Tortillové roládky
Suroviny:
6-8 tortillových placek
Náplň:
450 g žervé
3-4 stroužky česneku
5-6 naložených sušených rajčat odkapaných od oleje
harissa (feferonková pasta) nebo 1-2 chilli papričky
můžete zakápnout nějakým alkoholem nevýrazné chuti - vodkou apod.
hrst loupaných slunečnicových semínek
trochu limetkové kůry a šťávy
sůl, pepř
čerstvý koriandr (to je jediná bylinka, jejíž vůni nesnesu, proto jej nahrazuju směsí bazalky a hladkolisté petržele, ale pokud vám koriandr nevadí, rozhodně jej dejte).
Tence nakrájený salám chorizo - asi 150-200 g.
Postup:
Žervé rozmícháme s bylinkami, kořením, česnekem, semínky a posekanými rajčaty, můžete trošku zakápnout alkoholem. Tortillové placky potřeme náplní, poklademe tenkými kolečky salámu a pevně zatočíme. Zabalíme do potravinové fólie a dáme vychladit. Krájíme na asi centimetr silné šikmé plátky.