Dýňová polévka
Suroviny:
1/2 větší dýně hokkaido
olivový olej nebo máslo
1 střední cibule
sůl, pepř
zeleninový vývar (1-1,2 l)
petrželka
smetana podle chuti.
Postup:
Na másle nebo oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou dýni bez jadérek (hokkaido se nemusí loupat), společně opékáme a pak podlijeme vývarem, osolíme a opepříme a vaříme doměkka. Rozmixujeme, dochutíme. Přidáme nasekanou petrželku a můžeme doplnit kapkou smetany a opraženými dýňovými jádry.
Komentáře
Přehled komentářů
Výborná.....
Re: Dýnová polévka
(Jarka, 11. 10. 2013 7:17):) Moc děkuju za přízeň, za realizaci mých receptů i za pochvaly ;-)
Re: Re: Dýnová polévka
(miloš, 15. 1. 2015 12:21)
Prosím přidat k receptu množství vývaru a kolik je to porcí?
Děkuji
Re: Re: Re: Dýnová polévka
(Jarka, 15. 1. 2015 12:25)
Dobrý den :)
Porce jsou 4 jako u většiny receptů, vývaru přidávám tak 1-1,2 l.
Hezký den, díky za návštěvu stránek.
Dýnová polévka
(Zdena, 10. 10. 2013 21:43)