Jdi na obsah Jdi na menu
 

Město počítá s příspěvkem na obnovu Sokolovny

8. 4. 2013

 http://sokolovsky.denik.cz/z-regionu/kraslice-rozdeli-milionovy-grant-nejvice-ziska-sport-20130329.html

 

 

 

Kraslice rozdělí milionový grant, nejvíce získá sport

NA INVESTICE bude určený nový grant. Jako první ho zřejmě využije TJ Sokol Kraslice, která se pustila do oprav tělocvičny (na snímku).

NA INVESTICE bude určený nový grant. Jako první ho zřejmě využije TJ Sokol Kraslice, která se pustila do oprav tělocvičny (na snímku). Autor: Jiří Drozdík

29.3.2013 07:18

Kraslice – Peníze jsou určené na investice, žadatel dostane příspěvek až 75 procent

 
 
 

Do sportu, kultury, ale třeba i do sociální a zdravotnické oblasti půjde v Kraslicích více peněz. A to ze zvýšených výnosů z hazardu. Zatímco tak roky město přispívalo například jen na provoz sportovních klubů, nově začne rozdělovat granty na investice.

V předešlých letech uvolnila radnice v rozpočtu vždy maximálně 600 tisíc korun ročně. A to jen na kulturu a sport. Od letoška se dostane třeba i na životní prostředí.

Zvýšený výnos z hazardu činí v Kraslicích dva miliony korun. Polovinu radnice přesune do rezervního fondu. Milion pak posílí grantový systém. „Nejvíce peněz bude směřovat do sportu. Určeno je pro něj 40 procent z celkové částky. Zbývající peníze jsou určené na kulturu, sociální a zdravotnickou oblast a na životní prostředí," sdělil starosta Kraslic Zdeněk Brantl. Doplnil, že peníze jsou určené na investice. Na činnost bude město dál poskytovat ze stávajícího grantu. „Grant poskytneme do výše 75 procent. Zbytek si musí uhradit žadatel," dodal.

Podle zastupitelky a předsedkyně sportovní komise Kraslic Pavlíny Poledňákové už sportovní kluby na vyhlášení grantů netrpělivě čekaly. „Registrujeme první zájemce. Jedná se například o lyžařský klub nebo TJ Sokol, který se pustil do rekonstrukce své tělocvičny," uvedla Poledňáková. Žádostio granty mohou kluby v prvním kole zasílat až do konce května. Pokud nebude grant vyčerpaný, další kolo potrvá až do konce září.

Nový grant kluby v Kraslicích jednoznačně vítají. „Takovou podporu potřebujeme. Ihned jak byl grant vyhlášen, jsme začali se zpracováním žádosti. Potřebujeme totiž peníze na lano kotvy," řekl člen Lyžařského klubu Tatran Kraslice Martin Vlček.

Vedení sportovních klubů v Kraslicích se jednoznačně shodla, že je cítit finanční ozdravování Kraslic. O větších penězích si totiž mohly kluby nechat v minulosti jen zdát. Dostávaly jen několik desítek tisíc, což ani nepokrylo provozní náklady.

 

Autor: Jiří Drozdík

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář