Jdi na obsah Jdi na menu
 


RESSL BOOK

miro_sevcik.jpg  

Nesmíme především už od příležitosti setkání ke 140. výročí založení Resslovky zapomenout na nechtěný vzkaz Míry Ševčíka, našeho bývalého kolegy a v současné době děkana Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze, který nám předal přímo na tanečním parketu na Žofíně prostřednictvím všech zúčastněných spolužáků naší třídy, kteří se odhodlali k tanci:

"KURVA LIDI, HEJBEJTE SE"

"AHA, ZDRAVÉ JÁDRO JEŠTĚ ŽIJE"

"A TY JSI KTERÁ, PANENKO ???"

Odpověď zněla: "A Vy jste kdo ???"

Mírova reakce nebyla taková, že by řekl např., že je docentem, inženýrem a CSc., ale: "Děvče, já jsem také z Resslovky"  a hřejivě přitom dodal:

 

"RESSLOVKA, TO BYLA BOMBA !!! A NEJDE NA NI NIKDY ZAPOMENOUT !!!"

 

jirka-ruzek.png

To samé by se dalo určitě říci i o našem rockovém kamarádovi, zpěváku a hudubnímu producentu

jménem

JIRKA RŮŽEK

Nezapomenutelné vzpomínky z naší

Resslovácké hospůdky "U Jardy"

jsou včetně jeho již tehdy produkovaného typicky chraplavému hlasu a doprovodem našich oblíbených songů na klavír uloženy navždy v naší paměti.

Dodnes zůstal význačnou osobností známou jako frontman rockové kapely "Vítkovo kvarteto" i jako maganer spojený s tvorbou hudebního seskupení "Veteráni studené války".

Jeho vzkazem budiž skladba PRAŽSKEJ DÉMON ve formě videozáznamu z Paláce Akropolis, kde byste mnohé z nás, spolužáků z Resslovy 8 mohli i poznat ...

 

:

 

4.12.2018: Petr Mráz (Pozn. Webmastera - zakládající kytarista Vítkáčů, ten v klobouku - autor hudby Pražský Démon, text je od R.Rapla):

 

Sleduju Vaše stránky pravidelně od Tvého posledního telefonátu a přání k loňským Vánocům. Když jsem zjistil, Mlhošu, že se v rámci jedné ze soutěží společnou fotkou z našeho mládí před nějakými 35 lety také jaksi podílím, ač nemohu sám soutěžit, tak mi do očí téměř slzy naskočily. A navíc mi utkvěla i vzpomínka do dobu, kdy jsme společně v jedné staré dodávce i s některými Tvými spolužáky a veškerou tehdejší aparaturou kapely bývali naskládáni v počtu asi tří tun lidí a věcí při cestách na koncerty. Nebo i na náš společný amatérský projekt Tvé diskotéky a našeho koncertního vystoupení někde v kulturáku ve Velké Chuchli, nebo kde to bylo ... Přeju hodně zdraví nejenom Tobě, ale celé třídě. Máte skvělé stránky. Na oplátku posílám jednu hádanku já sám. Schválně, jestli si pamatuješ, kde jsme se viděli naposled. (Přiložený oficiální klip s tím má leccos společného, jestli vzpomínáš) ...

Odpověď zaslána původním adresátem separátně: "To si piš, Peťane, dědku jeden mrazící ...... atd."

 

 

 

10.12.2012: Jarka Musilová (dř. Volfová), mat. 4.A z roku 1979:

 

Mrkla jsem na ty vaše stránky a vyskočily na mě známé ksichtíky resslováčky  – což mě moc potěšilo, že se ještě jsme schopni  poznat. Možná za pár let …?????

Takže zkrátka ten příští rok musíme určitě něco spáchat !!!!!!!!

 

13.12.2012: Karel Malý, mat. 4.A z roku 1978:

 

Přeju předem hezké Vánoce a těším se někdy s kytarama na viděnou.