kočičí toaletu… ale v pánově přítomnosti byla stále pod postelí. Postupně na obou stranách docházela trpělivost – nový majitel byl mrzutý z toho, že Miluška u něj není spokojená a nekomunikuje, my proto, že jsme se obávali, že byl nový domov vybrán špatně. A tak jsme se dohodli, že se nebudeme navzájem trápit a Milušku si vezmeme zpět. 1. 4. 2013 jsme pro ni měli dojet – a světe div se, Miluška zřejmě něco vytušila a vzala pána na milost – vlezla si k němu. Milá, hodná, spokojená. Doufáme tedy, že to Milušce vyjde!

19. 7. 2013
Od 11. 7. 2013 je Miluška bohužel opět u nás:-( Situace v novém domově vypadala po bouřlivějším začátku celkem nadějně, ale po pár týdnech se to zas nějak zvrtlo. Miluška se zacyklila v režimu „přes den pod postelí, v noci pod postelí“. Vylezla jen k jídlu, a jakmile šel páníček spát, vlezla si na něj. Svého páníčka akceptovala, i když po svém, ale případné návštěvy z rodiny brala jako vetřelce. Často a opakovaně v novém domově zvracela. Stravou to nebylo, to jsme všechno s novým majitelem průběžně probírali. Taktéž prostředí i podmínky dobré, byli jsem tam 2 x. Ale Miluška je prostě „stresák“ a reaguje takto zřejmě na emoce všeho druhu. Když i po čtyřech měsících od umístění bylo jasné, že už to lepší nebude, resp. když pánovi už nezbývala trpělivost, padlo rozhodnutí ji vrátit s tím, že bude potřebovat jiný typ domácnosti, který by jí mohl lépe vyhovovat. Ovšem jaký, to zatím netušíme. Miluška je nyní u nás, v depozitu, obávali jsme se, že návrat zpět nezvládne ani psychicky, ani fyzicky, ale Miluška se drží. Je smutná, ale taková byla vždycky… Hodně se schovává – ale to se schovávala taky vždycky. Občas ale sedí na okně a dívá se ven. K jídlu vybíhá naprosto pravidelně, baští dobře, a co je zajímavé – zatím nezvracela. Uvidíme. Kdyby se naskytla možnost nového domova a trpělivého páníčka či paničky, bylo by to pro ni nejlepší. Do té doby bude tady, snad se ještě trochu zklidní a smíří s osudem.

17. 8. 2013
Miluška našla nový domov. Snad to napodruhé vyjde. Tentokrát se jedná o úplně jiný typ domácnosti – tříčlenná rodina, větší byt, dva kocourci a kočička. Ani to nepovažujeme za úplně ideální typ domácnosti pro Milušku, ale tady dostal jednoznačně přednost obsah před formou. Rodina je naprosto skvělá, mají od nás už tři roky Edu, Krále Mikeše a Lidunku (všichni umístění sice naším depozitem, ale ještě pod občanským sdružením Toulavé Tlapky). Snad Miluška pochopí, jaké měla štěstí, že se jí právě tato rodina ujala a že jí chce dát šanci. Zatím se schovává, ale taky už prý šmejdila po bytě, takže zvědavá je. Uvidíme, vyčkáme, teď je to na ní.

30. 11. 2015
Miluška v novém domově zemřela na selhání ledvin.

3. 10. 2020
Miluščina „rodina“ adoptovala naši Růženku
 

Z NOVÉHO DOMOVA (zprávy jsou řazeny od nejstarších po nejnovější)

24. 2. 2014 jsme na Facebooku našli tento vzkaz:
Dobrý den paní Cetlová, Miluška už s námi úplně bydlí, občas ještě s Edou zápasí, ale od doby, co k nám přijela, se to výrazně zlepšilo. Pošlu Vám nějaké fotečky. Mějte se hezky a ať se Vám i Vašim kočenám daříííííííííí.

19. 9. 2013 jsme dostali facebookový vzkaz (jeho screenshot viz Miluščina fotogalerie).

28. 8. 2013 jsme dostali facebookový vzkaz (jeho screenshot viz Miluščina fotogalerie).

22. 8. 2013 jsme dostali facebookový vzkaz (jeho screenshot viz Miluščina fotogalerie).