Arašídové cukroví
Suroviny:
250 g arašídů nesolených
200 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
2 žloutky
250 g másla.
Na plnění:
nutella, marmeláda nebo krém dle chuti
Na ozdobu:
čokoládová poleva
podle fantazie třeba sekané arašídy, cukářské zdobení apod
Postup:
Arašídy jemně umeleme a z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v ledničce odpočinout. Poté vyválíme plát malinko silnější než jako na linecké a vykrajujeme tvary.
Klademe na pečící papír a upečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C dorůžova.
Po dvou slepujeme zvolenou náplní. Vrch potřeme nebo postříkáme čokoládou a zdobíme podle uvážení - půlkou mandle, půlkou arašídového oříšku, barevným posypem, čokoládovou rýží...
Ježkům jsem ještě před pečením vytvořila oko pomocí špejle a po slepení nutelou jsem jim bodliny namočila do čokolády.
Zdroj: