V alobalu pečené nové brambory s tvarohem
Suroviny:
4 pěkné velké nové brambory
kousek sádla
sůl
1 kostka tvarohu
bílý jogurt
pažitka, i jiné bylinky podle chuti - petrželka, bazalka, libeček,...
možno strouhaný sýr podle chuti - měla jsem nivu
sůl, pepř.
Postup:
Brambory dobře omyjeme kartáčkem, osušíme, ze všech stran potřeme sádlem a osolíme. Každý brambor zvlášť zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 200°C podle velikosti brambor asi 1-1,5 hodiny.
Mezitím rozmícháme tvaroh s jogurtem, ochutíme bylinkami a solí, můžeme přidat nastrouhaný sýr.
Měkké brambory částečně vybalíme z alobalu, rozřízneme, rozevřeme a naplníme ochuceným tvarohem. Podáváme horké.