Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 1. 2013

Český milionář Ocean Al v chovu

V letošním roce zahajuje své působení také v chovné oblasti jeden z nejúspěšnějších českých koní, aktivní účastník české elitní špičky a český rekordman Ocean Al.
Hnědý hřebec Ocean Al je produkt domácího chovu, prvorozený syn z Holandska importované klisny Otherwiswmeadow(NL) a hřebce Sugar Candor(DK). V tomto talentovaném hřebci se spojilo hned několik potřebných aspektů, které maximálním způsobem podtrhlo jeho osobnost - vynikal jak svou raností, tak dlouhověkostí, tvrdostí a výraznou odolností, nikdy neměl žádný vážný zdravotní problém. Ocean Al je bojovník srdcem i duší, navíc hřebec s absolutním charakterem.
Za svou osmiletou dostihovou kariéru absolvoval Ocean Al jako reprezentant stáje Eurokoberce celkem 80 dostihů, z nichž rovnou čtvrtinu proměnil ve vítězství (21) a 37x se umístil na dotovaných příčkách. Na dotacích překročil milionovou hranici ziskem 1.013.339 Kč. Ocean Al patřil ke špičce svého ročníku a byl směrován převážně do klasických dostihů, k jeho výrazné kariéře patří zisk hned několika Breeders Crownů. Později se začlenil úspěšně také do české elitní třídy. Jeho osobní rekord má hodnotu 1:13,3 a je doposud držitelem rekordů v pěti dílčích kategoriích.
 Ocean Al je od letošního roku nabízen českým chovatelům jako plemeník bez připouštěcího poplatku, tedy zcela zdarma! Neváhejte a využijte této výjimečné příležitosti!
A.Čemusová

 

6.dostih---ocean-al---24.04.2010.jpg