Jdi na obsah Jdi na menu

Mandlové tyčinky

13. 11. 2012

kkk.jpg Potřebujete: 1 žloutek, 200 g másla, 180 g loupaných mandlí, 120 g cukru moučka, 270 g hladké mouky, 1 citron, 150 g malinové marmelády, 100 g čokolády na vaření, 2 lžíce 100% rostlinného ztuženého tuku, celé mandle na ozdobu.

Na vál nebo do mísy nasypte mouku, přidejte žloutek, změklé máslo (pokud není měkké, nastrouhejte ho nahrubo) a cukr. Začněte vypracovávat těsto a postupně přisypávejte mandle, které jste najemno nastrouhali nebo rozmixovali. Přimíchejte i nastrouhanou citronovou kůru a rukama zapracujte všechnu mouku a mandle tak, že vznikne hladké těsto. Je poměrně křehké, vyplatí se ho tedy po důkladné pekařské péči zabalit do potravinové fólie a nechat tak hodinu uležet v lednici. Po uležení vykrajujeme tvary dle libosti, pečeme zhruba na 150°C 15 minut. po upečení lepíme marmeládou a poléváme čokoládou. Můžeme ozdobit mandlí.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář